PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34520
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Agata

użytkownik usunięty

Czy po tym jak się okażę,że Agata cierpi na schizofrenie to zniknie z serialu?

użytkownik usunięty

Niewiem,ale na pewno przegięciem byłoby pokazanie jak w niedługim czasie Agata zaczyna się normalniej zachowywać,dostaje cudownej przemiany i wychodzi na wolność.

ocenił(a) serial na 4

powinna zniknac bo juz nie ma racji bytu

użytkownik usunięty
marajka

Pewnie pokazą jak Sabina przychodzi do szpitala psychiatrycznego lub więzienia i wspaniałomyślnie jej wybacza i zdaje sobie sprawę niemal jak święta jak Agata miała gorzej.

jakbyś zgadła/zgadł w spojlerach pisało, że Sabinka prosi rodziców aby wybaczyli Agacie że ta próbowała ja zabić, co za wspaniałomyslność

użytkownik usunięty
milenasy

zgadł.To takie schematyczne,najpierw wielka nienawiść do oprawcy a potem zastanawianie się nad motywem jego działań i szukanie okoliczności łagodzących jego czynu.

ocenił(a) serial na 10

No cóż, jest chora, to jakieś wytłumaczenie.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Wiadomo że ludzi chorych psychicznie traktuje się ulgowo ale raczej dalszy jej pobyt w serialu nie ma sensu.Ciekawe kim jest jej Matka.

ocenił(a) serial na 1

Albo Sabinka cierpi na syndrom sztokholmski

Osiolek_87

A to nie jest czasem. ze zakochujesz się w porywaczu?

ocenił(a) serial na 4
PIOTREKPK19

Niekoniecznie, to może być też zwykłe poczucie sympatii do oprawcy.

marajka

a i owszem,i niech zabiera ze sobą Dagodzille.tej pani już dziękujemy !

użytkownik usunięty
aron312

Już chyba prędzej do paczki przyjaciół dołączy ten cały Michał niż zostanie w niej Agata.

Oj tam, pod koniec sezonu siostrzczki jeszcze razem będą po galeriach szelać. W naszych serialach albo się krzywdy wybacza/przyjmuje przeprosiny , albo ginie. Taka sytuacja

użytkownik usunięty
PIOTREKPK19

Raczej chyba za tyle skrzywd Agata musi ponieść karę więc albo więzienie albo szpital psychiatryczny.

Przeca napisałem to w formie zartu. Po tym co się w naszych serialach wyrabia... Pewnie agatka jeszcze ucieknie i będzie powtórka.

użytkownik usunięty
PIOTREKPK19

z Manuelem tak było że zamkli go a potem uciekł.Zresztą w sumie seriale są tak absurdalne że faktycznie wymyślą że Agata po chwilowym pobycie w szpitalu psychiatrycznym wyjdzie na wolność tak jakby leczyła się z nerwicy lub depresji.

ocenił(a) serial na 10

Raczej zakończą jej wątek.

zamkli wtf? Ty chyba jeszcze wieczorynkę powinieneś oglądać, albo książki czytać o tej porze,

użytkownik usunięty
Levon_V

No i co w tym takiego że w jednym komentarzu napisałem z błędem.Każdemu się może zdarzyć.

To nie jest błąd ortograficzny, ani literówka, to jest brak słownictwa, tj. tak samo jak "poszłem", "zamkłem".

użytkownik usunięty
Levon_V

Dobrze ale chyba nie to jest najważniejsze na tym forum.

ocenił(a) serial na 2

Posiedzi z pół roku w szpitalu, później przepiszą jej leki i wypuszczą na wolność. Oczywiście na wniosek świętej Sabiny, która za nią poręczy i obieca, że ją przypilnuje. Tego przebaczania trochę za dużo jak na jeden serial. Hubert wybaczył Rajmundowi i Sandrze, Marysia wybaczyła Ance, teraz Sabina zaczęła wybaczać...

użytkownik usunięty
nick2008

Na dodatek Sabina opłakiwała Igora który ją katował i przez niego poroniła.

ocenił(a) serial na 8
aron312

Zgadzam się!! Nie mogę znieść ani jednej ani drugiej!

użytkownik usunięty
Dziubaczyca

I jeszcze to oburzenie Dagi na wieśc o zdradzie Natana.Chyba zapomniała co wyprawiała z Bilem jak była z Mikserem do łóżka z nim nie poszła tylko dlatego że jej nie chciał wstętna hipokrytka.

użytkownik usunięty

Agata to niezła dziewczynka...

