PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121947
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Krew Damona

ocenił(a) serial na 8

O co chodzi z tym, że Elena lepiej zeby Stefanowi nic nie wspominała ze piła Damona Krew o co w tym chodzi???

dosme

Damon mówił, że to bardzo osobiste i Stefan się wściekł, było widac, ale mam nadzieję że nie chodzi o samą czynnośc tylko jakiś późniejszy efekt. Może byc coś jak w Czystej krwi- jak Sookie napiła się krwi Erica to byli tak jakby połączeni. On wyczuwał co ona czuje. I do tego Sookie fantazjowała o Ericu. Oby tutaj było podobnie:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

O tym samym pomyślałam :D Znając PW na pewno w niedługim czasie wyjdą na jaw skutki pożywienia się Eleny na Damonie :) już nie mogę się doczekać ;) ;p

ocenił(a) serial na 9
alien_2

przypomne że ojciec pierwotnych też żywił się krwią wampirów i chyba z żadnym nie był połączony

Wlatca_Moch

A nie było mowy, że poznaje ich wspomnienia albo cokolwiek?:D Nie może chodzic o samą czynnośc:( Szczerze mówiąc zupełnie zapomniałam o tym ojcu pierwotnych, tak wszyscy się go bali a postraszył 3 odcinki i było koniec.

alien_2

Fajnie by było , żeby to żłobienie krwi Damona przez Elenę (fajna była ta scenka) miało jednak jakieś znaczenie i podobnie jak Ty alien pomyślałam o tym, że mogłoby być tak jak w TB <3
Lubię te bajery w TB : krwawe łzy, więź stwórcy, no i skutki picia krwi wampirzej- te fantazje i wyczuwanie emocji ;)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Byłoby fajnie ale nie liczyłabym na to. PW to serial robiony typowo pod nastoletnich widzów więc raczej nie będzie nam dane oglądać Eleny i Damona w erotycznych scenach. A Elena zawsze i wszędzie będzie kochała Stefana.
Na szczęście Czysta Krew nie jest aż tak patetyczna . :)

ocenił(a) serial na 6
dosme

Jakby to znaczyło coś więcej to chyba już by się objawiło Caroline, bo piła krew Klausa.

Kejt__

noi moim zdaniem cos miedzy nimi jest ;D ale elena sie strasznie przyssala do damona ;p moze to tez dlatego ze jego krew ja przemienila :):D

ocenił(a) serial na 6
melly_

chodziło mi o jakieś magiczne interakcje z poznawaniem wspomnień czy inne wspomniane wyżej

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Może to własnie sekret w serialu, który ma zostać odkryty później. Ale wspomnień nie, bo zbyt dużo osób znałoby wspomnienia Klausa...

Kejt__

Dokładnie, a poza tym nie widziałam żadnego połączenia między Michaelem a Kath :P Moim zdaniem tu chodziło o samą czynność picia krwi, że to coś intymnego i dla Damona pewnie wiele znaczyło, ale nie będzie to miało żadnych innych konsekwencji (poza tym że Elka będzie o tym rozmyślać przez pół sezonu a Stefan będzie zazdrosny)

ocenił(a) serial na 8
dosme

A mi się wydaje, że to nie chodzi o żadne późniejsze efekty i że takich nie ma. Żadnego poznawania wspomnień czy tam śnienia o drugiej osobie, wyczuwania jej uczuć.
Raczej chodzi po prostu o to, że dla wampirów krew jest najważniejsza. Podzielenie się nią z drugą osobą jest bardzo osobiste, wręcz intymne. To trochę jak pocałunek.
Pewnie ponadto jest mega przyjemne (może jak seks?), bo mina Damona raczej cierpiąca nie była, haha...

ocenił(a) serial na 7
Gercia

Dokładnie...

ocenił(a) serial na 6
Gercia

no tak, po minie Damona można było wiele wywnioskować. fajnie gdyby jednak coś między nimi sie stało po tym wydarzeniu, tak jak to się dzieje w czystej krwi.

alrauna_

Spojler
Czytałam wywiad z jednym z twórców TVD, w którym była mowa o tym, że picie krwi drugiego wampira to dla wampirów swoisty rodzaj uprawiania seksu.

ocenił(a) serial na 7
Binula

nic z tego nie będzie, Elka wszystko zwymiotowała.

