PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34521
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

https://www.youtube.com/watch?v=qmVmU5JX3wM
Nadszedł czas. Nie mogę się doczekać jak to rozwiążą, oby go nie zabili. Emocje jak wtedy w hali w 2014.

Co obstawiacie? ja myślę że będzie tak: w zwiastunie widać że Karol klęczy i podjeżdża drugie auto, a jako że na skrinie jakiś czas temu Karol i Sabina byli na kolanach, to Sabina przyjedzie tym autem, ci ją bam na kolana, Andrzej będzie wymachiwał pistoletem a tu Igor wyjdzie z samochodu i go zastrzeli, ziomkowie Andrzeja będą chcieli sięgnąć po broń, ale Igor im nie da i ich przepędzi lub zastrzeli i potem trio się pożegna, Igor wyjeżdza itd. Albo któryś z tamtych dwóch go zastrzeli i umrze Sabinie na rękach czy coś w tym stylu. Ewentualnie się zdziwię i załatwią to tak że nikt nie zginie, bo jednak w PM śmierć od pistoletu nie była zbyt często. Opcja najgorsza: odwalą jakąś uber żenadę.

W sumie śmieszne jest to, że wszystko tak Andrzejowi wskazywało że Karol knuje z Igorem i gdyby zginął tak jak napisałem to do ostatniej chwili byłby przekonany że miał rację :D

a to na końcu zwiastuna nie zdziwię się jak się okaże że Sabina całuje Radka i wyobraża sobie że to Igor, nawet by pasowało

i tak w ogóle patrzcie, nawet takie "dobry wieczór", a jak Rafał Mohr to świetnie powiedział, to jest po prostu geniusz.

ocenił(a) serial na 3
Wingo

Swietny aktor!

Niestety Igor pewnie zginie... Skoro aktor nie chce juz grac...

ocenił(a) serial na 8
Kierol

To, że aktor nie chce już grać i mówi, że to jego ostatni dzień na planie, nie oznacza, że Igor zostanie uśmiercony. Przypominam, że Mikołaj Krawczyk też zapowiadał, że odchodzi z serialu definitywnie, a Pawła mimo to nie uśmiercili (choć jego los generalnie na ten moment jest nieznany).

użytkownik usunięty
Wingo

Raczej scena jak Igor zabija całą trójkę byłaby przesadzona.Poza tym Igor był dość tchórzliwy już dawno mógł zaatakować Andrzeja,a on grał wariata że nie wie co się dzieje.No bo co Igor z zaskoczenia zabija Andrzeja np strzela mu w plecy,to chyba normalne że dwóch pozostałych pruje mu w futerko.Już prędzej że kiedy Andrzej dostaje kulkę,Karol i Sabina wykorzystują zamieszanie i np Sabina daje jednemu kopa wiadomo gdzie a Karol np w gębę drugiemu,w tym czasie Igor znów trzyma ich na muszce,ma przewagę i albo strzela do nich i ich rani lub zabija,albo każe uciekać i ci wola ujść z życiem niż ginąć za szefa.Igor triumfalnie mówi do Karola i Sabiny,wolność za wolność,jesteśmy kwita i tyle.Najwyżej żeby trochę niby ocieplić swój wizerunek mówi Karolowi że twoja córka którą zabiłem chciała ukraść cały twój majątek i zabić swoją siostrę.

Oczywiście sytuacja że Igor zabija max Andrzeja i góra jednego z ochroniarzy,a ostatnich z nich zabija jego a następnie ucieka słysząc policje wydaje się bardziej realistyczna.Cała sprawa byłaby wręcz komiczna Igor pewnie podczas wizyty u Sabiny zgodzi się na rozwód,a potem zginie,czyli Sabina już nie musiała by się rozwodzić.

