PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34521
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

zawsze tak miala czy ostatio, bo nie zwrocilam jakos wczesniej uwagi... jakies nakladki, licowki? co jej tak dziwnie te zeby z buzi wystaja

marajka

tak chyba ma od zawsze

marajka

Ee tam sie czepiasz takie ma i już ...

marajka

no może ma trochę wysunięte ale aj tam, mi to nie robi i tak jest hot

ocenił(a) serial na 4
Wingo

ja sie nie czepiam, nie mowie, ze jest brzydka, ale jakos tak mi sie ostatnio rzucilo w oczy i sie zastanawialam czy cos kombinowala przy tych zebach. jednak do Pauliny to jej troche brakuje :)

marajka

Wg. mnie Paulina to dla Asi żadna konkurencja...

użytkownik usunięty
mrowa93

a ja widzę to tak ja,Paulina i Aśka tworzymy,szczęśliwą katolicką rodzinę.Ewentualnie jeszcze serialowa Kasia do kompletu i jest parzyście.

ocenił(a) serial na 4

Hehe

ocenił(a) serial na 4
mrowa93

moze akurat wolicz blondynki czy cos tam Cie w niej kreci, ale obiektywnie ta jej uroda jest dosc przecietna chociaz nie zaprzecze, ze jest ladna. a Julia ma po prostu idealne klasyczne rysy. to tak jakby stokrotke z roza zestawiac ;) jezeli ktos woli stokrotki to okay - rowniez maja wiele uroku natomiast roza, nawet jesli nie przepadasz za tym kwiatem, to roza... klasyka i piekno.

marajka

no fakt faktem takich dziewczyn pokroju Aśki jest być może na pęczki ale ty chyba źle interpretujesz słowo klasyczna uroda klasyczna czyli taka standardowa niczym sie nie wyróżniająca/przeciętna i oklepana a co jak co ale uroda Pauliny to do takich się nie zalicza bo ma taką bardziej nietuzinkową urodą która jest rzadko spotykana taka bardziej egzotyka(mocno zarysowane kości policzkowe oczy czarne lub brąz/mocne rysy etc taka bliski wschód i typowo południowo europejska uroda) jak na polskie warunki(w sumie nie dziwne bo urodziła sie w Kazachstanie i ponoć spora część jej rodzinki stamtąd pochodzi)A wracając do Aśki to ona ma taką bardziej europejsko amerykańską urodę zresztą i uroda Jowity jest mocno do tego kanionu co uroda Aski zbliżona tj średnia lub wysoka blondynka z jasnymi oczami dużymi ustami i lekko zalotnie przymrużone oczy coś jak młoda Cameron Diaz(zresztą Aśka właśnie mi trochę przypomina młodą Cameron Diaz)

mrowa93

No może faktycznie trochę przypomina Cameron Diaz. No tak ogólnie to blondynki o jasnych oczach najczęściej niebieskich to taka typowo słowiańska uroda, więc w Polsce mogą uchodzić za przeciętne, ale ogólnie na świecie jest mniej blondynek niż brunetek, więc w pewnych regionach one by miały oryginalną urodę a Paulina taką jak wszystkie. Jednak w Polsce to Paulina jest oryginalna, a one przeciętne ( no może nie Jowita, bo ona czymś się wyróżnia, mimo iż jest blondynką). No i racja aktorka grająca Paulinę pochodzi z Kazachstanu.

ocenił(a) serial na 4
mrowa93

mowiac klasyczna mam na mysli raczej idealne proporcje takie bardziej greckie czy rzymskie podejscie do tematu

ocenił(a) serial na 4
marajka

takze Aska moze byc ladna czy atrakcyjna, ale wg mojej definicji slowa "klasyczna" przez swoje wystajace zeby czy niezbyt duze oczy wlasnie taka (czyt.klasyczna) juz nie ;) ot tak to pojmuje. aczkolwiek zastrzegam sie od razu ze nie uwazam jej za brzydka. na pewno nie.

użytkownik usunięty
marajka

Z tego co ostatnio zauważyłem to serialowa Melka i Paulina raczej nie mają dużych czarnych oczów tylko brązowe,może w niektórych scenach wydaje się że duże czarne,ale w innych brązowe.Zresztą z tego co widzę do rzadkości należą duże,naturalne czarne oczy.Nawet Britney Spears w niektórych teledyskach wygląda jakby miała duże czarne a ma brązowe,to jakiś zabieg daje się ciemne szkła kontaktowe albo maluje się na czarno.