ocenił(a) serial na 8
Binula

Tak jak mówiłam. ^^

ocenił(a) serial na 8
dosme

Wydaje mi się, że chodzi tutaj o coś...erotycznego. Tak jak zauważyła Gercia, mina Damona... : D Jestem jak najbardziej za tym, że było tu podobnie jak w True Blood, ale nie zapominajmy, że to są dwa różne seriale. Raczej w tym przypadku nie będzie jakichś długofalowych skutków, no ale na odcinkach się to pewnie wyjaśni...

ocenił(a) serial na 8
Alexandra123

Nie będzie, choćby nawet dlatego, że byłby to plagat i ściąganie, wielu fanów na pewno by się za to wkurzyło. :D
Na 99% chodziło o to, że było to BARDZO :> przyjemne i tyle. Nawet słowa Stefana, że dla Damona to NA PEWNO COŚ ZNACZYŁO. 8D

ocenił(a) serial na 10
dosme

Było też w książce, były to dosyć romantyczne sceny ;D. Dzielenie się krwią jest bardzo osobiste. Sama Julie Plec mówiła że to ich na zawsze połączy :) ''Once a vampire drinks another vampires blood they are connected to them forever." - Julie Plec.... A tak w ogóle to mam nadzieję , że Damon wreszcie będzie szczęśliwszy :( Tyle wycierpiał oczywiście Elena znowu go rzuciła (technicznie rzecz biorąc zostawiła go by umierał w samotności) i do tego Alaric zmarł :/

ocenił(a) serial na 7
doma1600

wobec tego zgodnie z tymi nowymi teoriami Julie, oficjalnie CONNECTED-FOREVA są:
Damon/Klaus
Stefan/Klaus
Mikael/Katherine
Mikael/Stefan
Caroline/Klaus
i DELENA!

ileż to nowych shipów nam się stworzyło...
brawo, Julie, za logikę i konsekwencję

ocenił(a) serial na 8
MsNonchalance

Prawda, trochę się to kupy nie trzyma... Jestem całym sercem za Deleną, ale to raczej w inny sposób wyjdzie jeśli w ogóle. Zaczyna mnie to już irytować, to takie motactwo. "Stefan... Nie, może Damon... Może coś do niego czuję? Nie, Stefan tyle dla mnie zrobił, jest dobry blablabla" :|

Alexandra123

''Stefan tyle dla mnie zrobił...''-Elena pozostając z nim z wdzięczności odrzuca być może miłość swego życia.Damon powinien na jakiś czas wyjechać,by ta sobie uświadomiła,co straciła i jak bardzo go jej brakuje.
Ale Julie nam tego nie zaserwuje niestety.

minona291

A przestań :D Przecież Stefan to tylko taka szkolna miłostka,zauroczenie.Gdy Elena ma problem,to biegnie do Damona po radę,bo jej HERO Stefek nie zrozumiałby jej nawet.O czym tu mówić? :P
Placek będzie się trzymać trójkąta aż do samego końca serialu,więc nie mam mowy o wyjeździe Damona,bo to byłby zbyt wielki dramat dla Eleny :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Dobrze, że Elena jest wampirem. Większe prawdopodobieństwo, że jak Damon wyjedzie to przeżyje :D

No większe w sumie,ale teraz gdy po MF grasuje Connor,to szanse maleją praktycznie do zera przy obrońcy jakim jest Sztefyn :D

tequila_s

Właśnie,szkolna miłostka,idealne określenie na tą epic luv ;p

Już wróciłaś?

minona291

Poznała go przy szkolnym kiblu,po radę do niego nie może pójść.To mi nie wygląda na poważny,dorosły związek,oparty na przyjaźni i zaufaniu :P

Jutro rano wyjeżdżam.

tequila_s

Muszę w pracy podpatrzeć jak się teraz dzieciaki zapoznają.Może też tak epicko ja Stelenka ,przy kiblach xD

To co tu jeszcze robisz? Już mi do łóżka poszła ;)

minona291

Ej no nie podglądaj,nieładnie tak :D

Dobrze Mami,już spadam spać.Jedszcze jakieś życzenia? :P

tequila_s

Tylko małego zeza zrobię ;p

Tak jedno: śpij dobrze i jutro nie szarżuj :)

ocenił(a) serial na 10
doma1600

Oni już są złączeni! Działo się powolutku od 1 sezonu. W 3 sezonie ich więź umocniła się na dobre. Fochy Stefa nic już nie zmienią1

ocenił(a) serial na 8
natalia58

Najnowszy odcinek TVD zdaje się to potwierdzać :D Elena widziała Damona, przyznała się że o nim myśli i tak dalej, jak miała te majaki przez jad - wydaje mi się ze to odsłoniło to, czego ona sama nie chce przyznać nawet przed samą sobą...

