bajka zaczynała się od tego, że Pampalini wybiegał z białego ekranu i mówił że jest nieustraszony i wogóle super. Co tu duzo mówić...Pampalini to legenda dobranocek i poranków w kinach!
W których latach poranki się zaczęły i skończyły? Czy one wychowały młode pokolenia Polaków czy raczej nie udało się kinem zaszczepić pewnych rzeczy? Jak myślicie? Wszystkie te dzieci zapewne ludźmi porządnymi nie zostali?
Czołem, jestem Pampalini łowca zwierząt , niezastąpiony, niezawodny, którz nie słyszał o Pampalinim, Pampalini tu, Pampalini tam, Pampaliniemu wystarczy sięgnąć ręką i już w garści trzyma zwierzaka... O donna klara ... skąd tutaj wziął się lew???!!!
hehe, ja tą bajkę pamiętam raczej z jej jak to można nazwać remakea o nazwie "Oh, Pampalini" z 1988 roku. Ale jak ostatnio znalazłem ją przez przypadek na YouTube we wcześniejszej wersji i akurat zobaczyłem odcinek z krokodylem od razu mi się skojarzył aligator z Ilinois i śwagier :)
"o mizeryja!" :D prawdziwa bajka mojego dzieciństwa, która powinna być oglądana przez wszystkie młode pokolenia :)
Urodziłam się w 1995, a i tak właśnie "Pampalini", "Reksio" i "Miś Uszatek" są bajkami mojego dzieciństwa. Strasznie współczuję dzieciom chowanym na "Tabaludze" i "Atomówkach".
Ja jestem rocznik 79 i Pampaliniego nie pamiętam !!
Smerfy ,Wuzzle , Strachy na lachy ,Pszczółka Maja, Bolek i Lolek,Pająk Chwat wszystkim brat ,Wilk i Zająć, Kot Leopold ,Mapeciątka ,Było sobie życie ,Cudowna podróż, Zaczarowany ołówek Ja na tym się wychowałem
Póżniej za małolata weszła Polonia 1 to się oglądało Tsubase Yattamana i Gigiego :)