PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34526
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Czy Ola

użytkownik usunięty

Wracając do domu Grażyny i Grzegorza,kiedy zastała Błażeja,już była naćpana,bo takie miałem wrażenie,a teoretycznie miała zaczął brać dopiero potem.?

No właśnie, też odniosłam takie wrażenie że już była pod wpływem gdy weszła do domu. Bo od razu do Grażyny gadała, śmiała się że ją pilnuje, jak w sądzie, że może są gdzieś kamery i że może ją przeszuka, itd. A przecież miała towar przy sobie i jakby Grażyna faktycznie ją dokładnie sprawdziła to byłoby źle, ale wcześniej specjalnie Ola załatwiła żeby ten sms/mail dostać że idzie na terapię ( ale to że się zapisała, nie znaczy że pójdzie :P), ale to Grześka uspokoiło i Grażynę tez trochę i już nie sprawdzali Oli. Ale wiadomo Ola typem dowcipnisia nie jest i zawsze była spokojna, a tu taka uchachana jak po alko właśnie lub narkotykach. Dziwne że tego nie zauważyli, bo zachowywała się jak np na obiedzie u Grażyny i Grześka na który się spóźniła. ( a wtedy też była pod wpływem :P).

A i Grazyna chciala źrenicę Oli sprawdzić, a ta się roześmiała i nie chciała pokazać, a gdyby nie miała nic do ukrycia to by pokazała.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Ola to wspaniała,nietuzinkowa,wyjątkowa,imponująca,absorbująca .....manipulantka,oszustwa,egoistka,laska odwróciła kota ogonem,oczy jej się święciły,dla mnie brała i na początku Błażej i Grażyna sprawiali wrażenie,załamanych,o Boże znowu wzięła,a potem nagle sielanka.a poza tym nawet gdyby chodziła na terapię,to co z tego mało to osób po terapii idzie po flaszkę czy dragi,pewnie z narkomanami jest jak z alkoholikami,są nimi całe życie i to się nie leczy tylko zalecza.

No tak, dokładnie alkoholikami i narkomanami zostaje się całe życie. Tylko wg mnie narkomani mają trochę łatwiej i tak, bo w przyszłości łatwiej odmówić narkotyków, bo ja np nigdy nie miałam sytuacji że częstowano mnie narkotykami, a alkohol to jednak ogólnodostępny i na imprezach, i nawet na komuniach :P, i tak ogólnie ktoś chce wznieść za coś toast, w sklepach kuszą flaszki na pułkach, trudniej alkoholikowi się powstrzymać, a np Paweł Krzyżanowski też był alkoholikiem i nawet go zaszyli, chyba był taki wątek? I juz nie mógł pić, a wiadomo z Arturem i Bartkiem się spotykał, więc trzeba mieć silną wolę. Ale za to narkotyki chyba bardziej uzależniają niż alkohol.

użytkownik usunięty
maria_88_3

bardziej niż alkohol,niszczą zdrowie,człowiek zachowuje się gorzej,są droższe.Więcej jest alkoholików,niż narkomanów,mniejszy wstyd.Niektórzy owszem walczą z nałogiem,próbują i przegrywają,ale gdzie taka Ola walczy z nałogiem,byle co ktoś jej powie,a ta po dragi,poza tym co innego zostać np alkoholikiem po stracie kogoś bliskiego,czy z innego ważnego powodu,a co innego bo nie zrobiła kariery za granicą.

Te narkotyki to niezły manewr u Oli,gdyby ona nie brała wróciła i zachowywała się normalnie wszyscy by ją krytykowali,że zrobiłaś karierę nie ma co,a tak biedna Ola się obrazi i znowu zacznie brać.

No tak, to prawda, przy narkotykach szybciej człowiek świruje i niszczą zdrowie oraz inteligencję, wyżerają mózg można powiedzieć. Są droższe, to prawda i większy wstyd to też i większe ryzyko, bo nie wiesz kiedy przestać, szybciej można przedawkować i w dodatku zadajesz się z jakimiś dilerami, a to niebezpieczne, szybko uzależniasz się, a później brak kasy, no i można źle skończyć.

