PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121924
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

2x02 - Brave New World
emisja: 16.09.2010r.

Oficjalne streszczenie: KARNAWAŁ Z PIEKŁA RODEM - Gdy zdezorientowana i zrozpaczona Caroline opuszcza szpital i dołącza do przyjaciół na Karnawale Mystic Falls, Damon chce od razu zacząć działać. Stefan i Elena stają jednak w obronie przyjaciółki. Matt nie może pojąć zachowania Caroline, ale nadal stara się jej powiedzieć o swoich uczuciach do niej. Damon ma podejrzenia co do wuja Masona i wykorzystuje wybuchowy temperament Tylera by wydobyć od Masona jego sekret. Wstrząśnięta wszystkim co się wokół niej dzieje, Bonnie wyładowuje swój gniew na Damonie.

2x03 - Bad Moon Rising
23.09.2010r.

Oficjalne streszczenie: STEFAN STAJE PRZED NOWYM ZAGROŻENIEM - Elena, Damon oraz Alaric udają się na wycieczkę na Uniwersytet Duke aby przeszukać wyniki badań Isobel nad zjawiskami paranormalnymi i folklorem. Pragną oni sprawdzić czy znajdują się tam wskazówki na temat tajemnicy otaczającej rodzinę Lockwoodów. Była uczennica Isobel - Vanessa - zgłasza się do roli ich przewodnika, by ostatecznie samej dowiedzieć się czegoś nowego. Stefan podczas swojego pobytu w lesie staje twarzą w twarz z nowym, przerażającym zagrożeniem. Tyler dokonuje szokującego odkrycia na temat Masona. W odcinku pojawią się również: Steve R. McQueen, Katerina Graham, Sara Canning i Zach Roerig.

2x04 - Memory Lane
emisja: 30.09.2010r.

Oficjalne streszczenie: DAMON ROBI SOBIE GROŹNEGO WROGA - Stefan chwyta się desperackich metody by poznać prawdziwy powód dla którego Katherine powróciła do Mystic Falls. Zaskakuje go gdy wyjawia mu ona nowe sekrety na temat tego, co naprawdę wydarzyło się w 1864. Damon próbuje nowej taktyki aby rozwiązać swoje problemy z Masonem, ale ta decyzja okazuje się go drogo kosztować. Tyler naciska na Masona by wyjawił mu prawdę na temat Lockwoodów. Ostatecznie Katherine stawia ultimatum, które pozostawia Stefanowi i Elenie niewiele możliwości. W odcinku pojawią się również Sara Canning, Matt Davis, Candice Accola i Zach Roerig.

ocenił(a) serial na 10
Igojad

Hmmm, ciekawe, ale nic mi to nie mówi.

ocenił(a) serial na 10
Igojad

o nie czemu to przeczytałam ;p

pewnie Kat. każe sie S i E rozejść, bo inaczej pozabija pół miasta, albo coś.
Szansa dla D&E ;D Moze E z zazdrości i gniewu pojdzie sie wyzyć do D <sex> lool;p hhyhy

ocenił(a) serial na 10
evasive

hmm ja myśle że jakby dała takie ultimatum ze pozabija połowe miasta czy coś to Stefan z Demonem już by cos wymyślili żeby ją unieszkodliwić :)

ocenił(a) serial na 8
agatniczka

Prędzej czy później Kat i tak czeka czapa :D A lockwoody mam nadzieję że się w końcu pozamieniają w jakiś sierściuchy :D