Przed chwilą patrzyłam na wikipedię i znalazłam info o zmianie głosów dubbingowych! Co wy na to? http://pl.wikipedia.org/wiki/Pingwiny_z_Madagaskaru tu macie link, zejdźcie na odnośnik Odcinki 53-
Nieeeeeee!!! To już nie będzie to samo! Ale nawet jeśli, to wydaje mi się to trochę dziwne. Np. Że niezastąpiony Jarosław Boberek, z króla Juliana "przestawił się" na Morta. Jakby to ten mały lemur powiedział "Podejrzanee!"
A nie mniej niezastapiony Grzegorz Pawlak ze Skippera na Czerwonego Wiewióra... nie no,jesli to prawda (bo mam nadzieję,że to durny dowcip) ,to piszę petycję do nicka ! a co?!
A tak poza tym, co to za tytuły i daty premier? "Większośc niebezpiecznej gry"? "Ciebie człowieku Grrfurjiclestanie"? "Wiem czy to jest cały Ptak co lata ?"? Trochę bez sensu ;)
ok,jestem prawie pewna,że to pomyłka-na wiki jest mowa o Manfreddim i Johnsonie w Pets Peeved ,a obejrzałam ten odc i ich tam nie ma!
a jak nie zmienia,to pójdę i zjaram to nowe studio do fundamentów,nie ma bata! NIKT nie może zastąpić głosów naszych pingwinów ani lemurów! NIIIIIIIIIIIIKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O TAAAAAAAK!!!!!!!!!!!!!!! WSZEDZIE GRUZY,PYŁY,A TEN IDIOTA,CO DAŁ PINGWINY TAMTEMU STUDIU, ZGINIE W STRASZLIWYM BÓLUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak!!! Pozostaje nam tylko mu współczuć i mieć nadzieję, że to jedna wielka bzdura :)
A ja ci mogę pomóc ^^ Chyba mam w domu trochę czystej nitrogliceryny na składzie... ;)
extra! plan jest taki: w dniu nagrań wparzamy,polewamy wszystko nitrogliceryną,wynosimy starych aktorów,dociągamy lont,podpalamy ,wiejemy i KABUM!!!!!!!!!!!!!! BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAH AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A jak nie styknie nitrogliceryny, to może w pobliżu będzie jakaś stacja benzynowa XD A jak nie, to... to... coś wymyślimy :D
kumpela coś mówiła o dynamicie,może coś z pracowni chemicznej buchnę.... pewnie mnie zamkną,ale trudno - wszystko dla pingwinów!
Ostatecznie pewnie wylądujemy w wariatkowie, ale jak napisałaś - dla pingwinów wszystko :)
Za takie coś chyba jednak w wariatkowie. Heh, wyobraziłam sobie - w sądzie nas przepytują, dlaczego to zrobiłyśmy, a my "Bo zmienili dubbing w "pigwinach..."! A sędzia takie eee.... o-kej.... XD
To są nas dwie do ewentualnej ucieczki z wariatkowa XD I by mówili, że to klątwa... I może by wtedy poskutkowało!!!
albo byśmy musiały studio kabumować znowu.. i znowu.. i znowu... AŻBY SIĘ TO W KOŃCU UDAŁO,BO DO KOŃCA ŚWIATA MOGĘ TO STUDIO KABUMOWAĆ,BYLEBY STARZY AKTORZY WRÓCILI!!!!!!!!!!!! JESTEM NA TO GOTOWA!!!!!!!!!!!!!!!
Haha, sorka że się wtrącam, ale pragnę was poinformować, że przyłączam się do akcji :D
Nie pozwolimy odebrać najważniejszej rzeczy w naszym (przynajmniej moim) życiu ^ ^
wcale się nie wtracasz,im więcej tym lepiej,zaniedługo pewnie się Angela pojawi,może Flutterie i lisek...
Ja też!!! I będziemy robić bomby, a jak nas zamkną i nie będziemy miały z czego, to się tak wyszkolimy, że nawet z ziemniaka zrobimy XD Porozsyłamy po internecie "Niech starzy aktorzy wrócą! "Pingwiny z Madagaskaru" bez nich nie są tymi samymi!" I będą się tworzyć antyfankluby i wszyscy będą pisać petycje i wywieszać transparenty w szkołach, urzędach, a może nawet kościołach XD Trochę mnie poniosło...
nie,a skąd! będą porwania,terroryzm,akcję na skalę acta... my,prawdziwi fani pingwinów, nie damy sobie jakichś obcych wcisnać! Pawlak,Boberek i reszta byli z nami od początku i nie mozna ich,ot tak,wymienić na innych!!!
Właśnie!!! My trzy (jeszcze Mika ;) ) wzniecimy bunt!!! Może nawet wywołamy III wojnę światową XD Ale byłoby fajnie o.O
noooo! Mika, Sheherezadaa i Marina - trzy szalone manaczki pingwinów, które dla starych aktorów dubbingowych wywołały wojnę! Heh,extra brzmi!
będzie miał tytuł ,,Mania'' , ,,Pasja'' , ,,Uzależnione'' albo ,, Dla Pingwinów '' .... mnie zagra Emma Watson!
A mnie nie wiem :P Byle ktoś fajny i żeby w tym filmie nie grał Justin Bieber!!!! Chyba, że byśmy go w nim zabiły XD
Eh... rodzice wyganiają mnie spać ;( Dobranoc wszystkim!!! Niech się wam przyśnią pingwinki :)
Dobranoc! Bieber może być jako ofiara szalonych maniaczek z niskim poziomem pinwinów we krwi i szaleństwem w oczach!