No tak Ola nie ma konkretnego powodu, w sumie nie musi być nic konkretnego, to zależy o psychiki człowieka. Ale prawda, że inaczej się patrzy gdy ktoś naprawdę ma wielkie problemy i zero wsparcia, a co innego tak jak Ola która ma rodzinę i przyjaciół za sobą, ma wyższe wykształcenie, miejscówkę za darmo, nie musi na razie szukać pracy. Owszem to ma teraz, za granicą tego później nie miała, bo była bez pracy i kasy, ale to trzeba było wrócić, bo i tak wróciła ale teraz większy wstyd bo nie dość że wróciła jako bezrobotna, bo jej nie wyszło, to jeszcze jako narkomanka i manipulatorka.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Dlatego jak znam jakiś ludzi co piją bo stało się coś naprawdę poważnego,albo walczy z nałogiem nie pije długo,męczy go to nie daje rady,puszczają mu hamulce traktuje takich ludzi inaczej,niż takich co szukają pretekstu do picia i użalania się nad sobą.Historie opiłem się bo ktoś coś mi powiedział,drażnią mnie.

użytkownik usunięty

hahaha.Grażyna prawie złapała Olę na gorącym,w czasie wizyty z przeprosinami,i potem przepraszam,wybacz,szkoda że jeszcze nie pocałuje ją w d...Kpina,ta co nawaliła jest ofiarą,wszyscy się tłumaczą,przepraszają,a laska co mogłaby powiedzieć g...mnie to obchodzi,odchodzi od zmysłów żeby było dobrze jest jest atakowana,jak ona śmie narkomankę,oskarżać o branie,przecież to nielogiczne.

Gdyby oskarżała osobę która nigdy nie brała,wtedy miałoby to sens....

Ciekawe co Grzegorz by powiedział gdyby Grażyna przyszła z tym pudełeczkiem,zaraz Ola powiedziałaby że Grażyna ją wrabia i sama kupiła.

Ola robi takie miny,że faktycznie można pomyśleć biedna ofiara.

No to jest mega wkurzające, jak Ola robi z siebie ofiarę. Jak narkotyki zmieniają ludzi. Kiedys Ola była miłą, spokojną dziewczyną, która zawsze wszystkim pomagała i była powiernicą ich problemów i sekretów, a teraz to rozpieszczona gówniara, która myśli że jest pępkiem świata i jeszcze jest wielką manipulatorką, która skłóca Grześka z Grażyną, w dodatku jest naprawdę tępa, a kiedyś należała do jednych z tych mądrych, ale teraz jest głupsza od Aśki. Przecież po pierwsze jak Grazyna z Grześkiem się rozejdą, to Grzegorz i Ola wylecą z super miejscówki i gdzie? Do mieszkania Błażeja. I gdzie niby Ola będzie spać? Z Aśką lub Luizą, a Grzegorz to raczej na podłodze. Po drugie Ola jak już chce brać te dragi, to niech je lepiej chowa, jak nie chce by sprawdzano jej wiadomości, to niech ma komórkę przy sobie. A ona wielce obrażona i urażona królewna która w dodatku nic nie robi.

użytkownik usunięty
maria_88_3

przede wszystkim,można dać blokadę telefonu np numerem,czy symbolem.Z telefonem owszem głupie,co tak uważa,i telefon bez blokady zostawia na kredensie,w salonie,z prochami bardziej że powinna wziąść jak nikogo nie będzie na kwadracie,albo śpią,czy się myją,są koło domu,a ona bierze w środku dnia,kiedy w każdej chwili Grażyna może wejść do pokoju.

Tak,sobie przypomniałem czy Ola była faktycznie taka święta za młodu?-chyba nie przecież jak się przeprowadzili miała 17 lat,i już wcześniej miała chłopaka z Mikserem zaczęła w wieku 18 lat,a mając 17 lat coś tam się całowała z tym Adamem,i już miała parcie na jakiś romansik,te pamiętam najbardziej święte to mając 19 lat,nie miały żadnych sytuacji z chłopakami,może dopiero potem coś zaczynały.

Poza tym Ola dawała popalić ojcu z tym związkiem z Mikserem,więc raczej cicha woda.Bardziej to Daria była święta bo poza platonicznymi uczuciami do nauczyciela i tego Marcina,do końca szkoły średniej nic nie było.

