PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121868
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

S05E21 Stefan ;(

ocenił(a) serial na 10

To okropne że Stefan umarł był jednym z trzech moich ulubionych postaci tego serialu. Mam nadzieję że znajdzie się jakiś sposób na przywrócenie go do życia. Kiedy zobaczyłam jego wyrwane serce popłakałam się ;(

Dajanafw

ja się popłakałam bo lodówka pusta.Niby jest mi niedobrze,a i tak bym coś zjadła.Dziwne,nie?
Dobrze,że umarł Stefan.Teraz jeszcze tylko Elena i Dejmon-Danon do kompletu i będzie cacy.

ocenił(a) serial na 7
maIinowa

U mnie lodówka pełna, lecz nie ma co jeść ;( A za Stefanem choć nie płaczę, czuję wewnętrzny smutek. Powinni Damona zabić :

maIinowa

haha:) a ja sie poplakalam w tym momencie czytając odpowiedź malinowej:) ze śmiechu:)

ciutek33

pozytywnie:)

ocenił(a) serial na 8
maIinowa

Zabili Stefana - mogę z czystym sumieniem przestać oglądać ten serial...

ocenił(a) serial na 7
Ciuszek

Wszyscy płaczą za Stefanem, myślałam już, że tylko ja cieszę się z jego śmierci. Chociaż pewnie i tak jakimś magicznym sposobem powrócą...

Dajanafw

Szkoda Stefcia. Caroline i Bonnie jak zwykle nie zawiodły. Zobaczymy jak będzie go opłakiwać team Deleny, no i przez jaki czas bo pewnie juz pod koniec przyszłego odcinka go przywrócą ;)!

ocenił(a) serial na 10
Cheriee

mam nadzieję że go przywrócą :)

Dajanafw

Chyba największy błąd seriali. Mogli uśmiercić Bonnie, Taylera, Matta, Caroline (...), a nie jego! Mam nadzieję, że powróci!

ocenił(a) serial na 10
dodsab

no właśnie mogli uśmiercić byle kogo oprócz damona i eleny

ocenił(a) serial na 8
Dajanafw

Lubiłam Sefana ale jego śmierć w ogóle mnie nie obeszła, to chyba wina tego w jaki sposób została ukazana. Zdecydowanie młodszy Salvatore zasługiwał na lepszy koniec. Z drugiej strony moja obojętność bierze się również z tego, że od razu po zdarzeniu pomyślałam "pewnie zaraz go przywrócą" i wiecie już od dłuższego czasu nie ma w tym serialu śmierci naprawdę, więc jakoś nie przejęłam się Stefanem.

ocenił(a) serial na 10
sesze

ja zachowałam się inaczej bardziej wrażliwiej ;)

ocenił(a) serial na 5
Dajanafw

Ja przeczuwałam, że zginie, ale sposób śmierci mnie zaskoczył. Poza tym pomyślałam, że zaraz wróci. Potem poczytałam w Internecie, że podobno Paul nie podpisał kontraktu na 6. sezon i wtedy mi się dopiero jakoś tak głupio zrobiło.

ocenił(a) serial na 10
malaika_freespirit

cO!? mam nadzieję że to nie prawda ;c ,bez Stefana to nie będzie to samo

ocenił(a) serial na 10
KubaczWTN

Niestety to prawda ;(

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 6
Dajanafw

Cała trójka miała podpisany kontrakt na 6 sezonów. Nie wiem dlaczego teraz każdy mówi, że Paul nie ma.

ocenił(a) serial na 10
Arlett_a

Naprawdę ma! oby to była prawda

ocenił(a) serial na 10
malaika_freespirit

W czwartek wychodzi kolejny odcinek, już sobie wyobrażam jak elena go opłakuje ;(

ocenił(a) serial na 8
Dajanafw

Ja się popłakałam ale dopiero jak pojawiła się Bonnie, jak go zauważyła jako ducha a sam koniec Stefana jakoś mnie nie ruszył. Bardziej obeszła mnie śmierć Enzo, który wprowadził do serialu trochę świeżości i naturalności, był fajny i miał fajne żarty i w końcu był bohaterem, który mi się spodobał, polubiłam go i chciałam dla niego jak najlepiej, ale w tym sezonie pojawiają się nowe postacie tylko po to by trzy odcinki później umrzeć. Smutne to, że nikt nie zostaje na dłużej. Liczę na to, że Enzo wróci no i niech weźmie ze sobą Stefana jeżeli to możliwe - jeżeli nie - trudno! ;) Co tu mówić, Damon jak jest sam jest o niebo lepszy niż w związku z Eleną... I jego śmierć bym opłakiwała bardzo długo...

ocenił(a) serial na 10
aneant89

Tak Enzo był naprawdę cudowny, niepotrzebnie wyłączył człowieczeństwo ;( . Lecz także szkoda mi stefana :(

ocenił(a) serial na 8
Dajanafw

Tak, zgadzam się. W tym odcinku gdy dowiedział się, że ta dziewczyna nie żyję, którą kochał tyle lat i jak Damon mu powiedział, że może go za to znienawidzić a Enzo na to, że problem polega na tym, że nie może tego zrobić. I jak miał łzy w oczach i był pełen emocji - to była cudowna scena, oglądałam ją kila razy. No i potem to wyłączenie człowieczeństwa! Nie, to się nie miało prawa zdarzyć!!! I Stefan mnie bardzo zawiódł tym, że był taki beznamiętny, zimny i wyrachowany. Miałam go za kogoś lepszego... ;)

ocenił(a) serial na 10
aneant89

Nie rozumiem dlaczego dużo osób cieszy się ze śmierci stefana przecież wiąże się z nim tyle wspomnień z serialu.

ocenił(a) serial na 9
Dajanafw

Coś w tym jest, niemniej jednak myślę, że serial już dawno stracił swój pierwotny zamysł. Może jego śmierć sprawi, iz nowe wątki będą równie ciekawe jak pierwsze trzy sezony?

ocenił(a) serial na 8
missnothing__

Lubiłam Stefana, ale potrzeba nam czegoś nowego....

ocenił(a) serial na 10
missnothing__

Może i masz racje ;)

ocenił(a) serial na 7
missnothing__

Poprawić jakość poprzez zabicie głównego bohatera?... Myślałam, że to wprowadzanie nowych postaci napędza fabułę. Cóż, chyba nie w tym serialu.

ocenił(a) serial na 9
Cleaa

Myślec możesz jak sobie chcesz.
Ja wyrażam tylko swoją opinię. Skoro serial i tak stracił już swój pierwotny zarys uważam, że zakończenie wątku trójkąta miłosnego poprzez zabicie jednego z bohaterów nie jest głupim rozwiązaniem.
Osobiście jest mi obojętne czy Stefan wróci, czy też nie. Mam tylko nadzieję, że w końcu zdarzy się coś ciekawego, bo wprowadzanie nowych postaci by napędzić fabułę jak to ujęłaś ostatnio im nie wychodzi.