Oczywiście twórcy mają kilka pomysłów na ten wątek i sam nie wiem co wymyślą:
1.Igor ich wszystkich zabija,przy dość marnej postawie cyngli Andrzeja,na dodatek trochę Karol i Sabina mu pomogą.
2.Igorowi pomaga jakoś Radek,albo wezwana policja.
3.Igor ginie
4.Sprawę załatwia bardziej policja niż Igor.

Wingo

Pewnie wymyślą jakąś uber żenadę, dlatego nie przewidzimy tego co się wydarzy, bo to będzie aż tak głupie że aż nie do pomyślenia :P.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Pewnie tak,podobnie było w sumie w tej hali,nieprzytomna Sabina,rany Karol i uzbrojony Igor plus policjantka.Patrząc na tą scenę,widz miał wrażenie że nie ma szans,żeby córka z ojcem przeżyła,a tymczasem nagle Marzena strzela do swojego kochanka,tamten do niej,a policja pojawia się jak Feniks z popiołu.Już chyba bardziej realne byłoby gdyby Policjanci dostali jakieś wezwanie że w hali dzieją się dziwne rzeczy i weszli do pomieszczenia.

ocenił(a) serial na 1
Wingo

Co tam jakiś Igor, najciekawszy jest teraz Skowronek

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Nie wiem czemu, ale coś mi się zdaje, że na scenach z Sabiną w mieszkaniu się skończy i nie będzie żadnej wielkiej konfrontacji Igora z Andrzejem. ;) Myślę, że nie zginie ani Andrzej ani Igor. Być może Igor uratuje Karola i Sabinę w jakiś sposób, który nie będzie wymagał jego fizycznego pojawienia się na scenie albo Andrzej jednak zotanie przekonany co do tego, że źle robi i daruje Karolowi i Sabinie. Ogólnie czuję, że akcja nas mocno rozczaruje, ale Igor nie zginie i znów wyjedzie ;)

Zwróćcie uwagę na to, że w zwiastunie pokazują nam Igora tylko w mieszkaniu Sabiny, a przecież oni w tych zwiastunkach lubią pokazywać wszystkie najlepsze akcje z całego tygodnia. Myślę, że gdyby Igor miał spotkanie z Andrzejem to pokazaliby to już w zwiastunie. No chyba, że chcą zrobić mega szok dla widzów, że nagle Igor tam wpada... Ale jakoś w to wątpię... Nie wiem, jak Igor miałby sobie sam poradzić z Andrzejem i jego dwoma gorylami. Może policję na nich wezwie? ;)

użytkownik usunięty
Cefalix

bezsprzecznie ciężko mi uwierzyć że Igor sam odstrzeli całą trójkę,albo część z nich zabije.a ci co przeżyją grzecznie uciekną.Należy pamiętać że Igor to typ egoisty,tchórza,mięczaka który bardziej zgrywa się na takiego kozaka niż faktycznie nim jest.O ile zabicie Agaty nie było dużą sztuką,Stolarczyka w sumie też nie,przecież Stolarczyk był pokazany jako totalny idiota,przychodzi do faceta który najchętniej by go zabił,grozi mu wie że dla tamtego najlepszym rozwiązaniem byłaby jego śmierć,a mimo to jak tamten mu proponuje alkohol ten zamiast być czujnym,mieć oczy dokoła głowy,wygodnie rozciąga się na kanapie i nawet nie zauważa jak tamten wyciąga paralizator.

Śmierć tego kilera od Andrzeja już przesadzona w końcu tamten to pewnie nie jakiś ciamajda,tylko wyszkolony facet,ale dobra Igor użył jakiegoś sprytu,fuksem udało mu się go zabić.

Ale teraz niemal jak bohater filmów akcji,zabija trzech bandziorów,no dobra miałby z nimi spokój,ale czy byłby tak dobry na dodatek,chyba łatwiej byłoby mu takiego Andrzeja wziąść z zaskoczenia,jak samemu gdzieś był.