HAHAHA :d
Opingwiniaczymy go na śmierć ^ ^
Kurcze... ja chyba zacznę szkolić swoje koty : P W końcu mają imiona po moich idolach Xd
hehe ^ ^
To u mnie nawet te moje koty są podobne do pingwinów z charakteru :D Skipper dowodzi i zawsze ma do wszystkiego pierwszeństwo, jest wzorem do naśladowania, Kowalski jest w miarę opanowany i trochę skryty, Rico szalony (dzisiaj rozbił mi moją ulubioną szklankę, zjadł mi śniadanie, zleciał z 5 razy ze schodów, walnął w drzwi wejściowe i rozwalił mi poduszkę - i on to bierze wszystko na luzie :P), a Szeregowy, a w prawdzie Szeregowa (Szercia^ ^) jest słodka i rozbrajająca :D
heh,fajne koty xD mój Artuś to jak Skipper- silny,uparty,godzinami zapieprza w kołowrotku,a Fela to słodka, humorzasta troszkę i lubi się bawić - no Marlenka no ;)
no ;) a moja kotka jak Julian - leniwa,ale umie się powygupiać, humorzasta, ma byc traktowana jak dama/król xDDD
hehe ^ ^
kurcze.. coraz bardziej zaczynam się denerwować jeśli chodzi o ten dubbing.. jak tylko dorwę tego kretyna co powypisywał takie głupoty na wikipedii !
Choć.. ciężko mi to przyznać... ale trochę się boję!
spokojnie,ja prawie robię w gacie ze strachu ;) a tego kretyna to chyba wrzucę żywcem do wielkiej maszynki do mięsa,żeby go przemieliło!!!
a potem bym usmażyła z niego kotlety, i znów przemieliła i tak dalej i tak dalej ! A potem bym zjadła!!!
BUHAHAHAHHAHAHAHAH
GENIALNE ;DD
ech.. przepraszam.. powinnam iść do lekarza ^ ^
pff,a skąd! jak będą te kotlety,to daj mi jednego! teoretycznie nie jem mięsa,ale dla pingwinów wszystko!
haha :D już moje kotki zamówiły po jednym na każdego ^ ^
Ja też nie przepadam za bardzo za mięsem, ale no.. jak trzeba to trzeba : p
jakie hue hue?! raczej :BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŚMIERĆ FRAJEROM!!! BUAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no racja...
HAHAHAHAHHAAHAHHAAHAAHHAHAHAHAHAHAAHAAHAHAAHAHHAHHAAHAHHAHAHAHAAHAHAHAAHHAHAHAHH AHA!
ZNISZCZYĆ ! NIE ŻAŁOWAĆ ! SPALIĆ WSIE I MIASTA, WYTĘPIĆ LUD ! HAHA
BĘDZIE SIĘ DZIAŁO ;D
BUHAHAHA
HAH
EKHEM ! kłaczek ;p
muszę jeszcze dopracować mój złowieszczy śmiech ^ ^
CO?!
Dlaczego? Po kiego teraz mają zmieniać im głosy?!
Dlaczegodlaczegodlaczegodlaczego?!
Przecież każdy głos to zupełnie inna osobowość, inny charakter, to będą teraz ZUPEŁNIE inne Pingwiny. Dobór odpowiednich głosów ma ogromne znaczenie na odebranie danej postaci przez widza.
aaaa?
I w ogóle DLACZEGO oni zmieniają te głosy?
Opcja 1# - W DreamWorks stwierdzili, że głosy nie oddają charakteru postaci - odpada. Bo zmieniają nawet głos Rico. (wtf?)
Opcja 2# - Że wszyscy dubbingowi aktorzy w tym samym czasie złożyli protest, żądają podwyżek, podarli, spalili i napluli na kontrakty (kolejność dowolna) też - odpada. Bo Jarosław Boberek, czy Grzegorz Pawlak dalej będą podkładać głosy, tyle że innym postaciom.
Pozostają więc tylko 2 możliwe opcje:
Pierwsza: Ktoś robi sobie z nas jaja.
Druga: Bo tak.
W każdym razie, o ile jeszcze (mówię o pierwszoplanowych postaciach) zmianę głosu Rico (xD), Szeregowego, a nawet Kowalskiego dałoby się jakoś przeżyć, to Skipper i Julian są niezastąpieni, bo to oni właśnie mają najbardziej charakterystyczne głosy. I co teraz? D:
No cóż, ostatecznie, zawsze można się przerzucić na angielską wersję... Ale to nie to samo. Pewnie nie załapię nawet połowy żartów.
Masakra. Jeśli zmienią głosy, pingwiny przestaną dla mnie istnieć. Połowa,ba,trzy czwarte przyjemności to same głosy - akcent Juliana, przyjemny głos Skippera, nie ma mowy,aby ktokolwiek inny mógł ich zastapić! Nawet do głosów Szeregowego, Rica, Kowalskiego,Marlenki i Maurice'a się przyzwyczaiłam,pokochałam je szczerze, są idealne dla ich postaci! NIKT nie będzie lepszy od nich!
To na pewno jakiś jeden, wielki ogromny błąd..
Ale proszę was! Po co tak panikować.. nie znacie się na wikipedi? Ja już się wiele razy poznałam i trzymam się tego że nie warto wierzyć w to co tam jest napisane..
na prawdę! będziemy panikować jak dostaniemy dokładne potwierdzenie..
Spokojnie, spokojnie, spokojnie..
Bądźmy dobrej myśli..