Kiedyś była taka scena jak w Barze,co miały się we trójkę zacząć kumplować,Sabina coś Olka ty jesteś dziewicą,i obie z Daria na nią z takim wręcz oburzeniem,a zapewne Daria wtedy nawet się nie całowała z chłopakiem.

Darie kryła znajomość z wyzwoloną Sabiną,pewnie gdyby nie to to ona byłaby taka porządna.Tu jednak też widać,było że trochę za mało tam lasek,no bo co Sabina jako wielki dowódca klasowy,miała jedną kumpelę,zresztą tak naprawdę pierdołę większą chyba od Oli,Ola z braku laku musiała kumplować się z laskami co lały z niej.

Nie chodzi żeby pokazywać np 10 lasek,bo to za dużo,ale np łącznie 5 byłoby tak akurat,Sabina jako przywódca stada miałaby z dwie lojalne,również wyzwolone laski,a Ola kumplowałaby się z Darią,ewentualnie Daria na początku również w grupie Sabiny,jako ta najporządniejsza.

w tym serialu poza tym w tej paczce,była chyba jedyna taka sytuacja że każdy kochał się w kimś innym bez wzajemności,no poza Sabiną i Błażejem którzy byli parą,było chyba tak Sabina i Błażej para,Adam kochał się w Sabinie,Ola w Adamie,Marcin w Oli,a Daria w Marcinie i taki łańcuch w sumie był,gdyby jeszcze Sabina i Błażej nie byli parą,a Sabina kochała by się bez wzajemności w Błażeju,a ten w Darii również bez byłby łańcuch idealny bez końca Daria-Błażej-Sabina-Adam-Ola-Marcin-Daria

No prawda, w sumie Ola była taką cichą wodą, ale właśnie Daria na początku wydawała się taka własnie ostra, prawie jak Sabina, dopiero potem się okazało że jest tą najporządniejszą w sumie, bo bez stałego chłopaka i nie mająca romansów. Ale też nie wiadomo co działo się u Darii przed serialem :P. Nigdy nie opowiadała. Wiadomo że Ola w takim razie pierwszy raz przeżyła z Mikserem, choć nie był on jej pierwszym chłopakiem. Sabina to chyba nawet nie pamiętała kto był pierwszy, w każdym razie na pewno nie Błażej :P, ona tam mu kręciła że właśnie była dziewicą, ale później wyszło że to był wkręt. A o Darii nic nie wiadomo, później po szkole średniej, nie pokazywali jej za wiele i w końcu gdy wróciła miała te 2 romanse na uczelni, ale raczej nie wyglądało to na jej pierwszy raz ;). Więc Daria jest w sumie tajemniczą postacią.

A z tym łańcuchem dobre :). Ale to by było Ola- Adam- Sabina- Błażej- Daria- Marcin- Ola. No jakoś tak :). W PM to każdy z każdym, bez kitu :). W dodatku teraz jakby nie patrzeć Błażej z Darią jest :). A jest inny łańcuch Ola- Mikser- Luiza :P. Ale nie wiadomo czy układ się nie zmieni. Fajnie by było jakby Luiza jednak nie chciała być z Miksem i by było Ola- Mikser- Luiza- Natan :P a Natan np woli Sabinę a Sabina Radka który jest z Jowitą :). Hardcorowo by było żeby np jowita chciała Błażeja bo sobie by uświadomiła że on nudny, ale chociaż jakąś robotę ma i jej pomagał a on woli darię :). I to by szło Ola- Mikser- Luiza- Natan-Sabina- Radek- Jowita- Błażej- Daria :).

użytkownik usunięty
maria_88_3

No było 6 osób,które w tej klasie miały wątki,tyle że w 3 zamiast Marcina pojawił się Mikser chyba,bo tego Marcina już chyba nie było.Daria tak przy naśmiewaniu się z Oli dziewictwa wypadałoby żeby miała jakiś facetów,a ona życie uczuciowe zaczęła pewnie po maturze,trochę z d...to Daria po maturze zniknęła,pojawiła się chyba jak miała kończyć studia,wielka przyjażn a mieszkali w jednym mieście.