Zostaje albo najbardziej realistyczne że Igor gdzieś tam się zaczaił i jak zrobiło się niebezpiecznie,odgrywając prawowitego obywatela wezwał policję,drugie własnie jakaś żenada,że ktoś od Andrzeja wymiękł albo zdradził,albo ochroniarze jednak okazali się ciamajdami.

Jednakże Goryle Andrzeja,wydają się dość mocni,skoro nawet Grzegorz z dwoma żołnierzami specjalnie ich nie wystraszył,o ile jeszcze ten Romuś sprawia czasami wrażenie niezbyt kumatego,co w każdej chwili może paść na zawał,to ten Krzysiek wydaje się dość mocny i kumaty.

użytkownik usunięty
Cefalix

Już w tej hali Igor udowodnił że jest wyjątkowym tchórzem i typem asekuranta do granic.Facet miał nieprzytomną kobietę,jej rannego ojca a mimo to wziąść że sobą wsparcie policjantki.a Poza tym Igor na drugim końcu świata jest bezpieczny a teraz już powrót do Polski to spore ryzyko,a wejście samemu na 3 zbirów to niemal samobójstwo.

ocenił(a) serial na 8

No ja w ogóle jestem zdziwiony, że postanowił opuścić tę Brazylię (czy gdzie tam sobie bezpiecznie siedział) i przyjechać do Wrocławia w odwiedzinki do Sabinki z tekstem: "cześć, Sabinka, wiesz, akurat byłem przejazdem we Wrocławiu, to pomyślałem, że wpadnę".

No dokładnie. Igor to nie jest jakiś typ fightera, jak Paweł, co by bez trudu pewnie rozłożył na łopatki goryli Andrzeja, wprawdzie umie się posługiwać bronią (i to całkiem nieźle), ale kompletnie go nie widzę wygrywającego pojedynek z Andrzejem i jego dwoma gorylami.

Obstawiam póki co, że przyjedzie wezwana przez Igora policja i aresztuje Andrzeja z jego ludźmi (no może Andrzej ucieknie). Igor oddający życie za Sabinę... Nie, to jakoś tak nie pasuje ani do tej postaci, ani do tego serialu...

Chociaż w sumie po nowych scenarzystach można się spodziewać NAPRAWDĘ WSZYSTKIEGO... Nie znają dobrze historii i charakterów postaci, wiec kto wie, może nagle zrobią z Igora wielkiego fightera i bohatera oddającego życie za Sabinkę. xd

użytkownik usunięty
Cefalix

Tak,według nowych scenarzystów Igora w Brazylii dopadną wyrzuty sumienia.Jak ja żyłem,zabiłem 3 osoby,okradłem na wiele milionów faceta,zrobiłem tyle złego jego córce.Postanowi że zdecyduje się na atak na Andrzeja,zginie a potem jeszcze się okaże że jakiś prawnik w jego imieniu wszystkie pieniądze oda Karolowi,te które sam gwizdnął oraz te które buchnął Andrzejowi.I zostawi list pożegnalny w którym przeprosi za wszystko i powie że naprawił co mógł,reszty nie może.A całe towarzystwo będzie go opłakiwać jak super bohatera czy porządnego faceta.

Cały mój opis brzmi jak kabaret ale scenarzyści byliby do tego zdolni,przecież to że Sabina go puściła jest tego dowodem.

Myślę że nawet Paweł miałby spory problem żeby trójką powalić,gdyby na gołe ręce to tak,ale skoro tamci mają bronie,to chyba jak do jednego będzie strzelał,dwóch pozostałych nie będzie się przyglądać.

Cefalix

jezu, faktycznie. oby nie bo znowu będzie kompromitacja :/
a co do zdania ze streszczenia że Igor ma dla Sabiny niespodziankę, to może chodzi o to że da jej rozwód, pasowałoby.

