W 10 odcinku serii 3, pojawiła się nowa postać Meredith Fell, grana przez Torrey DeVitto (prywatnie żonę Paula Wesleya). Co o niej sądzicie ? A tu link dla przybliżenia postaci: http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Meredith_Fell
ja znam ją z innego serialu, PPL ;) mi jakoś aktorka nie przypadła do gustu, nie sądzę żeby miała dostać większą rolę. Nawiasem mówiąc, w odcinku wystąpiła też popularna dziewczyna z you tube, ijustine. To ona powiedziała Damenowi, że Jeremy zwolnił się tydzień wcześniej ;)
Tu pojawia się kolejne powiązanie do książki. Elena w książce ma przyjaciółkę o imieniu Meredith. Do tego właśnie przez jakiś czas spotyka się ona z Salzmanem
dokładnie o to mi chodziło :) jednak nie sądzę aby Meredith została przedstawiona jako przyjaciółka Eleny z liceum, tylko jako dorosła już osoba - Pani lekarz. Wątek z Rickiem już zaczęli, więc zobaczmy :) Może trochę zmodyfikują tę postać, jak wszystko w serialu :)
Skoro ona ma być z Rickiem, a on mieszka u Eleny to mogą się jeszcze zaprzyjaźnić. Wiadomo, że to nie będzie jak w książce (bo w serialu nic nie ma prawie jak w książce), ale zawsze jakieś podobieństwo będzie ;)
Też wolałam Ricka z Jenną, ale niestety. Bywa..;( Niech w koncu wywala tego Matta!;d bo mnie rozwali. ;p