Tak było trochę za mało postaci,żeby każdy miał jasno sprecyzowany charakter,za ciamajdę robił ten Marcin,za herosa nie wiem czy bardziej Błażej czy Adam,ten drugi miał być chyba marną kopią Artura,parę debilnych kawałów miał to zaoferowania,Mikser chyba stał się tym bad boy w zestawieniu,a Adam poszedł trochę w cień.

ocenił(a) serial na 7

Heey, kojarzy ktoś może w mniej więcej których odcinkach są właśnie wątki młodych Oli, Darii, Sabiny itd? ;)

Carolla_

No tak już na pewno w odcinku 800 byli, trzeba jakoś szukać od 700 któregoś, raczej 700 kilkadziesiaty odcinek i wtedy się pojawiają pierwsze perypetie, ale nie pamiętam dokładnie który.

Carolla_

Grzegorz Król wraz z rodziną pojawia się w 784 odcinku.

Carolla_

Radek-1279 odcinek ,Jowita-1366. Daga nie pamiętam dokładnie, ale jej postać na pewno pomiędzy tymi dwoma frajerami się pojawia :). Bo najpierw Radek, a później Daga się pojawia jako projektantka w salonie Sabiny, a później właśnie jej przyjaciółka ćpunka czyli Jowita.
A Kaśka nie pełno myślący czyli nasz Koterski pojawia się przed frajerami, którym będzie w przyszłości usługiwać ale za to po Sabinie, Oli i tej całej śmietanki towarzyskiej ( Ola pojawia się jako pierwsza, a Sabina już w 800 + odcinku) a Kaśka w około 984 . Naprawdę polecam te odcinki, jest się z czego pośmiać. Mikser po Kaśce w 1069.
Igor nasz kochany w 1424. Malwina i Wiktoria pojawiają się trochę przed nim, ale nie pamiętam w którym odcinku.
Jak ktoś nie chce oglądać Nikoli, to ona się pojawia w 1627.

Bartek w 195 odcinku się pojawił i normalnie co za lowelas ;P. Tez warto do tego wrócić. A perypetie Patryka można oglądać już w 547.

Generalnie to taki zestaw najciekawszych osób w PM, które nie pojawiają się od początku lub blisko początku serialu :).

Penelope261988

A Hubert jakby kogoś interesował to 1277 :). Bo Dragon to wiadomo, jakoś blisko odcinka gdzie pojawia się Radek, bo Radek z Dragusiem potem okrada mieszkanie Saby:P.

Penelope261988

Ja na Patryczka z chęcią popatrzę, bo fajny facet i wątki tez miał ciekawe :).

Penelope261988

"A Kaśka nie pełno myślący czyli nasz Koterski pojawia się przed frajerami, którym będzie w przyszłości usługiwać "

no to dobre akurat. Kaśka powinien powiedzieć Jowicie zawsze dziwce i Radkowi zawsze podnóżkowi ( tak ich przedstawiam w odniesieniu do Maryi, bo gdy o niej się mówi to się mówi Maryja zawsze dziwica :)), że ja byłem pierwszy w serialu i na chacie Artura więc won ;) I to wy powinniście mi usługiwać.

użytkownik usunięty
Penelope261988

skąd masz tak dokładne dane kto kiedy się pojawił?no jestem pod wrażeniem.

A bo ja lubię sobie do starych odcinków wracać, by odświeżyć pamięć albo właśnie wrócić do fajnych wątków i porównać :). To są moje ulubione postacie, więc wiem dokładnie w których odcinkach się pojawiają. Jeszcze dziś rano znalazłam na tym forum przez przypadek, jak szukałam czegoś innego :) ale już baardzo dawno napisaną wiadomość Cefalixa. I on to dopiero ma wiedzę o PM i jest statystą dodatkowo. I on dał taką dokładniejszą listę:

