PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127092
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Dobra bajka

ocenił(a) serial na 9

Pingwiny z Madagaskaru to jedna z najlepszych bajek ostatnich miesięcy czy też ostatniego wieku.
A poza Pingwinami,która z bajek była Waszą ulubioną? :)

ocenił(a) serial na 8
piotrek02

Pora na Przygodę, która, prawdę powiedziawszy jest dużo lepsza od pingwinów.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Czemu? Oglądałam parę odcinków Pory na przygodę i nic śmiesznego/ciekawego/mądrego tam nie ujrzałam.

ocenił(a) serial na 8
AnciaXD

Może zacznijmy od tego, że postacie są po prostu lepiej rozbudowane no i mają dużo ciekawsze historie. Poza tym animacja jest lepsza. Uniwersum też jest lepiej rozbudowane, świat ma swoje drugie dno, a niektórzy z serialu mają naprawdę tragiczne historie. Do tego dochodzi jeszcze fabuła cały czas lecąca do przodu: bohaterowie dojrzewają, zmieniają się tak samo jak ich relacje(nie to co w pingwinach)

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Obejrzałem ukradkiem jeden z odcinku Pory (ten, co wiedźma kazała Finnowi dać włosy księżniczki) i stwierdziłem, że to jest naprawdę ciekawe! Animacja prosta, a ja kocham taką; humor prosty, acz śmieszny ;)

Chyba się skuszę na więcej!

ocenił(a) serial na 8
ManiakowyPingwin

Naprawdę warto obejrzeć. A rozkręca się wszystko dopiero w 3 sezonie. :>

ocenił(a) serial na 10
piotrek02

Hmm, a czemu "była"?...
Ja poza PzM uwielbiam "Chowdera" <nawet bardziej niż pingi>, "Porę na przygodę", od czasu do czasu z przyjemnością obejrzę "Scooby Doo i brygadę detektywów", "Looney Tunes show" <chociaż bardziej przez sentyment do oryginalnych Zwariowanych Melodii, tutaj robota spraprana, był chyba tylko jeden tekst, przy którym padłam, a LTs nie wywołuje już takich emocji na pierwsze ZM, podczas których to zawsze leciałam prosić mamę o obranie marchewki, po czym biegałam po domu, co pięć sekund powtarzając "Co jest, doktorku?" ._. Te czasy nie wrócą...>, lubię też puszczane z rana "Atomówki" i "Laboratorium Dextera", a poza tym takie jeszcze seriale, jak: "Krowa i Kurczak", "Jam Łasica", kiedyś oglądałam "Co gryzie Jimmy'ego?", czasem z nudów spojrzę na "Robotboy'a" czy prześwietne "Bliźniaki Cramp", i wszystko to właściwie kocham. Ale przede wszystkim MLP: FiM! :3

ocenił(a) serial na 10
Annqa

Ja kiedyś uwielbiałem Chowdera! Pamiętam, jak na muzyce w 4 klasie pani nam kazała zaśpiewać jakąś ulubioną piosenkę. I ja zaśpiewałem... piosenkę Chowdera z odcinka, gdy był w swojej jamie ustnej! Cudne czasy :3

ocenił(a) serial na 10
ManiakowyPingwin

Kiedy kwaśną robisz minę, zamiast ciasta jesz cytrynę, kiedy kwaśny ci wychodzi nawet rym! Trzymaj fason nie rób ściemy, zamiast kwasu serwujemy: talerz i łakoci pełno w nim! :D

ocenił(a) serial na 10
Annqa

Tak, to! :3 Mam nawet DVD z Chowderem! (tata mi kiedyś zgrał z Cartoon Network; dzięki Ci, tato ;))

ocenił(a) serial na 10
ManiakowyPingwin

Chowder jest świetny! Oglądam też Baranka Shauna, znacie? Bez dialogów, ale humor super ;)

ocenił(a) serial na 10
AnciaXD

Na Teletoon+ to szło :3

Annqa

Ja z bajek tego typu nawet lubię tylko "Zwariowane Melodie" i MLP-FiM. Za Chowderem nie przepadam tak samo jak za innymi bajkami tego typu (Atomówki kiedyś lubiłam ,potem jakoś już nie bardzo). W każdym razie PzM to jak dla mnie jedyny całkowicie normalny serial.

ocenił(a) serial na 10
tajemnica_mroku

No, niestety, jeśli pingi są normalne, to ja jestem lwem teutońskim...

Annqa

Jak dla mnie są. A przynajmniej w porównaniu do "iCarly" ,"Big Time Rush" i innych seriali w tym stylu.

ocenił(a) serial na 10
tajemnica_mroku

Ale "Przygody Sarah Jane", mimo, że nie animowane, są nieporównywalnie normalniejsze! <tak na przykład>

Annqa

Może,ale ja tego nigdy nie oglądałam ponieważ:
1. Nie wiem na jakim programie to puszczają.
2. Od kilku tygodni nie mam programów typu Nickelodeon .Pingwiny oglądam na Pulsie ( o ile się nie mylę, to dzisiaj będzie mój ulubiony odcinek-"Powrót zemsty Dr. Bulgota").

ocenił(a) serial na 10
tajemnica_mroku

PSJ lecą na Teletoonie,

ocenił(a) serial na 10
Annqa

Kiedyś szły na Cartoon Network ;)

Annqa

Tego kanału też już nie posiadam:(

piotrek02

KFP:LOA
Xiaolin pojedynek mistrzów.

ocenił(a) serial na 10
piotrek02

I jeszcze Kung-fu Panda Legenda o niezwykłości ;]

ocenił(a) serial na 10
AnciaXD

Meh, nie cierpię tego serialu.

piotrek02

głównie to oglądam pingwiny do dzisiaj mi to zostało. lubie tez Timona i Pumbę

użytkownik usunięty
piotrek02

Timon i Pumba oraz Brenda i Pan Whiskers : ) PzM i te dwie bajki wymiataja XD Nic ani nikt ich nie przebije ! : D

piotrek02

PzM narazie u mnie jest na pierwszym miejscu. Niedawno yeż miałam fazę na TMNT ale już mi przeszło. Poza tym to lubię oglądać bajki na których wychowali się nasi rodzice np. Reksio, Bolek i Lolek, Koziołek Matołek, Zaczarowany ołówek. Prosta kreska, ale i tak ogląda się super. A z tych nowych to Baranek Shaun

adziacmg

Dlaczego tu nie ma opcji edytuj?

Jeszcze Tom i Jerry oraz Timon i Pumba. Obowiązkowo na Pulsie :)

ocenił(a) serial na 7
piotrek02

Ja poza pingami jedynie Happy Tree Friends, jeśli chodzi o bajki xD
To znaczy wiadomo, oglądam jeszcze np LoA, ale nie ma to jak durna sieczka, nie? xD

ocenił(a) serial na 7
piotrek02

Uwielbiam PzM.