Cefalix

Ja nie wiem co wymyślą scenarzyści, ale może i nawet Igor odda całą kasę Andrzejowi i Karolowi, to by było już zupełnie bez sensu, a później przepadnie gdzieś, wyjedzie i tyle go widziano i ewentualnie będzie jeszcze utrzymywał listowny kontakt ze swoimi najlepszymi przyjaciółmi ( Karolkiem i Andrzejkiem) oraz największą miłością ( Sabiną), to byłoby do porzygania :P.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Opcja Igor oddaje całą kasę też w sumie bezsensu.Przecież dla kasy to on się Sabiną interesował,nawet wieki temu mówił coś Dadze że bez kasy ojca Sabina nie byłaby taka urocza.Facet robił co mógł żeby przejąć majątek Karola a teraz wraca go oddać.Zresztą co przyjdzie na to zbiegowisko,ludzie Andrzeja będą go trzymać ma muszce a on powie że chciał tylko oddać kasę po czym zrobi przelew na konto Andrzeja i Karola,powie głupio wyszło,a Andrzej powie nie można było tak od razu i Igor będzie bankrutem a Karol i Andrzej tak jak się umawiali po 10 milionów.

Zresztą kasa to jedyny sposób Igora na życie bo na pewno stracił prawo wykonywania zawodu,na dodatek nie wiem czy nie grozi mu spory wyrok,w końcu mówione było ostatnio że nie może go namierzyć Policja,Europol itd.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Oczywiście pewnie sobie żartujesz z tą opcja oddania kasy.

użytkownik usunięty
Wingo

A też macie wrażenie że twórcy specjalnie zablokowali odcinek 2230 z internetu żeby pogrzać atmosferę.Czasami to już kilka minut po emisji poprzedniego na PierwszaMiłość10 oraz na Ipla w sensie strona internetowa oraz aplikacja był przedpremierowy odcinek a dwa dni póżniej niż zwykle nie ma na żadnej z tych stron?

użytkownik usunięty

Nigdzie nie ma odcinka 2230 nawet na pierwszamilosc10.pl wstawiane są fragmenty z piątkowego odcinka

użytkownik usunięty

właśnie o to chodzi,przecież w internecie zawsze był jeden odcinek do przodu w piątek po emisji,można było oglądnąć odcinek z poniedziałku,a w internecie można maksymalnie ten z piątku.Pewnie celowo żeby pogrzać atmosferę i żeby widz myślał że w poniedziałkowym będzie nie wiadomo jaka akcja.

no, na ipli patrzyłem w piątek a tam nie ma, cwaniaki, teraz chyba złamią swoje zasady z odcinkiem w przód na ten tydzień żeby nikt nie widział wcześniej. tylko mam nadzieję że w poniedziałek dodadzą o jakiejś sensownej porze, nie np. 3h opóźnienia po tv bo kto ich tam wie, co by nie było to i tak wołami mnie nie zaciągną przed tv bez możliwości przewijania żebym gapił się w pięciokąt i resztę chłamu.
w sumie wydaje mi się że Igor będzie tylko we wtorek i środę, może jeszcze w czwartek ale niepowiedziane. Jakby był w poniedziałek to nie omieszkaliby się na koniec poprzedniego odcinka tym pochwalić.

użytkownik usunięty
Wingo

Igor ma być we wtorkowym i środowym odcinku a potem niech se robią z tym serialem co chcą.
Widać nie chcą byśmy wcześniej wiedzieli co się wydarzy ino siedzieli non stop o 18 przed tv i gapili się w to.

użytkownik usunięty
Wingo

Czasami zdarzało się że dawali następnego dnia rano,albo tego samego kilka godzin potem,a innym razem moment po zakończeniu poprzedniego,więc nie ma reguły.W każdy razie oni pewnie uważają że to ich dobra wola że dają odcinek wcześniej,i dopiero gdyby tego emitowanego w TV nie dali,widzowie mogli by mieć pretensje.

ocenił(a) serial na 5

Ale to przecież nie producenci dodają odcinki na Ipli, tylko Ipla.