Penelope261988

Aneta Zając - Marysia Radosz (# 1- )
Mateusz Janicki - Paweł Krzyżanowski nr 1 (#1- #60)
Mikołaj Krawczyk - Paweł Krzyżanowski nr 2 (#61- #1561, #1788-1791 )
Michał Czernecki - Hubert Schultz (# 1277- )
Aleksandra Zienkiewicz - Kinga Żukowska (# 1- )
Łukasz Płoszajski - Artur Kulczycki (# 1- )
Rafał Kwietniewski - Bartek Miedzianowski (# 195- )
Anna Ilczuk - Emilka Miedzianowska (# 29- )
Michał Koterski - Henryk "Kaśka" Saniewski (# 984- )
Maciej Tomaszewski - Marek Żukowski (# 1- )
Ewa Skibińska - Teresa Żukowska (# 1-)
Wojciech Dąbrowski - Jan Radosz (# 1-)
Andrzej Buszewicz - Antoni Radosz (#1- )
Maria Pakulnis - Aneta Pałkowska (# 3- )
Paweł Okoński - Marian Śmiałek (# 3- )
Jan Jankowski - Grzegorz Król (# 784- )
Grażyna Wolszczak - Grażyna Weksler (# 829- )
Dominika Kojro - Ola Król (# 784- )
Paweł Krucz - Błażej Król (# 784- )
Urszula Dębska - Sabina Weksler (# 816- )
Błażej Michalski - Mikołaj "Mikser" Serczyński (# 1069- )
Mateusz Banasiuk - Radek Zieliński (# 1279- )
Anna Szymańczyk - Daga Maciejewska (# 1344- )
Martyna Kubicz - Patrycja Zielińska (# 1474- )
Marcin Krajewski - Adam Wysocki (# 1339- )
Marek Kaliszuk - Robert Szymczak (# 1347- )
Joanna Kupińska - Izabela Czaja-Kulczycka (# 1161- )
Marcin Korcz - Szymon Kmieciński (# 1552- )
Tomasz Ciachorowski - Oskar Bill (# 1546- )
Dagmara Krasowska - Gabrysia Śliwa (# 1545- )
Anna Kózka - Nikola (# 1627- )
Joanna Opozda - Jowita Kaczmarek (# 1366- )
Rafał Mohr - Igor Kaczmarczyk (# 1424- )
Małgorzata Sadowska - Aurelia Walicka (# 1352- )
Agnieszka Wielgosz - Malwina Florek (# 1176- )
Halszka Lehman - Wiktoria Dąbek (# 1212- )
Piotr Głowacki - Wojtek Jancia (# 1489- )
Monika Dryl - Sandra Malicka (# 1456- )
Piotr Nerlewski - Fabian Jasiński (# 1589- )
Tomasz Włosok - Dominik Kotowski (# 1589- )
Patryk Pniewski - Krystian (# 1591- )
Maurycy Torbicz - Mirek Jedliński (# 1107- )
Karol Strasburger - Karol Weksler (# 866- )
Anita Poddębniak - Dorota Makowska (# 1151- )
Dariusz Toczek - Zbyszek Kmieciński (# 1559- )
Tomasz Lulek - Antek Turczyk (# 32- )
Łukasz Dziemidok - Patryk Skalsky (# 547- )
Agnieszka Włodarczyk - Anna Bilewska (# 864- )
Agnieszka Kawiorska - Renata Tomczak (# 941- )
Zbigniew Suszyński - Rajmund Schmidt (# 10- )
Karol Wróblewski - Czarek Prudnicki (# 1367- )

użytkownik usunięty
Penelope261988

no tak on nieraz potrafił precyzyjnie określić kiedy,co i dlaczego,ja to tak bardziej na oko.

użytkownik usunięty
Penelope261988

Ja jak czasami chce sobie przypomnieć np kiedy Aleks zniknął albo Hubert wyjechał,to próbuje jakieś hasła wpisać do wyszukiwarka i czasami wyskakują jakieś streszczenia które pasują.

użytkownik usunięty

Ale fuszerę odstawili,myślałem że Grażyna pokaże że ma "jaja"i nawtyka ostro Oli-Loli,a ona znów pieści się z nią jak dzieckiem,nie bierze,jak miała brać skoro udaremniłaś jej próbę,poza tym co przy tobie miała brać,sama się wkopała a Grzegorz już z faktami nie mógł dyskutować.Grażyna powinna jej coś i co jaki trzeba mieć tupet,oskarżałaś mnie o paranoję,robiłaś z siebie ofiarę,triumfowałaś jak ci się upiekło,a teraz kiedy przegrałaś,moje na wierzchu,zamiast pogratulować mi wygranej i nosa ty prosisz i się poniżasz,Grzegorz choć tutaj!

