Miasto szykuję się na świętowanie Dnia Założycieli, które jest rocznicą założenia miasta. Wraz z kostiumami, inscenizacją przebiegu wojny domowej i parady z platformami, miasto będzie też pełne smutku gdy ktoś umrze. W między czasie zostaną ujawnione sekrety o wielkim wydarzeniu które łączy miasto z 1864 rokiem.
oraz
Pewien krwiopijca będzie zmuszony pogodzić się z własnym człowieczeństwem, gdy wypieranie się jego uczuć do pewnej bardzo ludzkiej dziewczyny stanie się niemożliwe.
Damon zrozumie, że kocham Elenę :DD
ja mam, wystarczy trochę pogooglować;p
odc. 19
'Elena i Caroline rywalizują w konkursie piękności - Na gali z okazji Founder's Day Elena i Caroline rywalizują o tytuł "Miss Mystic Falls" wraz z innymi dziewczynami z miasteczka, takimi jak Tina Fell i Amber Bradley. Elena cieszy się z powrotu Bonnie, lecz jej przyjaciółka wciąż musi zmierzyć się z pewnymi problemami. John Gilbert stara się zastraszyć Damona, lecz jego plan nie prowadzi do pożądanego efektu. Damon odkrywa, że Stefan skrywa niebezpieczny sekret, który mógłby silnie wpłynąć na wszystkich w miasteczku.'
odc.20
'Elena dowiaduje się co naprawdę się wydarzyło gdy Stefan i Damon zostali przemienieni w wampiry - Podczas gdy Stefan usiłuje pogodzić się z własną przeszłością, zarówno on jak i Damon ujawniają kawałki swojej historii Elenie, aż do momentu gdy poznaje ona prawdę o tym jak Stefan i Damon stali się wampirami. Pearl ma nieprzyjemną konfrontację z Johnem Gilbertem. Damon i Alaric starają się znaleźć tajemniczy wynalazek zanim zrobi to John. Przyjaźń i flirt między Jeremym i Anną rozwijają się.'
odc.21
'ISOBEL POWRACA DO MYSTIC FALLS - Isobel powraca do miasteczka, zaskakując Alarica swoją postawą i żądaniem by ten zorganizował jej spotkanie z Eleną. Gdy matka i córka ostatecznie się spotykają, Isobel odmawia udzielenia odpowiedzi na większość pytań Eleny. Wyjawia ona jednak, że nic jej nie powstrzyma w poszukiwaniach tajemniczego wynalazku, który stara się znaleźć John Gilbert. Niebezpieczne działania Isobel prowadzą do tego, że Stefan, Damon i Bonnie włączają się i pomagają Elenie poradzić sobie z sytuacją.'
hahahahahahahahahahaha!!!!
Super!
Nie moge się doczekać!
Czy ktoś wie kiedy będzie 2 sezon?
Kurczę dzięki normalnie 21 wymiata :D Właśnie ciekawe czy będzie II sezon ale ma być podobno-przynajmniej wszyscy tak mówią nie wiem skąd mają te informację mam nadzieję że nie są to informację z palca wyssane w końcu serial cieszy się nieograniczoną popularnością :)
Czytałam,że zostało potwierdzone,że ma powstać drugi sezon,ale kiedy tego nie wiadomo jeszcze chyba.
co do zakochania w Damonie, to takie urozmaicenie, pewnie potem znów wróci do Stefcia, a ten biedak wciąż będzie łamał serca naiwnym dziewczętom...
na amerykańskiej stronie jest napisane żę ''Pewien krwiopijca będzie zmuszony pogodzić się z własnym człowieczeństwem, gdy wypieranie się jego uczuć do pewnej bardzo ludzkiej dziewczyny stanie się niemożliwe. '' chodzi o Damona. zrozumie, że kocha Elenę. :))
Zaraz, zaraz cos mi się kojarzy "Dzień założycieli" z książką..... Właśnie po tym dniu Elena została wampirem.... No cóż okaże się już niedługo ;d pozostaje czekać ; ))