ocenił(a) serial na 7
Wingo

a Igor kiedyś wróci ? gdzie pisało że Rafał już nie wróci na Plan pierwszej milosc? czy na pewno?

użytkownik usunięty
MrsVampire

Jest tylko to co Mohr napisał w sowim poście w listopadzie w tamtym roku :
Trudno cokolwiek pisać w obliczu tylu nieszczęść. Żyjemy w czasach absurdu, nienawiści, niezrozumienia. W czasach, które uświadamiają mi jak bardzo ważna jest prawda. Tylko ona może nas uratować. Wierzę w to z całego serca. Dziś mój ostatni dzień na planie PM. Żegnam się z Wami moi drodzy. Z tymi, którzy wiernie śledzili losy mojego bohatera. Dziękuję za tę bliskość. Dziękuję tym, którzy dopingowali mi przy programie tanecznym. Obie rzeczy zostawiam za sobą. Doświadczenie to jest nieocenione, przyjaźnie, które zawarłem - piękne i wartościowe. Ale czas na zmianę. Nie wiem dokładnie jaką, nie wiem gdzie, ale czuję, że nadszedł właśnie ten czas. To nie oznacza, że znikam. Będę. Tylko trochę inaczej.
Ostatnio dostałem kartkę z prośbą o autograf. Pozwoliłem sobie zamieścić to zdjęcie, gdyż rozczuliły mnie dwa słowa: zależy mi.
Życzę sobie i Wam, aby nam w życiu zależało. W życiu na życiu. Dobrej nocy.
NIC WIĘCEJ NIE MA BY MIAŁ NIE WRACAĆ JUŻ DO PM NIE MA TE CO PODAWAŁY AKTORKI JAK TA AGNIESZKA SIENKIEWICZ I MAŁGORZATA KOŻUCHOWSKA,ŻE KAZAŁY UŚMIERCIĆ SWOJE POSTACIE I DEKLAROWAŁY SIĘ,ŻE JUŻ NIE WRÓCĄ Z MJM TEŻ ODESZŁA KORONIEWSKA.

ocenił(a) serial na 7

niby tak napisał ale nie napisał że już nigdy nie wróci . Ale bardzo pieknie napisane.

użytkownik usunięty
MrsVampire

No właśnie nie napisał ,że odchodzi na dobre . Tyle jest podane.

użytkownik usunięty

Przecież nie musi być napisane dosłownie: "Odchodzę z Pierwszej miłości na zawsze" :D Wystarczy że napisał: "Dziś mój ostatni dzień na planie PM. Żegnam się z Wami moi drodzy. Z tymi, którzy wiernie śledzili losy mojego bohatera." to już od razu widać że pożegnanie. Ale mimo wszystko Igor chyba jednak jeszcze wróci, bo wczoraj widziałam na profilu pierwszej miłości na fb jak opublikowali post w którym było pytanie: "Jak potoczą się dalsze losy Igora?" W innym poście z kolei była informacja o jakimś konkursie: "Igor wrócił do PM to i konkurs" i można po tym wywnioskowac że to jeszcze nie koniec Igora. :) Tu macie link do ich facebook'owego profilu: https://www.facebook.com/pierwszamiloscblog/?fref=ts

to nie jest profil oficjalny, tylko fanpage stronki pierwszamilosc10 której autor jest nawiedzony i produkuje brednie. jeszcze niedawno pisali "Igor i Sabina znowu razem?" na podstawie sceny ze zwiastuna. Ich nie ma sensu czytać przecież to jest jasne od lat, dziwne że to coś ma tyle lajków na fb. Te krzykliwe tytuły to są w ogóle najlepsze, jak np.
"streszczenia odcinków od x do x. żegnamy krystiana :(" XDDD

użytkownik usunięty
Wingo

No ten admin takie posty wymyśla by ino mieć sensacje i zbierać like na swojej stronce.A ten cały konkurs ogłosił ten Daniel co można wygrać te 2 filmy.