Ojciec wreszcie jej zaczął coś gadać a Olusia-Lolusia pakuje walizki,faktycznie dojrzała postawa.Nawet jej nie zdążył nagadać specjalnie.

Już dawno ją powinni w jakiś ośrodku dla osób z uzależnieniami zamknąć,poza tym w czym problem laska nie kształci się nie pracuje,nie zajmuje się dziećmi,czy kimś chorym żeby była jakaś korzyść z niej,wtedy jeśli ktoś nie może zrobić sobie przerwy w pracy można dyskutować,że terapia z doskoku wystarczy.

użytkownik usunięty

Ola już czwarte mieszkanie przerabia,zakładając że w tym serialu,generalnie jest mało mieszkań,zaczyna jej brakować opcji.Niedługo będzie musiała chyba jechać do Wadlewa,albo szukać schronienia u takiego Igora.I zawsze ten sam myk,niby z kimś jest ok,coś jej powie,Ola się wyprowadza i do następnego.Myślała że Mikser spożyje narkotyki.Nie dziwię się że Błażej ma jej dość.

Królowie to typowa rodzina która przez 10 lat będzie się użerać z Olą,zamiast zamknąć ją w jakimś ośrodku,nie zdziwię się jak w końcu ojciec dostanie drugi zawał.Anna i Marian gorzej chyba niż z Emilią i Bartkiem bo tam przynajmniej Bartek zachowywał się racjonalnie oczywiście od momentu pogonienia Pauliny,a tutaj jak gimnazjaliści albo licealiści.Bartek niezłe suchary.Marian że Anna tylko po ślubie,to dlatego miała tylu mężów.

Ta Ola jak przyszła do Miksera do barbariana to już w ogóle zaczęła się zachowywać jak świruska totalna. Naprawdę dobrze gra osobę uzależnioną i na głodzie, która się już cała trzęsie na widok dragów. Jeszcze nie myśli zupełnie. Gdzie Mikser by wziął i to w pracy? :P.

Tej Anny i jej córuni mam dość szczerze mówiąc, wolę żeby nie zostały zbyt długo w Wadlewie, bo wolę widzieć Mariana pijącego z kumplami w szopie i kłócącego się z Malwiną albo mówiącego super teksty niż nudne sceny z Anną.

użytkownik usunięty
maria_88_3

I fajna logika wyprowadziłam się od rodziców,bo mieli pretensje że biorę narkotyki,co robię zamiast pokazać że nie biorę pierwsze co robię to idę po dragi,szkoda żeby utrzeć nosa rodzicom,nie znalazła sobie pracy.Jak taka honorowa.Sądząc po zwiastunie,ma teraz zrobić,że to właśnie wymagania ojca rzuciły ją w kierunku narkotyków.Bo Błażeja jak rzucił studia,wręcz torturował.

Często to dzieci same mają zbyt wysokie mniemanie o sobie,tak jak Ola,gdzieżby taka księżniczka pracowała jak Aśka jako sprzątaczka,w barze,albo na recepcji,szlachta nie pracuje,albo w elitarnych miejscach.

Ciekawe,co by powiedziała gdyby Grzegorz powiedział Błażej rzucił studia i nikt specjalnie go nie gnębi,bo ojciec czasami coś tam powie.

Ola,ty najbardziej lubisz pieścić się sama ze sobą.

Anna kolejna przesadnie zarozumiała,mimo wszystko to ona nawaliła,i co unosi się byle kiedy.Marian też mógłby być bardziej logiczny.

użytkownik usunięty

Faktycznie awantura z ojcem na wysokim poziomie,Grzegorz ściął się z córcią,no prawie do rękoczynów doszło.Grażyna bardziej delikatna niż Anna,facet z chorym sercem się drze,a ta stoi jak słup soli.Ola jak zwykle odwraca kota ogonem,Mikser zły bo jej nie chce,ojciec zły bo miał jakieś wymagania,brat zły bo ma dość,Grażyna zła bo nie wierzy narkomance,i zawsze ten sam schemat ktoś coś jej powie,a ona idzie do kogoś innego,laska za grosz honoru,inna to już by wolała z dwa dni na zimnej ulicy spać,ale przecież wielka Pani nauczona wygodnego życia w ciepełku.

