Mam pytanie których z pierwotnych jest najstarszy a kto najmłodszy chodzi mi kolejność. Było ich 7 teraz została 3 , tylko jeden ponoć zmarł po narodzinach i nikt nie zna jego imienia ponoć Aaron miał na imię na TVD Wiki była taka kolejność oczywiście od najstarszego.
1.ELIJAH
2.FINN
3.KLAUS
4.KOL
5.REBEKAH
6.HENRIK
Jaka jest wasza opinia ? Ponoć te co zmarł przy narodzinach czy coś był najstarzy, nie wiem czy Henrik od Rebeki był starszy. Co myślicie ?
Nie wiem jaki był wiek tego co zmarł przy narodzinach, ale zawsze mi się wydawało, że kolejność była taka:
1. Elijah
2. Klaus
3. Finn
4. Rebekah
5. Kol - chociaż w jego przypadku może odniosłam wrażenie, że jest najmłodszy ze względu na wygląd aktora :P
6. Henrik - napewno był młodszy od Rebeki, bo w retrospekcjach jest to wyraźnie widać ;)
http://pl.tvd.wikia.com/wiki/Rodzina_Mikaelson
Tu jest link według niego wynika że to ten zmarły przy narodzinach był piewszym dzieckiem Mikeaela i Esther a potem taka kolejność jaką ci podałem wzorując się na tej stronie. Rebekah według nich jest mlodsza od Kola.Finn starszy od Klausa.
Klauss chyba nie był najstarszy wydaje mi się że Elijah chyba jest najstarszy. Rebekah kiedyś coś gadała do niego nie pamiętam w którym odcinku starszy bracie coś takiego.
Nie wiem , jakoś utkwiło mi w pamięci że o Klausie była mowa "najstarszy wampir na świecie" , a Rebekah była najmłodsza chyba z całego rodzenstwa
Faktycznie w 2 sezonie Elena dowiadując się o istnieniu Klausa mówi "Ściga mnie najstarszy wampir na świecie?" czy jakoś tak, jednak w późniejszych sezonach nie pamiętam kiedy dokładnie Klaus mówi do Elijah "starszy bracie" czy coś w tym stylu. No ale mogła to być również ironia co do jego moralności i skłonności do pouczania i wiecznego "ogarniania" swojego rodzeństwa :P
Finn
Elijah
Klaus
Kol
Rebekah
Henrik (zmarły).
Teraz już pewnie wszyscy to wiedzą zwłaszcza po tym jak Finn oskarżył Elijah,że nie przeciwstawił się Klausowi gdy ten go zasztyletował, bo zwyczajnie chciał się spełnić w roli najstarszego brata.
Co do Freyi nie cierpię zarówno aktorki jak i powodu dla którego wymyślili ten wątek. Powinna zginąć razem ze swoim ukochanym Finnem a Rebekah pozostać jedyną kobietą w rodzenstwie i najważniejszym spoiwem. Wiem, że brakowało im pierwotnej siostry, ale zastępować ją w taki sposób to dno. Szkoda że Claire odeszła z obsady TO, bo jej interakcja z Josephem i resztą była nieziemska xd