Więcej chyba jest kobiet które mają duże niebieskie czy zielone oczy.

ocenił(a) serial na 4
mrowa93

Mi Aśka bardziej przypomina Katherine Heigl :)

marajka

No tak to prawda. Idealnie to porównałaś. Paulina to klasyka i piękno, a Aśka stokrotka. Aczkolwiek obie są bardzo ładne i mają coś w sobie. Jednak zależy też od gustu drugiej osoby. I wg mnie bez sensu jest porównywać blondynkę do brunetki. Jeżeli chodzi o brunetki to w tej chwili Paulina jest bezkonkurencyjna i najpiękniejsza. ( Luiza i Kinga są bardzo ładne, ale tylko jak są zrobione, taka prawda), z blondynek to jest już konkurencja między Jowitą, Aśką i Kasią, każda jest inna, każda ma w sobie coś, każda ma tak naprawdę inną urodę, mimo iż trzy to blondynki. A Daria rządzi wśród rudowłosych, chociaż tych jest najmniej, właściwie tylko daria bo jak już są to farbowane :).

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

Kindze moim zdaniem to jeszcze kawalek brakuje do Luizy. tylko ta ostatnia jest za slodka, za bardzo lukrowana a ja za tym nie przepadam

marajka

Chociaż ostatnimi czasy Kinia się i tak sporo wyrobila to juz nie ta sama Kinga co wd wczesnych odcinkach (czego nie można powiedzieć o Marysce)

użytkownik usunięty
marajka

Serialowa Luiza ma niespecjalne nogi,ale ogólnie na plus,choć ta manierka w głosie była irytująca.

użytkownik usunięty
marajka

Określenie przeciętna słabo mi się kojarzy trochę jak ze skalą szkolną/studencką 3-czyli dostateczny.A na pewno urody Aśki na 3 nie oceniam,obiektywnie rzecz ujmując jest to 4 a jak zrobili się ją na bóstwo to może nawet +4 wyżej na pewno nie.

Serialowa Paulina tak może -5.Zresztą jeżeli by ocenić serialową Aśkę na 3 to strach pomyśleć co trzeba dać byłoby np Sabinie chyba 2.Darii 2,może +2 a tym brzydszym od nich chyba +1.Może w domyśle oceniasz jej urodę również na 4,jednakże określenie przeciętna bardziej kojarzy się z dostateczny niż dobry.

ocenił(a) serial na 4

na dobre 4 a jak sie zrobi na 4+ - czyli tak jak Ty. a Paulina 5 a jak sie zrobi to i 6 ;) Sabina to 3 w wielkich porywach 3+ a czasami i 3- lub 2;) Daria 3+ w porywach 4 (na mniej ja oceniam niz Aske a lepiej niz Sabine), Wiktoria 4+ w porywach wielkich moze i 5-.Kinga 4 i to teraz jak jest zrobiona. ewentualnie z malym plusikiem bo pamietam jak wygladala kiedys i za to szacun. Majka to dla mnie taka solidna 3 z plusem. jakby sporo schudla to tez 4. Melka jest ciezka do ocenienia przez te ciuchy i w ogole - na pewno do 5 nie doskoczy (to czolo) ale 4 moglaby miec. Nicola to dla mnie taka 3 a bez makijazu 1 :P. Jowita na pewno 4+/5 ale nie 6, a Paulinie to 6 czasami moglabym dac.

użytkownik usunięty
marajka

a jaką ocenę byś wystawiła Luizie ja chyba tak jak Aśce no może +4 bo u niej raczej specjalnie uroda się nie zmienia.Kasi nawet -5 a jakby jeszcze miała taki blond farbowany bardziej wyrazisty to pewnie całe 5.A Toli,Beacie,Zośce,Emilii,Justynie oraz Dadze co byś dała?

Maryśka niestety prawda,jednak trochę nadwaga jej odbiera uroku bo przecież na twarzy aktorka się specjalnie nie zmieniła,jak na ponad 10 lat.Taka Melka czy Beata pewnie trochę nadrabiają figurą choć ta pierwsza to nawet za chuda.Kinga to chyba klasyczna kobitka w sam raz ani za chuda ani za gruba.