użytkownik usunięty

No a ta dalej w to brnie rodzina jej nie wierzy ma ją za ćpunkę zamiast się wziąść w garść i przyjąć pomoc rodziny.

użytkownik usunięty

Mikser jej odmówił pocałunku to teraz z powrotem poszła do domu. Myślę że prawdziwa ćpunka poszłaby sie naćpać. xd

Nie miała już za co :P.

użytkownik usunięty

a ja myślę że jak przy każdym nałogu,jest różny stopień użależnienia,można brać codziennie,co drugi dzień,raz w tygodniu,czy od święta.Ola dla mnie jest przeciętnie użależniona,choć wychodzi że ogarnęła się niby nie,bo boi się że ojciec się przekręci,ale zwietrzyła szansę na powrót do Miksera.

Mario,zawsze mogła sprzedawać swoje ciuchy,jakieś rzeczy,prostytucja...

No tak, prawda, mogłaby. Ludzie bardzo uzależnieni to wszystko zrobią by zdobyć dragi. Widocznie Ola jeszcze się jakoś powstrzymuje. Bo inaczej rzeczywiście mogłaby zacząć jeszcze być prostytutką by zdobyć pieniądze.

Ola to naprawdę od jednego mieszkania do drugiego. Obciach tylko sobie robi, no ale cóż się spodziewać po uzależnionej osobie. A kłótnia z ojcem była świetna. Naprawdę dobrze zagrana.

użytkownik usunięty
Penelope261988

Ola sobie zrobiła taki kwadrat mieszkaniowy,bok A kwadratu mieszkanie rodzinne,bok B Sabiny,Bok C Dom Grażyny,bok D Tam gdzie mieszka Mikser.Nawet nie wiem,gdzie miałaby jeszcze iść,żeby był pięciokąt,czy sześciokąt,chyba spać w Barze...

A też może być :). Albo w fitness klubie jak kiedyś Radek a Błażej z Daria przychodzili na bzykanko.

użytkownik usunięty
Penelope261988

chociaż nie,przecież Wielka Pani nie będzie spała w jakimś barze czy klubie.

użytkownik usunięty
Penelope261988

To zabawne że 11-letni Tomek potrafił radzić sobie bez pomocy,spacerować po ulicach,na deszczu,a dorosła butna kobieta nie może nawet kilka godzin radzić sobie bez pomocy innych.

To prawda :). Ale teraz to już ten Tomek sobie nie radzi w mieszkaniu. Nic nie może zrobić. Mało tego ostatnio chciał by Aneta coś mu przeczytała. Bajkę? :).

użytkownik usunięty
Penelope261988

Teraz owszem traktują,go jak opóżnionego w rozwoju,ale miał przynajmniej taki zryw charakteru,Ola nie ma.

No tak, to prawda, miał zryw charakteru. Może coś w tym jest, że dzieci przy rodzicach zachowują się jak upośledzone, ale jak są same, zdane na siebie to okazuje się że jednak są samodzielne i doroślejsze ;). W sumie Kingi wina bo wszystko za dzieciaki robi. I w Pm traktuje się wszystkich jak dzieci póki nie skończą 18 lat i się wszystko za nie robi.

użytkownik usunięty
Penelope261988

Często to rodzice robią ten błąd,żadnych obowiązków domowych,jak jest młodsze rodzeństwo to zamiast temu starszemu,powiedzieć masz prezentować wyższy poziom,niż młodsze,traktują ich równo.A ze strachem tak jest,nawet jeden gość na temat bójek facetów powiedział "jak masz walczyć się boisz,jak już walczysz,się nie boisz"i najpierw wydawało mi się to nielogiczne,bo jeśli mam się z kimś bić,to jest szansa że jednak starcia uniknę a jeśli już się bije,to nie.

Ale doszedłem do wniosku,że to nie głupio facet który ma w teorii walczyć,myśli sobie co będzie jeśli przegra,a jeśli walczy już nie ma czasu na strach.I tak jest też właśnie jeśli chodzi o samodzielność,mam gdzieś jechać co to będzie,już jadę muszę sobie poradzić.