PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10033175}

Para idealna

The Perfect Couple
2024
6,2 19 tys. ocen
6,2 10 1 18843
5,1 15 krytyków
Para idealna
powrót do forum serialu Para idealna

Uwaga Spojler!

Dlaczego Abby zabiła? Jaki miała motyw?

ocenił(a) serial na 6
aniaprzezdziecka

Za parę dni najmłodszy syn Greer miał uruchomić trusty dla całego rodzeństwem. Była tam zasada, że aby całe rodzeństwo dostało pieniądze, to najmłodsze z nich musi ukończyć 18 lat. Kiedy Abby dowiedziała się, że Merritt jest w ciąży, wiedziała, że na uruchomienie pieniędzy będzie trzeba czekać kolejne 18 lat. Przynajmniej tak myślę, bo innego wnioskuję nie można wyciągnąć z tego, co zaserwowano w serialu. Ciężko ogólnie odgadnąć Abby, bo była tylko ukazana jako żona w ciąży, która za bardzo nikomu nie jest potrzebna. I może to do prowadziło ją do tej decyzji.

ocenił(a) serial na 6
aniaprzezdziecka

Za parę dni najmłodszy syn Greer miał uruchomić trusty dla całego rodzeństwem. Była tam zasada, że aby całe rodzeństwo dostało pieniądze, to najmłodsze z nich musi ukończyć 18 lat. Kiedy Abby dowiedziała się, że Merritt jest w ciąży, wiedziała, że na uruchomienie pieniędzy będzie trzeba czekać kolejne 18 lat. Przynajmniej tak myślę, bo innego wnioskuję nie można wyciągnąć z tego, co zaserwowano w serialu. Ciężko ogólnie odgadnąć Abby, bo była tylko ukazana jako żona w ciąży, która za bardzo nikomu nie jest potrzebna. I może to do prowadziło ją do tej decyzji.

ocenił(a) serial na 9
Piekny_umysl

Dziękuję za odpowiedź.
Tak, tak, z tym funduszem i najmłodszym synem to rozumiem, ale to dotyczyło kilku osób a akurat wybrali Abby na mordercę. Myślałam, że będzie jakiś twist na zakończenie, jakieś nowe fakty, a tu tak nagle ta Abby.

ocenił(a) serial na 6
Piekny_umysl

A o co chodzi w ostatniej scenie filmu? Amelia dostaje książkę od Greer. Czyżby to Amelia zamordowała z tego samego powodu (kasa). Czy całkiem coś innego będzie w tej książce?

Piekny_umysl

Pisałam to w innym wątku - totalnie bezsensowny motyw! Skoro Will kończył 18 lat za parę dni, to fakt, że Merritt była w ciąży nic by nie zmienił, bo ciążę trzymała w tajemnicy, a na pewno to, kto jest ojcem, musiałaby w ciągu kilku dni zdobyć oficjalne zaświadczenie, że jest w ciąży z dzieckiem Taga, wtedy można by wstrzymać wypłatę funduszu

aniaprzezdziecka

Po pierwsze, jak wyżej, dla pieniędzy - prawie wszyscy byli tam snobami, ale jednak Abbi szczególnie, ciągle rozkazywała Gosi, przy awanturze z jedzeniem tortu wołała, żeby nie pobrudzić jej sukienki, bo jest markowa, mężowi w pierwszym odcinku truła, że musi wyprowadzić się do lepszego mieszkania, bo okazja jest do końca miesiąca, była niby miła, ale też wyniosła itd.
Po drugie - scena zabójstwa mówi wiele - patrzyła na męża w obcjęciach Francuzki z rozczarowanym wzrokiem i wiedziała, że dopóki nadal będzie dług, to dalej rodzina będzie miała z nią wspólne wspólne sprawy, więc tak łatwo ten romans się nie zakończy.  Do tego to co wyznała detektyw w ostatnim odcinku, która ją trochę przycisnęła, wyrażała się o niej bardzo źle, powiedziała że łapie za każdego zajętego faceta, a im nie można ufać - co zresztą mówiła kilku innym osobom. Więc to wszystko świadczy o tym, że po pierwsze chodziło jej o luksus i pieniądze, po drugie bolała ją niewierność męża, któremu sama zresztą zrobiła o to awanturę, żeby pilnował lepiej swojego...

aniaprzezdziecka

Hej, to ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zakończenia. A skąd Abby wiedziała że używa tabletki właśnie z taką substancją? Przecież sam Thomas nie wiedział co ma - na to przynajmniej wyglądało. Skąd miała pewność że po tej tabletce Merritt aż tak osłabnie

ocenił(a) serial na 6
baarszczu

No to jest właśnie dobre pytanie. Niby było powiedziane, że w tym zbiorze są same frykasy. Ale było prawdopodobieństwo, że dostanie coś w miarę normalnego. Może tak po prawdzie zrobiłaby to bez dodawania tej tabletki, a ona miała tylko dodać jej odwagi. A może to było tylko po to, żeby specjalnie podkreślić, że ona była pod wpływem jakiejś substancji i wtedy było oczywiste, że ktoś pomógł jej się utopić. Niestety serial nie powalił. Myślę, że więcej jest takich rzeczy, do których można się przyczepić, a które wyszły przez przypadek, a my się nad nimi zastanawiamy, co autor miał na myśli. Generalnie scenariusz bardzo zawiódł.

aniaprzezdziecka

Skoro Abby była w ciąży, to dlaczego nie musieliby czekać aż to dziecko ukończy 18 lat? Tylko dziecko Meritt i Taga. Bo nie rozumiem trochę

zuzik99

Bo dziecko Abby to wnuk Taga, a zasada dotyczyła tylko jego dzieci