ocenił(a) serial na 4

luiza zdecydowanie zasluguje na 4+ a jak fajnie zrobiona to 5- czyli oceniam podobnie jak Jowite(ten minusik mniej) chociaz osobiscie wole Jowite za zadzior a Luiza lalkowata. Kasia od Kaski tez podobnie, ale absolutnie nie farbowalabym jej wlosow bo to wlasnie naturalnosc jest jej sila. czyli te 3 laski wysoko oceniam a Aska doslownie malenki kroczek za nimi a Paulina krok przed nimi. Tola 4 glownie za figure i za to ze wysoka. Beata to taka specyficzna laska.nadrabia charakterem,czarem,dowcipem, ma do tego super figurke a z twarzy mi sie srednio podoba wiec tez 4. Emilia zrobila duzy postep jak i Kinga wiec rowniez 4 /4-chociaz jej twarz mnie nie przekonuje, natomiast doceniam ze duza praca byla.Zoska 3+. Justyna w sumie cos jak Aska albo nawet lepiej. Daga 3.

użytkownik usunięty
marajka

Zabawne w sumie jest to że na początku serialu Maryśka robiła za cudo i każdy facet w serialu dałby się pokroić żeby pójść z nią do łóżka.Sabina też na początku była kreowana na taką wyróżniającą się urodą,a chyba jednak jest trochę w tyle od Oli czy Darii ówczesnych kumpeli.Oli co byś dała?bo Agata,Marzena to chyba raczej słabe noty?Sandra też chyba bez cudów?

ocenił(a) serial na 4

to bylo rzeczywiscie zabawne. bo ona nawet w najlepszych czasach odstawalaby od Aski nie mowiac o Luizie Paulinie czy Jowicie... no coz. ktos mial taka wizje. Agaty I Marzeny w ogole nie pamietam :P oLA lepsza oczywiscie od Sabiny, ale gorsza od Aski ;)

ocenił(a) serial na 4

z Sabina to logiczne wtedy, bo jak laska jest z bogatego domu to nawet ja nie jest super ladna to dobrze zrobiona i do tego ma pewnosc siebie i wyobrazenie, ze jest ksiezniczka utwierdzone przez rodzicow i otoczenie ;)

użytkownik usunięty
marajka

Ja w takich sytuacji i parę osób które znam tak jak w sporcie z zawodnikami którzy są kreowani na wielkie gwiazdy a cudów nie robią przereklamowana.I taka jest właśnie Sabina przereklamowana z wyglądu i z charakteru.Jej powodzenie właśnie było przereklamowane,ale i tak trochę bardziej mnie się podoba jak ma blond włosy niż jak na początku ciemne.

Laska ma strasznie taki smutny,ponury wyraz twarzy i może dlatego niezbyt chętnie bym do takiej uderzał w konkury,trochę Jowita też,dlatego jak każda z nich ma sceny że ma być niezadowolona,smutna itd.to jest słabo,trochę lepiej jak postać jest w dobrym humorze.

Ola trochę za niska,chuda i za drobna,owszem nie lubię lasek w stylu Kazanowej,ale Ola to przesada w drugą stronę z Robertem wyglądali trochę śmiesznie on kawał chłopa prawie 190 cm wzrostu,dobrze zbudowany,a ona wiadomo.

ocenił(a) serial na 4

a co sadzisz o tej aktorce https://www.google.pl/search?q=katarzyna+zawadzka&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved= 0ahUKEwjh_fqGz8rLAhUFApoKHWRsDK4Q_AUIBygB&biw=1600&bih=736#imgrc=jK04QQGAx91zsM% 3A gra teraz w nowym serialu Powiedz tak! nawet fajny, a zeby nawiazac do PM to Palkowska (Pakulnis) ma w nim fajna role :)

użytkownik usunięty
marajka

to jest taka chyba aktorka w stylu jak niezbyt się przygotuje tzn jest naturalna to taka +3 jak zrobisz się na bóstwo to pewnie z 4 będzie.A co sądzisz o urodzie takich aktorek jak Komarnicka,Więdłocha,Różczka,Kozuchowska,Koroniewska?

