Ja rozumiem, że to 18, pora gdzie dzieci mogą włączyć telewizor i prawdopodobnie dzieci są też jakąś częścią widowni ale to jak zachowują się bohaterowie w podbramkowych sytuacjach to już gruba przesada.
Błażej znajduje w kiblu jakiejś speluny nieprzytomną, naćpaną siostre, nie może zadzwonić po pogotowie, bo telefon mu się rozładowuje. Co mówi? JASNY GWINT !!! Myślałem, że tam j3bne zaraz...dobrze, że nie powiedział "motyla noga".
Mogli by czasami rzucić jakąś ku*wą dla podtrzymania realizmu no chyba że wszyscy bohaterowie chodzili do Jogina na medytacje i tak świetnie radzą sobie z emocjami to gratulacje.
Ciekawe jak Kinga zareaguje na zawał Artura. Psia kostka czy może kurde blaszka chociaż to drugie chyba za mocne.
Haha masz rację xD A ja zauważyłam ciągłe powtrzanie tekstu w sytuacji gdy jena osoba jest zdziwiona zachowaniem drugiej to mówi: "pogieło cię?" Zazwyczaj powtarza to Melka :D
Niektórzy po prostu nie przeklinają, ja tez to robię rzadko i cześciej napiszę niż powiem. Ale jednak powinny być też postacie które jednak przeklną. 18 to może młoda godzina, ale np 20 też, a dawali polskie filmy wiadomo typu psy czy killer lub gorsze gdzie co drugie słowo jest na k :P. Wiadomo że nie zrobią takiej postaci, ale z drugiej strony jakąś patologiczną, która często przeklina, na ulicach to ciągle ktoś rzuca kur.. a w PM nie :P.
Przekleństwa,to głównie jak wydarzy,się coś negatywnego,ewentualnie czasami,do jakiegoś kawału jakieś przekleństwa,ale takie ciągle,k... jak refren to już przesada,niektóre kawały,te oczywiście niezbyt na poziomie,nawet lepiej brzmią z jakimś tam przekleństwem.Ale o Kurcze,jak ktoś straci majątek,albo spadnie mu cegła na nogę.....
ja też mam tak,że czasami właśnie jak coś nie wyjdzie,i nie wypada,rzucić normalnego przekleństwa,bo są obok inni ludzie,to staram się albo zacisnąć zęby,wulgaryzm cicho,albo w myślach,czy przerywniki,np przekleństwo do połowy.Jakoś nie wyobrażam sobie takich określeń kurka wodna,kurcze pieczone itd.
Kiedyś,dawno temu był jakiś artykuł ośmieszający polskie seriale.I właśnie brak przekleństw,był jednym z najważniejszy punktów,naśmiewania się z seriali.Autor artykułu,właśnie pisał coś w stylu,choćby bohater stracił,całą rodzinę,nie przeklnie,facet sypia z jego kobietą,nawet go porządnie nie zwyzywa,itd.
Nie jestem zwolennikiem,ciągłego przeklinania w serialach,np w niektórych filmach sensacyjnych,czy serialach sensacyjny,uważam że aż przesadzają,notoryczne przeklinanie też mi nie pasuje,takie przeklinać,żeby przeklinać,aż sobie myślę,czy naprawdę ciągle muszą być te przekleństwa.
Najlepiej,jeśli nie mogą nawet czasami porządnie przeklinać,niech stosują przerywniki,bohater tak jak Błażej ostatnio k...ma....,i jest w miarę realistycznie i nikt się nie może przyczepić.