PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121884
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Mam pytanie, do tych, którzy przeczytali książki (nie jestem w temacie - ile powstało części i czy jakieś jeszcze mają powstać). Interesuje mnie kogo ostatecznie wybrała Elena? Z kim była Bonnie i Jeremy - czy też wyjechał i czy wrócił? No i w ogóle na ile serial pokrywa się z tym, co jest w książkach - czy te główne wątki są takie same?

ocenił(a) serial na 7
dudusia_2

Serial nie pokrywa się z książkami za bardzo. Jedynie w kwestii miłości Eleny,Damona i Stefana. Niestety w książce nie ma w ogóle postaci Jeremiego. Ostatecznie Elena przyznaje się do miłości do Damona ale on umiera i zostaje ze Stefanem ...

ocenił(a) serial na 1
WielkaStasiaxD

Czyli w książce wybiera Damona? Bo nie wiem jak interpretować stwierdzenie: "przyznaje się do miłości" - tzn. że kocha obu, czy jednego? Ciekawe jak zrobią to w serialu no i ile serii na to przewidują.

użytkownik usunięty
WielkaStasiaxD

Madame, jednak nie czytamy:D

Kiepskie zakończenie :D Zostaje ze Stefanem z litości :P

Może przeczytamy tylko wybrane fragmenty? :D

użytkownik usunięty
Madame_7

Te kiedy próbuje go SAMA WIESZ CO? :D

A co by innego? :D Rainn mnie bardzo zachęciła :D

Elena próbuje zabic Stefana czy molestowac Damona?:D:D:D

użytkownik usunięty
alien_2

I to i to, ale miałam na myśli to pierwsze głównie:D

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

proponuję Księgę 3, jestem w trakcie i jak na razie dużo Deleny a Stefan cierpi zamknięty... To coś dla Was :D

WielkaStasiaxD

haha wiedziałam, że to tak będzie wyglądac. Damon nie będzie żył długo i szczęśliwie;P

użytkownik usunięty
alien_2

Cicho:D
http://images5.fanpop.com/image/photos/28100000/DE-3-damon-and-elena-28111788-50 0-500.gif

Niestety, umrze w ramionach Eleny mówiąc Stefanowi żeby żyli długo i szczęśliwie a sam odejdzie do krainy diabełków;P Ty chyba nie oglądasz filmów, ci fajni zawsze na końcu giną;P

użytkownik usunięty
alien_2

A pipy zostają, niestety;P

No oczywiście;P Stefan potem się w końcu nawróci i Elena nie będzie do końca wiedziała kogo wybrac ale Damon jej to ułatwi umierając;P Widziałam to w Pearl Harbor;P

użytkownik usunięty
alien_2

Serial też umrze, bo na fankach Steleny się nie utrzymają:P

Przecież to będzie na końcu;p zakładając, że kiedyś nastąpi;p

użytkownik usunięty
alien_2

Głupotę napisałam;P Końcówka do bani;P

alien_2

W dodatkowych księgach 5,6,7,8,9,10.
Damon będzie żył.
Zostanie wskrzeszony przez gwiezdną kulę Misao , którą Elena zniszczyła tymi skrzydłami. Potem te skrzydła niestety straciła.

Na końcu 5 księgi Elena,Damon,Stefan,Bonnie,Meredith , Matt,Alaric,Celia i Pani Flowers pokonają
Fandoma, który/a nieźle namiesza w 5 księdze.Elena,Damon,Stefan przysięgną sobie , że już nie będą się kłócić.

No cóż.
Ja narazie skończyłam 5 księgę, więc tyle pamiętam.

użytkownik usunięty
WielkaStasiaxD

Cooo? o.O
Ale shit..

ocenił(a) serial na 7

ja polecam przeczytać :) pomimo zakończenia książka jest bardzo dobra i ma wiele ciekawych wątków. Może nie wybiera Stefana z litości ... Elena przez całą książkę ma wątpliwości którego wybrać i stwierdza, że kocha ich obu i gdy Damon umiera wtedy wyznaje mu miłość

WielkaStasiaxD

To jeszcze nie koniec.. Wystarczy zajrzeć sobie na stronę autorki po angielsku. Po "Północy" w USA 25 października 2011 L. J. Smith wydała kolejną część serii zatytułowaną "The Hunters: Phantom", a już 13 marca w Stanach ukaże się kolejna książka pt. "The Hunters: Moonsong",a po niej "The Hunters: TBA". Nie wiadomo kiedy ukażą się one w Polsce, trzeba się uzbroić w cierpliwość, bądź pisać do wydawnictwa. Bardzo często po stosownym e-mailu udzielają odpowiedzi :)
Seria o której napisałam nie należy wiązać z Pamiętnikami Stefano, to inny temat.
Co do książek to nie można nazwać ich wybitnymi, ale można się przy nich zrelaksować i zabić czas. Polecam na tzw. jesienny wieczór z kubkiem kakao i kocem.
Niewiele z książek przenoszone jest do serialu, ale mi osobiście to nie przeszkadza. Seria L.J. Smith opływa w fantastykę, czasami wątki są aż nadto przesadzone, gdyby przedstawili dokładnie tą samą historię, myślę, że nie byłoby takiego zainteresowania.

Claudine_Clary

Mam nadzieję, że to jednak Stefan umrze xD