Zazwyczaj jest tak, że w serialu wybacza się drugiej osobie najgorsze czyny, nawet jeśli chodziło o pozbawienie jej życia. Niestety, seriale muszą spełniać pewną misję społeczną. Wiadomo, że w prawdziwym życiu nikt nigdy nie wybaczyłby takiej osobie, tylko "wytarmosił" porządnie za kudły, rzucił kilka razy o ścianę i nawrzeszczał :D (Najlepiej by było jakby Sabina teraz Agacie zrobiła wszystko to, co ona jej...związała ręce i nogi, uderzyła kilka razy rurą w głowę, spoliczkowała, oblała wodą, nie karmiła kilka dni itp itd. Ciekawe czy Agatce byłoby do śmiechu. Jak było jej tak źle w życiu, niech wini ojca, a nie niewinną osobę.) Bo jak można coś takiego wybaczyć? Nawet jeśli taka osoba jest chora. Czy ma to oznaczać, że jest jakoś specjalnie traktowana i po krótkim czasie np. wychodzi z więzienia, by ponownie czynić zło?

użytkownik usunięty
moviefun006

Masz rację choroba psychiczna jest czynikiem łagodzącym ale nie może być biletem do bezkarności.Poza tym powinna spędzić w szpitalu psychiatrycznym taki sam okres czasu co w więzieniu czyli przynajmniej kilka lat.Weksler wiedząc jaką ma córkę też powinien bardziej się angażować a obudził się po tragedii.Zresztą gdzie jest Matka Agaty możliwe że to taki typ osoby to tylko brała pieniądze od Wekslera na córkę i miała wszystko gdzieś.Ja dalej mam nadzieje że jednak Sabina nie wybaczy Agacie i ta chęć wybaczenia to był tylko szok.

użytkownik usunięty

Ja bym nie wybaczyla tez. A wlasnie gdzie jest matka Agaty? Nic nie ma o tym kim byla byla kobieta Wekslera. Mam dziwne przeczucie,ze agata wroci do serialu...

Jeśli wróci to zrobią z niej kolejną świętą jak z Sabiny, Beatki itd. I nikt nawet nie będzie pamiętał, że chciała spalić Sabinę.

użytkownik usunięty
Gibon1991

Z Jowity też próbowali zrobić porządną dziewczynę w której zakochiwał się Radek tylko potem wątek znikł.Igor też miał przejść przemianę wkońcu miał wytłumaczenie że Ojciec go bił i poniżał ale nie wyszło.Weksler w tym wątku pokazał że jest zakłamany innym nie odpuszcza nawet drobiazgów a takie świństwo odpuszcza bo to jego córka.

użytkownik usunięty

Sabina odwiedzi w 2014 roku Agate w szpitalu psychiatrycznym,bo zrobi jej sie zal psychopatki i jej przebaczy, a Agatka bedzie rzewnie plakac. Jaka biedna agatka...

użytkownik usunięty

Skąd wiesz?pisało gdzieś o tym?

własnie ukazały sie informacje na temat nowych odc. na blogu PM juz w styczniu,jest jedna fotka jak Sabcia sciska psycho Agatke i jej wybacza,zgroza normalnie,przeciez ona to robiła z pełną swiadomoscią,co za Banał !!

użytkownik usunięty
aron312

A na jakiej stronie jest ten blog?

pierwszamilosc10 dopisz kropka i pl

użytkownik usunięty
aron312

Widziałem żenada.Czyli Agatka posiedzi z rok a potem dołączy do paczki przyjaciół.

użytkownik usunięty

tak pierwszamilosc10 i tam jest artykuł o tym ,ze Sabina wybaczy Agacie w psychiatryku

użytkownik usunięty

Ale w sumie nikt nie powinien się dziwić.Igor też nie raz ją uderzył,wielokrotnie ją skrzywdził potem straciła przez niego dziecko a mimo to rozpaczała po jego śmierci.Zresztą też go tłumaczyła że to Ojca wina bo go bił,nie miał miłości w domu itd.A jak zaatakował go ten bandyta otoczyła go czułą opieką.