ocenił(a) serial na 4

mnie Zawadzka sie podoba po prostu. nawet jej nie ocenie w kategoriach ze jak na bostwo to iles a jak natura to cos tam, bo ona ma cos w sobie i nie ma sie na to bostwo robic - po prostu jest ciekawa. Komarnicka potrafi naprawde niezle wygladac (np Ranczo) ma dosc ciekawy typ urody, ale nie powala mnie tez jakos ta jej uroda na tyle zeby dac 5 wiec w porywie sympatii 4+, Wiedlocha tez jest dosc oryginalna i ciekawa, ma delikatna urode, fajnie grala w CZ.H. - rowniez z sympatii 4+., Rozczka z calym szacunkiem do aktorki i do osoby bo chyba dobra kobieta z niej, ale dla mnie masakra - 3- przez sympatie do osoby. Kozuchowskiej nawet nie potrafie ocenic = na pewno jest bardzo zadbana i stylowa. pewnie nie wypadaloby jej dac mniej niz 4 :P Ale wiecej tez bym nie dala w zadnym wypadku. Koroniewska to dla mnie jakos tak jak Szatan, przyjemna mila buzia i tyle. 4? mniej chyba nie moge bo brzydka nie jest, ale wiecej tez nie moge bo nic nadzwyczajnego w niej nie ma/ widzisz, jestem laskawa - duzo 4 rozdaje ;) a kazda za cos innego. a Soche jak bys ocenil. bo mam zgryz z nia. strasznie mi sie z twarzy nie podoba, ale jest elegancka i ma dobra figure, jest zrobiona... za te twarz to 3- ale reszta punktuje wiec 4-. a skoro juz przy przyjaciolkach to Liszowska tez mi trudno ocenic - twarz niby ladna, ale ta figura (z 10 nadwagi) i kiczowaty styl ---- czyli odwrotnosc Sochy :D gdyby Lisza miala figurke i styl Sochy to 4+ a tak chyba ocenie jak Soche 3, ale za twarz 3+ /4-. ogolnie Liszka sprawia na mnie wrazenie burdel mamy jak sie czasem wystroi :P

użytkownik usunięty
marajka

Socha mam tak samo,niby ładna faceci ponoć gwiżdżą i szczekają z zachwytu nad jej urodą a ja bym jej dał dwa serio.Sokołowska też sumie do jubilera z jej powodu bym nie poszedł,ale momentami 4 można dać.Liszowska to pewnie taka Romantowska z twarzy całkiem,całkiem figura pominę to minutą ciszy.ta ostatnia chyba zupełnie fatalnie,w każdym razie ocena urody na postawie jakiś zdjęć w internecie nie wiem jak te kobitki wyglądają w serialu,bowiem nie oglądam,ale na niektórych zdjęciach tylko Sokołowska mnie się podoba.ale w niektórych fotkach nie wszystkich,Liszowska czasami z urody i tyle.

użytkownik usunięty
marajka

a Anna Lewandowska bo przy niej też mam mieszane uczucia raz niby Robert ty szczęściarzu,a czasami że szału nie ma.?Komarnicka wyjątkowo mi się podoba chyba dla mnie najpiękniejsza aktorka w Polsce.

użytkownik usunięty

a jeszcze tak Magdalena Górska,Kamila Baar,Urszula Grabowska,Agnieszka Judycka,Rosati,Mołek,Popielewicz,Sykut,Dygant,i jest taka nowa Klaudia Wiśniewska pogodynka,Agnieszka Wagner oraz Monika Mazur mało znana w tym na Sygnale widziałem kilka scen z nią?-mnie w tym zestawie się podoba Górska,Grabowska,Judycka,Popielewicz,Wiśniewska,Mazur.

Wagner też w sumie ale ona od dłuższego czasu ma nadwagę więc trochę traci na tym jak Zając,Mołek w sumie też ale drewniana.Rosati,Baar,Dygant raczej nie,a Sykut tak pół na pół.

użytkownik usunięty

a i na ślubie wyjątkowo mi się Gładkowska podobała,prawdziwa z niej bestia za 18 miesięcy 60 urodziny a wygląda że wow.Kobitki na ślubie urodą błysnęły chyba najsłabiej Malwina,reszta Tola,Kinga,Emilia,Paulina,Jagna nic tylko podrywać.

ocenił(a) serial na 4

oj tak, Gladkowska byla bardzo piekna swego czasu. zreszta dla mnie najpiekniejsze polskie aktorki to wlasnie mloda Gladkowska, m.Dymna, m.Raksa, m.Brylska... a z tych wspolczesniejszych wmienilabym Cielecka, Boczarska , Pogrebinska. Ksiazkiewicz ma ciekawa urode choc co do niej mam mieszane uczucia. sp.Ania Przybylska byla sliczna. za to absolutnie przereklamowana jako pieknosc jest Olga Boladz.

marajka

Przybylska była niezła, ale zdyskwalifikował ją u mnie sztuczny biust. jeśłi laska robi sobie operacje plastyczne, to już dla mnie się nie liczy. tylko naturalność ;)

użytkownik usunięty
marajka

Olga Bołądż jest bardziej aktorką w miarę przyzwoitą niż piękną aktorką,mnie chyba już bardziej podoba się matka dziecka Roznerskiego(Juras),z tych starszych w młodości to Brylska prawdziwy ogień z niej był,kilka innych też.Wiele lat temu oglądając film Fuks z Stuhrem w roli głównej straciłem kontakt z rzeczywistością dla aktorki Krukówny,szkoda że teraz tak niekorzystnie wygląda.

