PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=658871}
7,2 13 tys. ocen
7,2 10 1 13279
Paradoks
powrót do forum serialu Paradoks

"Krytycy filmowi"

ocenił(a) serial na 9

Witam, oglądam ten serial i osobiście jestem jak na razie bardzo zadowolony z tego co on przedstawia. Posiada klimat, fabułę w której można coś odnaleźć i co najważniejsze bardzo dobrą obsadę. Nie rozumiem ludzi którzy oceniają ten film poniżej 7 :) Dla mnie to jest chore. Ktoś się spyta z jakiego powodu w końcu każdy ma swoje zdanie itd. Na tle innych polskich seriali, ba nawet światowych pokazuje świetny obraz tego co chcą przedstawić nam twórcy. Nie ma tutaj wielkich pościgów, wybuchów w stylu Hollywood bo po co :) Czy ktoś coś takiego widział w Polsce :) Gdyby tak to kręcili mówili by nasi filmwebowscy krytycy że to nie jest zgodne z realiami itp. Weźcie do porównania W-11, typowy gniot. Gdy jest coś wartego uwagi wielu z was próbuje zrównać to z błotem aby pokazać jacy to z was wielcy znawcy kina kryminalnego. CSI też nie daje extazy podczas oglądania a wszyscy zachwycają :) Przemyślcie to, na początku Pitbul też był uznawany za nic nie warty serial, nie trzymający się kupy jednak był wspaniałym serialem. "Paradoks" ma dopiero 2 odcinki a wiele osób go ocenia tak jakby całą fabułę mieli pokazać w 1 odcinku :) Po za tym pokazuje realia w naszym systemie co idealnie przedstawione zostało w 2 odcinku z WSI, Policją i Służbami Wewnętrznymi :)

Ellayas

Dokładnie,ktoś pisze że ujęcia ściągnięte/skopiowane z innych filmów,kolejny narzeka że za mało gorzałki(w każdym kryminale musi lać się wóda)co komentarz to nowy geniusz i znawca sztuki filmowej.Nie wszyscy muszą kochać Linde,sam dawno go nie widziałem(Ratownicy-nie w moim typie),natomiast oglądam z przyjemnością,polecam serial,czekam na kolejne odcinki,ba nawet sezon.

ocenił(a) serial na 8
Ellayas

http://rheged.files.wordpress.com/2011/04/kciuk_do_gory_ok.jpg

Ellayas

"Nie rozumiem ludzi którzy oceniają ten film poniżej 7 :) Dla mnie to jest chore."
Równie dobrze mógłbym napisać "Nie rozumiem ludzi którzy oceniają ten film powyżej 5 :) Dla mnie to jest chore."
Dlaczego odbierasz innym prawo do niepodobania się? Może inni obejrzeli więcej w swym życiu, może mają inny punkt widzenia i ocenę fabuły, pomysłu, dialogów, inną skalę porównawczą czy po prostu inne oczekiwania i gust.
Nie wytrząsam się nad tym że ktoś źle ocenia moje ulubione filmy czy seriale, bo .... po prostu szkoda czasu, szkoda nerwów, więc bez napinki. ;)))
Więcej na ten temat powiedziałem już w tym poście więc pozwól że wkleję tylko linka: http://www.filmweb.pl/serial/Paradoks-2012-658871/discussion/Oj+cienko+Panie+cie nko...,2014660

Jak widzisz jestem jednym z krytyków tego serialu, aczkolwiek brak spektakularnych scen nie jest dla mnie wadą.

"Weźcie do porównania W-11, typowy gniot." - przyrównanie dzieła marnego do marniejszego jest kiepskim argumentem w dyskusji. to tak jakby dziecko wróciło ze szkoły i pochwaliło się że dostało 2= ale i tak nie było najgorsze bo byli tacy co dostali 1 z wykrzyknikiem.
Spróbuj przyrównać do "Gliny" czy "PitBulla"... i już robi się nieciekawie dla "Paradoksu"

" Gdy jest coś wartego uwagi wielu z was próbuje zrównać to z błotem aby pokazać jacy to z was wielcy znawcy kina kryminalnego."
Odbierasz prawo do krytyki tym którym się ten serial nie podoba, gdyż uważają go za słaby.