użytkownik usunięty

Scenarzysci popadaja z jednej skrajnosci w druga. Albo Sabina jest beszczelna,zla i rozpieszczona jak na poczatku albo staje sie wspaniala i wszystkim wszystko puszcza w niepamiec jak wlasnie kilkakrotne uderzenie przez zmarlego meza i poronienie przez niego i proba jej zabojstwa przez siostrzyczke. No i ,ze tak szybko przebaczyla zdrade Natanowi i od razu wskoczyla mu do lozka. Powinna nie wybaczac mu tak szybko. Potrzymac go w niepewnosci. Dac mu szanse,zeby sie o nia staral. Pokazal,ze jest wart wybaczenia. Wtedy Natan bardziej by ja szanowal ,bo by wiedzial,ze Sabina ma swoja kobieca godnosc i nie jest na "zawolanie" . Poza tym skoro raz zdradzilto moze to zrobic jeszcz raz. Uwazam,ze jak tak szybko ja zdradzil to nie jest wart zainteresowania...

użytkownik usunięty

Ale z Igorem było podobnie.Pierwszy raz ją uderzył bo chciał z nią uprawiać sex ledwo co się poznali.A ich pierwsz raz był jak przyszła do niego po tym jak został napadnięty niemal wskoczyła mu do łóżka.Więc jak miał ją szanować gość któremu przyszła do domu w króciótkich spodniach jak majtki i poszła z nim do sypialni.Natan przynajmniej narażał dla niej życie a Igor guzik zrobił.

użytkownik usunięty

WIesz,miałam na myśli to,że faceci bardziej doceniają kobietę jak jest niedostępna i mogą ją zdobywać. Bardziej doceniają ją kiedy się "napracują" i "w nagrodę" dostaną względy kobiety. A o Sabine nie trzeba walczyć ani się starać,bo szybko wybacza i idzie do łóżka... ja bym nie chciała takiej kobiety osobiście gdybym była mężczyzną.
A ciekawe czy Agacie wybaczyła sex z Natanem ;D

użytkownik usunięty

Agacie wybaczyła wszystko z miejsca,przecież nie jej wina że uwiodła jej chłopaka w końcu jest chora.To wymówka na wszystkie świnstwa Agaty.

Ja też nie popieram błyskawicznego wybaczania zdrady ale jednak to była wyjątkowa sytuacja w końcu rzadko się zdarza że facet który zdradzi ratuje przed śmiercią.

Gdyby jej nie uratował nie miałbym wątpliwości czy ma ona mu wybaczyć.Ja na miejscu Sabiny miałbym jeszcze żal do takich osób jak Daga które nic nie zrobiły żeby jej pomóc.

użytkownik usunięty

Agata uspila czujnosc pozostalych tymi smsami wysylanymi z komorki Sabiny.

Zastanawia mnie jak Sabina wytrzymala przez pare dni. Bo nie jadla,nie pila. Nie myla ciala ani wlosow. Nie zmieniala ciuchow. Nie spala,bo trudno spac na siedziaco. Tylko siedziala. Musiala byc obolala od takiego siedzenia dlugiego. Jak czlowiek lezy pare dnito potem nie wstanie tak prosto. Z siedzeniem moze byc podobnie. Musiala tez smierdziec strasznie.

użytkownik usunięty

Ogólnie kwestia mycia jest do zrozumienia.Może śmierdziała ale przecież są ludzie którzy myją się raz w tygodniu i żyją.
Bardziej mnie zastanawia kwestia wizyt w toalecie raz tylko chciała do łazienki,Agata zostawiała ją na wiele godzin i cięzko mi uwierzyć że Sabinie nie chciało się w tym czasie za potrzebą.

Z jedzeniem i piciem bardziej trudno wytrzymać niż z myciem więc mnie to bardziej zastanawia.Poza tym nie wiadomo ile czasu tam dokładnie spędziła czy były to 3 dni czy np 7.

a czy Agatka czasami nie dosypała Natanowi czegoś do napoju, by był bardziej uległy i dał się z łatwością zaciągnąć do wyra?

użytkownik usunięty
makintosz

Był pijany a czy mu coś dosypała to nie wiem.W każdym razie to podejrzane że wcale jakoś na nią nie leciał a tego wieczoru rzucił się na nią jak napalony pies.

właśnie wydaje mi się, że coś mu dosypała do herbaty czy do czegoś tam. muszę obczaić jeszcze raz ten odcinek.

użytkownik usunięty
makintosz

Ona była specjalistką od takich brudnych gierek więc to możliwe.Zresztą dla mnie jak na osobę niepoczytalną była zbyt cwana bardziej taka ostra psychopatka która posunie się do najpodlejszych rzeczy żeby osiągnąć cel.

ciekawe tylko, czy scenarzyści faktycznie ją wybielą czy to znowu będzie jakiś podstęp z jej strony, gdy Sabina jej wybaczy i wpadną sobie w ramiona.