Powstanie spin-off "Pamiętników wampirów"?
CW przygotowuje serial "The Originals", potencjalny spin-off "Pamiętników wampirów".
Autorką projektu jest współtwórczyni "Pamiętników..." Julie Plec. Wprowadzeniem do nowej serii będzie odcinek oryginalnego serialu, który zostanie wyemitowany 25 kwietnia i posłuży jako możliwy pilot.
Zobaczymy w nim Josepha Morgana i Phoebe Tonkin, którzy powtórzą swoje role z "Pamiętników wampirów". Serial opowie o rodzinie oryginalnych wampirów. Klaus wróci do Nowego Orleanu, który pomógł zbudować lata temu, i ponownie spotka się ze swoim diabolicznym protegowanym, Marcelem.
co o tym sądzicie?? :) ja osobiście jestem ZA. "Diaboliczny protegowany Marcel" - brzmi świetnie :))))
Podoba mi się ten pomysł. ;) Pierwotni to największy atut 3 i 4 sezonu. Tylko wszystko zależy od tego jak to zrobią i jeszcze zajmuję się tym Plec... Tylko żeby tego nie schrzaniła. Albo nie shippowała Klausa z tą Hayley, bo bym ja zabiła... Ale jak powstanie ten spin-off to na pewno obejrzę, przecież będzie tam Klaus, najlepsza postać z całego serialu! :D Tylko mam nadzieję, że reszta Pierwotnych też się da namówić i chociażby sporadycznie występowała w serialu...
http://ninakennett.tumblr.com/post/40296295611/the-originals-are-holding-a-farew ell-ball-and-the <3
Żeby tylko szybko poddali Hayley dekapitacji i będzie pełnia szczęścia ^^ Co jak co, ale to Pierwotni byli dla mnie główną motywacją, żeby dalej oglądać Pamiętniki, więc spin-off mnie jak najbardziej urządza. Choć mam nadzieję, że seria nie będzie tylko i wyłącznie o Klausie, bo już od dawna marzy mi się dłuższy występ Eliaszka czy Kola.
Jeśli Plec bierze się za ten projekt osobiście, zwiastuje to jedno: porażkę.
Poza tym, co ta cała Tonkin ma robić w serialu o Pierwotnych? Byłabym za gdyby kto inny odpowiadał za ten spin-off.
Oby pojawili się pozostali. O ile Julie nie zrobi z tego łzawej historii miłosnej tylko coś bardziej w stylu Czystej krwi to może byc fajne:)
ja nie wiem co oni sie tak zawzieli na robienie tego spin offu, jak dla mnie to totalnie bez sensu, napiecie w TVD siadzie a nowy serial nawet jesli bedzie poswiecony pierwotnym i bedzie duzo Klausa, Kola itp wcale nie gwarantuje sukcesu.... i jeszcze pozwole sobie skopiowac wypowiedz Brooklynne_Accola spod tej info http://vampirediaries.pl/6445-spoiler-kim-jest-camille-ktora-pojawi-sie-u-boku-k lausa-w-the-originals/ bo sie bardzo z nia zgadzam :P "Jak dla mnie robienie nowego serialu jest zupełnie bezsensownym pomysłem, bo o ile Klaus miał duży potencjał przed rozpoczęciem 3 sezonu, tak teraz trochę się już wypalił (przez koliberki i inne sprawy). Elijah w regularnej obsadzie – jakoś tego nie widzę, on się sprawdza jako bohater, który wpada raz na jakiś czas i wszyscy na niego oczekują, jest duże ryzyko, że się po prostu znudzi.
Zastanawiam się też, jak oni chcą to pociągnąć. Akcja „The Originals” toczyć się będzie po 4 sezonie TVD? Klaus zniknie z Pamiętników? Co z tak szumnie promowaną Klaroline, gdzie fani widzieli już ich przyszłość na jednorożcach?"
Fuuu, a myślałam, że zrobią coś w stylu opowieści o tym, jak Pierwotni żyli przed całą akcją z Elenką, klątwami i wielkim miłosnym trójkątem ... :C smuteczek trochę, bo mam przeczucie, że zrąbią kolejny fajny projekt... :|||||
Jeśli powstanie "The Originals" to Klaus z pewnością wypadnie z TVD, strasznie by się to wtedy mieszało.
Skoro odcinek TVD ma być 1 odcinkiem spin off to ja to widzę tak:
Znajdują lek, jest go mało, Salvatorowie uznali że wystarczy dla Eleny, ale Reb go im wykrada wciska jakoś Klausowi i go zabija, myśląc że lek naprawdę zadziałał, wyrzuca jego ciało, a potem (czego już Reb nie widzi) Klaus wraca do życia bo lekarstwo to jakaś bujda. Klaus znika i jego dalsza akcja jest w "the Originals"
W TVD napięcie siadło już jakąś chwilę temu, podczas gdy w Pierwotnych jest jeszcze niewykorzystany potencjał, stąd projekt ma wcale niezłe szanse powodzenia, choć martwi mnie to, że Placek go może ugrzecznić i rozmemłać. Masz rację, nietuzinkowe i świetnie skonstruowane postacie nie oznaczają sukcesu, ale dają niezłe podstawy, żeby się go spodziewać. Lepiej dać mu szansę na rozwinięcie skrzydeł, niż zdusić w zarodku. Oczywiście może też okazać się klapą, zawsze istnieje taka opcja, jednak bardziej niż rozczarowujące pierwszym planem Pamiętniki chyba mnie nie zaboli.
