PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121879
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

na forum "pod osłoną nocy" w temacie pt. wampiry i tatuaże, doszliśmy do wniosku, że wampiry nie mogą robić sobie tatuaży. chyba że zrobili je przed przemianą. w 13 odc.pamiętników stefan pokazał swój tatuaż chyba na prawym ramieniu. no i mi się nie zgadza. klops. tatuaż bardzo nowoczesny. i do człowieka-stefana też raczej nie pasuje. nie wiem na 100% ale to na pewno prawdziwy tatuaż aktora. moim zdaniem powinni przy ujęciach go retuszować. diabeł tkwi w szczegółach. ale to trochę ważne, nie?

regenesis

No dobra... ale dlaczego niby nie mogą? :) Podziel się waszymi spostrzeżeniami ;P

ocenił(a) serial na 10
jinx_

popieram;] chcialabym uslyszec dlaczego wampiry nie moga miec tatuazy;]

ocenił(a) serial na 10
regenesis

no właśnie , dlaczego wampiry nie mogą mieć tatuaży ???

TheEvilStrawberry

A czy ten tatuaż czemuś przeszkadza?? Mi się podoba,przynajmniej pokazuje że Stefan nie jest jakimś świętoszkiem i lubi zaszaleć :)

lejla88

teraz to strzelam: chyba chodzi o to, że wampirom rany goją się natychmiast i nie pozostawiają żadnego śladu. z drugiej strony do rany wprowadzany jest tusz wiec to trochę inna historia.

ile filmów, tyle też "wersji" wampirów będzie i sprzeczki, która z nich jest prawdziwa i właściwa mają charakter czysto akademicki. w końcu i tak nie możemy udowodnić, kto ma rację ;)

bandziorek05

jak ktoś widział jak się robi tatuaż to chyba dla niego oczywiste, że wampiry nie mogą ich robić. rany po kulach, kołkach itd goją się w sekundę a co dopiero ukłucie. żeby powstał wyraźny tatuaż skóra niestety musi trochę pocierpieć.

ocenił(a) serial na 6
regenesis

Przepraszam, ale rozwalają mnie takie rozkminy. to jest fikcja,fantastyka, twórcy serialu wymyślili sobie tatuaż na ramieniu Stefana i już. nie widzę potrzeby naukowego wyjaśniania dlaczego tak jest.

Eglantine

hej! ja się tym nie przejmuję. mi ten tatuaż nie przeszkadza. tak tylko sie nad tym ostatnio zastanowiłam. spokojnie, bez nerwów. ale lubię jak w filmie dba sie o szczegóły.

ocenił(a) serial na 10
regenesis

No spoko,a le moze oni dbaja o szczegóły, tyle że dla nich wampiry mogą mieć tatuaże ; p A co do tego z eim sie goją.. no tak goją ale tusz zostaje tak ?!

ocenił(a) serial na 10
anula104

Ludzie kochani czy to ważne poza tym Stefan ma na ramieniu różę a nie jakiś nowoczesny wzorek...i to jest jego tatuaz to mu go przecież nie usuną na potrzeby serialu;] i tak jest zaje...bisty;]