Tolę i Emilkę bym wyrzucił, z resztą się zgadzam ;)

ocenił(a) serial na 4
makintosz

nooo

ocenił(a) serial na 4

za duzo za duzo - nie nadazam za tymi kobitkami niektorych nawet nie kojarze a z tch co wuymieniasz zadna nie powala. Komarnicka jest rzeczywiscie ciekawa takze masz dobry gust ;) prywatnie zona serialowego Norberta.

użytkownik usunięty
marajka

ślubu chyba nie wzięli,wiedziałbym o tym ;).Ale faktem że szczęściarz z niego prywate taka kobieta przy boku,w serialu również.Nawet dlatego uznałem że facet musi być z tych atrakcyjnych fizycznie bo facet z urodą Obłozy raczej miałby duże problemy żeby zdobyć serce takiej kobiety.

ocenił(a) serial na 4

mnie sie on podoba :) nie jestem ciachem typu Bobek czy Ciachorowski... to i lepiej :P

użytkownik usunięty
marajka

Oni chyba tacy zbyt lalusiowaci,a Zakościelny,Roznerski,Małaszyński,Żebrowski jak wypadają w twojej opinii?

ocenił(a) serial na 4

bez szalu, ale ladna, dobrze zrobiona. widzialam jej foty z "normalnymi" fankami - widac roznice. takze przecietna nie jest :P

użytkownik usunięty
marajka

odpowiadasz na pytanie o Lewandowską?tak,jakiś czas temu widziałem kilka jej zdjęć i nie jest to może w moim rankingu druga Komarnicka,ale te docinki fanów to też przesada,owszem dziewczyna dba o siebie itd,ale przecież nie zmieniła się jakoś bardzo żeby czepiać się jej że cuda w gabinecie plastycznym robiła.

ocenił(a) serial na 4

MASZ RACJE Z LEWANDOWSKA. I TAK TO BYLO O NIEJ. fajnie ze sie "zrobila" - wiekszosc kobiet skorzysalay z kasy i uporzadkowala np zeby lu b skorzystala z rad stylisty. a takie komentarze to zal po prostu

użytkownik usunięty
marajka

tym bardziej że to nie jest związek że rok temu uwiodła znanego,bogatego piłkarza tylko są razem od lat,więc ryzyko się opłaciło,teoretycznie dalej mógł być co najwyżej jednym z wielu.A Magdalenę Schejbal,Walach jak oceniasz?

ocenił(a) serial na 4

Schejbal.. o raczej nie bardzo :0 a Walach mi sie podoba. zwlaszcza z rudymi wlosami. ma cos w sobie.

ocenił(a) serial na 4

https://www.youtube.com/watch?v=0uNAQCJQNrQ ;) 7:45 = piekna dziewczna ;)
https://www.google.pl/search?q=anna+luisa+capasa+la+grande+bellezza&biw=1366&bih =655&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjAkbK0n83LAhUE6RQKHd8qAawQ7AkIKA #imgrc=OBQqsMuuvbRlvM%3A
ideal jak dla mnie. przynajmniej w tym ujeciu bo nie wiem jak w inych okolicznosciach przyrody )

marajka

A Kasie Glinke jak oceniasz i ta Aktorke co grala Berenike Arturowa w PM?

ocenił(a) serial na 4
mrowa93

Kasia Glinka to zupelnie nie moj typ urody aczkolwiek na pewno ma swoch wielbcieli bo niebrzydka dziewczynka. dla mnie troche taki typ slodziaka jak Kurdej - Szatan, ale w wersji ciemnej :P jesli mialabym sie pokusc o oceny to zrobina 4 a niezrobiona 4-. i jeszcze Agnieszka Sienkiewicz jest w tym typie, ale z nich dwoch wole Agnieszke. ma wiekszego pazura. Berenika mi sie nawet podobala. Bardziej niz Glinka. a co sadzicie o Marcie Zmudzie - Trzebiatowskiej ? ona uchodzi za pieknosc a mnie zupelnie nie przekonuje ten typ. aczkolwiek lepsza juz ona w roli pieknosci niz Socha :P