Gilles dołącza do obsady!!!!!
http://www.tvfanatic.com/2013/01/daniel-gillies-confirmed-for-the-vampire-diarie s-spinoff/
Tfu! Żebyś tego w złą godzinę nie powiedziała (choć też mi przez myśl przemknęło, że spróbują sprofanować i zrobić z niej love interest dla któregoś z nich, niedoczekanie!). Wolę z optymizmem liczyć na scenariusz, że Hayley za ten patent z hybrydami zostanie ofiarą wyrafinowanych tortur Klausa, który potem (jak mu się znudzi) litościwie skróci jej męczarnie (ach, ten mój sadyzm, muszę się zacząć ograniczać).
Julie o spin offie http://vampirediaries.pl/6454-julie-plec-na-temat-przyszlosci-the-originals/
nie wiem czemu, ale nienawidze tego babska, jej sposobu wypowiadania sie i w ogole za caloksztlat ;/
Już się boję, co oznacza "miła niespodzianka" według Placka... Mam nadzieję, że Mike Nadrucci faktycznie przejdzie do The Originals, byłabym wtedy spokojniejsza o ten projekt.
Skoro to projekt Plec, to będą romanse, bo ona nic innego nie potrafi stworzyć. Wątki miłosne również jej nie wychodzą, ale to temat na inną dyskusję.
No to niech ją zahaczy o tego Marcela, jeśli miałabym kombinować w kategoriach mniejszego zła. Cała nadzieja w tym, że może Nadrucci zdecyduje się maczać palce w spin-offie i naprostuje tę zwichrowaną kobietę... Bo przyznaj, że gdyby nie ona jako główny inicjator, to projekt brzmi bardzo do rzeczy.
Po tym, co się stało z Kolem, jakoś nagle projekt spin-offu wydaje mi się mniej pociągający. Pewnie namówią mnie na pilota, ale będą musieli się postarać z postacią Marcela, żeby mnie utrzymać.
właśnie - Marcel !!!! tej postaci jestem najbardziej ciekawa. Klaus jest jaki jest- wszyscy wiedzą, ale żeby Nik wziął kogokolwiek pod swoje skrzydła i go "uczył"... to musi wiele znaczyć. Ze Stefanem zaprzyjaźnił się, kiedy ten był Rozpruwaczem. Nieprzewidywalny Damon jest dla niego za "nudny"... to jaki Marcel jest? Naprawdę "diaboliczny", może uczeń przebił swojego mistrza...
Otóż to, ciekawi mnie, w jaki sposób poprowadziliby tę postać i czy byłaby godna swojej szumnie reklamowanej demonicznej reputacji x) wybraniec Kluska musi być rozpisany z głową... Której nie wiem, czy Plackowi nie zabraknie, bo fantazję to ona raczej ma spaczoną. Ja w sumie nadal liczę, że spin-off będzie miał tyle ognia, ile trzeba, żeby się z powodzeniem utrzymał, bo w Pamiętnikach, jedyne, co może czekać Pierwotnych, to śmierć z ręki rozchwianych emocjonalnie nastolatków *pije do sytuacji z Kolem i Finnem* albo powolna degradacja świetnie skonstruowanych charakterów (co przytrafiło się co najmniej raz niemal wszystkim) lub (o zgrozo!) zapomnienie *nadal czeka na dłuższy występ Elajży* xP
Mam złe przeczucie że spin będzie kiepski a pamiętniki zdechną do końca przez to.
A co z Rebeką?
też mnie to martwi... jakie będą "Pamiętniki..." BEZ Pierwotnych?? może miałoby to sens gdyby cała 5-tka żyła, ale teraz kiedy Finn i Kol nie żyją, słabo to widzę... :(
Jak my się rozumiemy! Finna bym jeszcze przeżyła, jako że został sprzątnięty przed pojawieniem się pomysłu na spin-off, ale bez Kola, skład Oridżinalsów, jakkolwiek nadal uroczy, to jednak nie jest to samo...
"Nowy krwiopijca obsadzony w spin-offie "Pamiętników wampirów"
Charles Michael Davis ("Zasady gry") dołączył do obsady spin-offu "Pamiętników wampirów" zatytułowanego "The Originals".
Zobaczymy w nim Josepha Morgana, Phoebe Tonkin i Daniela Gilliesa - wszyscy aktorzy powtórzą swoje role. Serial opowie o rodzinie oryginalnych wampirów. Klaus wróci do Nowego Orleanu, który pomógł zbudować lata temu, i ponownie spotka się ze swoim diabolicznym protegowanym, Marcelem, którego zagra właśnie Davis.
Wprowadzeniem do nowej serii będzie odcinek "Pamiętników...", który zostanie wyemitowany 25 kwietnia i posłuży jako potencjalny pilot."
http://www.filmweb.pl/news/Nowy+krwiopijca+obsadzony+w+spin-offie+%22Pami%C4%99t nik%C3%B3w+wampir%C3%B3w%22-92889
co sądzicie??
"Charles Michael Davis Cast on The Originals,
Klaus has found his protege! According to Deadline, actor Charles Michael Davis of Switched at Birth and The Game has been cast as Marcel, Klaus’s “diabolical former protege.” Warner Bros. has confirmed the casting to Give Me My Remote. Here’s a little more on the character:
“Wicked, wild and charismatic, Marcel is a former kicked -around street rat who now calls the shots in the supernatural playground of New Orleans. As a modern-day vampire, he’s fierce and bold, able to accomplish as much with his charm as he is with his strength.”
źródło: vampire-diaries . net
ucięło część...
"Wicked, wild and charismatic, Marcel is a former kicked-around street rat who now calls the shots in the supernatural playground of New Orleans. As a modern-day vampire, he’s fierce and bold, able to accomplish as much with his charm as he is with his strength. Elijah (Gillies), intent on helping his self-destructive brother find redemption, must side with Marcel’s enemies in order to keep Klaus in line."
Sądzę że to coś nowego będzie jak american pie 7 czyli dnem i to samo stanie się z diaries