"Poza tym pokazuje realia w naszym systemie co idealnie przedstawione zostało w 2 odcinku z WSI, Policją i Służbami Wewnętrznymi"
Wręcz przeciwnie stary oklepany schemat pt: "Gliny kontra służby specjalne kontra wywiad kontra politycy" jest obecny w większości filmów kryminalnych wyprodukowanych pod każdą szerokością geograficzną. W dodatku zostało to przedstawione bez jakiegoś pomysłu, zwrotów akcji, podwójnego dna, etc.

Największy grzech dzieł filmowych (a zwłaszcza kryminałów) to przewidywalność.

bonzo

jestem po 3 odcinku i oceniłem na 7
serial naprawdę dobry, podoba mi się

ocenił(a) serial na 9
bonzo

Bonzo może źle swoje zdanie próbowałem przedstawić, fakt odebrałem niektórymi swoimi zdaniami prawo do oceny filmu przez innych np."Nie rozumiem ludzi którzy oceniają ten film poniżej 7 :) Dla mnie to jest chore." Chciałem jednak powiedzieć że w dzisiejszych czasach gdzie nasza polska telewizja jak i zagraniczna próbuje karmić marnymi produkcjami ten serial jest ponad przeciętny. Jestem fanem pitbula jednak te dwa seriale chcąc porównywać ze sobą jest nie wykonalne. Samo założenie fabuły jest inne, oraz tego co się tam dzieje. Wtedy gdy pisałem swój pierwszy post i zakładałem temat byłem z tego co pamiętam po 2 odcinku, w tej chwili po 5. Fabularnie jest coraz ciekawszy, więcej wątków pobocznych oraz widać zmiany psychiczne bohaterów. Co do przewidywalności to nie spodziewałem się że będzie to coś w stylu CSI :) tam przewidywalny jest każdy odcinek chociaż 5 "Paradoks" mnie zdziwił podejście Lindy oraz tego jak potoczyły się sprawy w odcinku. Po za tym sami twórcy zapowiadali że główny wątek fabularny będzie się przewijał przez cały sezon gdzie o ten epizod chodzi najbardziej. Co do przekleństw, jest to podyktowane tym że serial leci w godzinach wieczornych czyli do 22. Pitbul z tego co pamiętam leciał od 23. W tych godzinach jest dziś za mała oglądalność aby serial na siebie zarabiał (co niestety boli ponieważ bym i tak czekał aby go obejrzeć w formie "bez cenzury"). Ja oceniłem film na 9 i jak na razie nie żałuję i czekam na więcej odcinków i takich seriali polskich ponieważ wolę aby pieniądze szły na taki "GNIOTY" niż epickie "M jak miłość" "Na dobre i na złe" "Klan" i wiele innych seriali z których telewizja żyje a ludzie ich oglądaniem tego karmią :)

ocenił(a) serial na 8
bonzo

Jak mi się jakiś film podoba piszę i mówię o tym dużo, jestem zachwycony, natomiast jak film jest słaby nie mówię o nim zbyt wiele, unikam raczej tego tematu. Ty natomiast piszesz cale strony ta ten temat czyli reprezentujesz całe to polskie piekiełko gdzie tylko krytykować potrafią. Szkoda tracić czas jak coś się nie podoba

KaciorAlku

Ponieważ szanowny pan raczył zagaić do mnie w dwóch miejscach tekstem bliźniaczo podobnym, pozwolę sobie również odpowiedzieć w obu miejscach - również tu. Ja z kolei odnoszę wrażenie (może mylne), że na tym forum można wymieniać się argumentami, opiniami, przytaczanymi przykładami, również (a czasem przede wszystkim) krytycznymi. Przepaść intelektualną między nami pogłębia również fakt, że osobiście uważam iż dyskutuje się ciekawiej i dłużej na temat tego co nie podoba się w filmie, serialu, grze aktorskiej, scenariuszu, muzyce czy też innym elemencie dzieła filmowego. Pisanie długich elaboratów pochwalnych, ociekających samą słodyczą ma w sobie coś z onanizmu intelektualnego. Ale co kto lubi!

ocenił(a) serial na 7
Ellayas

niestety ale na filmwebie są 3 oceny 1-5-10 albo się podoba albo nie, albo jest średni, jak się podoba to trzeba dawać dobre noty żeby zrównoważyć gamoni co dają 1 - bo tak.

serial świetny

ocenił(a) serial na 8
kolarze82

Dla mnie to bardzo dobry serial, oby tak dalej. Bogusław Linda gra świetnie, jest w znakomitej formie...o reszcie napisał Elallyas, z którym się zgadzam o pozdrawiam