ocenił(a) serial na 8
Alexandra123

Masz rację, myślę jednak, że krew Damona nie miała tutaj żadnego znaczenia. Po prostu Elenka czuje coś do Damona od samego początku :3

Alexandra123

Damon majacząc widział Katherine a przecież już wtedy był zakochany w Elenie. To ani wina krwi, ani uczuć - po prostu halucynacje, równie dobrze mogłaby zobaczyć Klausa :P
Nie miałabym nic przeciwko temu żeby Elena uświadomiła sobie że kocha Damona, ale coraz bardziej mam wrażenie że to się nie stanie. Elena miała wiele okazji żeby pozbyć się Stefana - jak wyjechał z Klausem, jak chciał ją zrzucić z mostu... - ale jednak kurczowo się go trzyma, więc albo naprawdę go kocha, albo boi się zmian. Więc albo ten trójkąt będzie trwał do ostatniego odcinka - czego nie zniosę - i nawet wtedy tego nie zakończą, albo zakończą Steleną :/

ocenił(a) serial na 8
immortal13

Albo któreś z braci może zginąć... Tak w ogóle to ile ma być sezonów TVD?

Alexandra123

Nie mam pojęcia, ale mam nadzieję że skończą szybko, ale na dobrym poziomie, niż gdyby miało się ciągnąć w nieskończoność jak już nikt nie będzie chciał oglądać.

A jeśli ktoś zginie, to myślę że byłby to Damon ratując Stefana albo Elenę.

immortal13

podobno ma być 6 sezonów, ale ile w tym prawdy to nie wiem...

wikitoriwikens

Tak dużo?? Przecież oni już nie wiedzą co robić :/

immortal13

później to już będzie nastawione, by zarobić jak najwięcej, a niekoniecznie zadowolić widzów.
widać, że ten sezon jest już trochę nieprzemyślany, a mimo wszystko byłby potencjał z historii, gdy Elena zostaje wampirem, no ale cóż. pozostaje nam oglądanie do końca serialu dylematów Eleny, "bohaterskiego" Stefana i Damona, który zawsze musi ratować sytuację, nie otrzymując nawet wdzięczności za to..

wikitoriwikens

Jedynie Klaus ratuje cały serial :)

immortal13

jeszcze jakby dali większą ilość Elajdży w serialu to bym im mogła to wybaczyć :)

ocenił(a) serial na 8
wikitoriwikens

No własnie.... Elijah <3

ocenił(a) serial na 8
Lunasol

no i nie mam nic przeciwko Klaroline : D zwłaszcza ze w poprzednim odcinku wyszło na to, że Tyler zdradzał Caroline...

ocenił(a) serial na 6
Alexandra123

no właśnie. nie spodziewałam się że Tyler zdradzi Caroline, no i jak Klaus juz się o tym dowiedział to z pewnością zacznie miedzy nimi mieszać. ;)) jak dla mnie okej . ;d

ocenił(a) serial na 8
Alexandra123

To będzie piękne, albo Caroline zmiękczy serce Klausa albo sama przejdzie na ciemną strone mocy :D

ocenił(a) serial na 8
Lunasol

Oj, już od przyszłego odcinka pewnie coś się ruszy : D (nie mogłam się powstrzymać i czytałam opisy zbliżających się odcinków) Mam nadzieję, że Caroline dowie się, co zrobił Tyler. Aj tam, na pewno się dowie, jak nie od samego winowajcy to od Klausa. :D Wątek Deleny, na początku tak fascynujący, teraz zaczyna mnie wku*wiać na maxa. No ileż można?!

ocenił(a) serial na 4
Alexandra123

Jak znam życie, to Caroline najpierw się wkurzy, ale zaraz szybko wybaczy Tylerowi i będzie znowu po okazji dla Klaroline :(

ocenił(a) serial na 8
xena_4

Nieee, Caroline nie może być drugą Eleną bo to byłoby już nudne. ;/ Mam nadzieję że tego nie zepsują...

ocenił(a) serial na 4
Alexandra123

Ale pamiętaj, że to Pledzilla nadzoruje cały serial, a ona jest mistrzem w psuciu wszystkiego i kompletnie nie trzymania się logiki ;D