PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554932}

Partnerki

Rizzoli & Isles
2010 - 2016
7,7 6,7 tys. ocen
7,7 10 1 6711
7,0 2 krytyków
Partnerki
powrót do forum serialu Partnerki

Szkoda

ocenił(a) serial na 3

To mógł być naprawdę fajny serial, a zamiast tego mamy jakiś "śniadaniowy kryminał". Wielka szkoda, bo książki z Jane Rizzoli i Maurą Isles miały fajny, mroczny klimat. Natomiast serial niewiele bardziej mroczny od lalki Barbie mojej młodszej siostry :(

prudence007

Rzekłabym nawet, że ta Barbie może być bardziej mroczna od serialu ;) Niestety my nic na to nie poradzimy. Ciekawa jestem, dlaczego autorka książek zgodziła się na... TO.

ocenił(a) serial na 3
LilithAJ

Myślę, że sama Tess Gerritsen nie miała na to większego wpływu (tzn. mam taką nadzieję). Nasypali jej do portfela i niech się dzieje. Wydaje mi się, że dużo lepiej byłoby, gdyby twórcy serialu stworzyli coś nowego, luźniej trzymając się faktów z książki. Wątek z Chirurgiem mógłby np. posłużyć jako tło do całego sezonu.

prudence007

No kasy na pewno musiała dostać sporo, skoro zgodziła się na taką zmianę.
Scenarzyści wątek Chirurga machnęli w jednym odcinku. Niestety. Nie pozostaje nam nic innego jak pozostać przy czytaniu książek pani Gerritsen :-) Oby tylko one trzymały poziom.

ocenił(a) serial na 6
LilithAJ

wątek chirurga nie kończy się na jednym odcinku - powraca w "i'm your boogie man"

prudence007

Uwielbiam ksiązki z Jane Rizzoli i Maurą Isles. Książki Tess Gerritsen są po prostu wspaniałe. Aż czuje się dreszczyk na plecach.

ocenił(a) serial na 7
prudence007

Mógł być, ale by się nie sprzedał.Zmienili im zycie prywatne by było prościej (np. Rizz nie ma dziecka ), dodali dialogi w stylu Booth-Bones i mają hit w TNT. Wg recepty. Druga seria za rok, bo final faktycznie wyglądał dramatycznie.Ogląda się dobrze, choć Wallander to to nie jest. Jeśli schowamy do kieszeni ambicje to mamy ładne kobiety, dowcip i motto:"kobieta potrafi".