PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121879
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Gdy zobaczyłam tatuaże Klausa to byłam w szoku i to pozytywnym. Są świetne!
A wy co o nich myślicie ?

ocenił(a) serial na 8
TVDlove

ja też byłam pod wielkim wrażeniem :)

biedroncia12

Wgl uwielbiam Klausa :) <3

ocenił(a) serial na 8
TVDlove

ja też :D! wszystkie jego gesty, miny, jego: ' me love' (ach ten brytyjski akcent <3)
najlepsza postać w całym serialu!

ocenił(a) serial na 6
TVDlove

A mi się akurat te tatuaże za cholerę nie podobały.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Zwłaszcza to pióro z ptakami było strasznie tandetne. Ten na plecach mi się podobał w sumie.

WhiteDemon

Mi też niezbyt :/ Morgan jest bardzo przystojny, po co się tak oszpecać?

immortal13

Moze dlatego ze jest Anglikiem? Oni uwielbiają tatuaze i to w duzych ilosciach.

robb264

Może jestem staroświecka ale jakoś nie lubię tatuaży :/

immortal13

I najlepsze jest to ze Morgan ma więcej tych tatuazy. Na bicepsie ma wielkiego lwa, czy co to jest. Tatoo tez mi się nie podoba, nietknięta niczyc skóra wygląda najlepiej. Klasyka góra :D Ale jak ktos ma to nie wytykam palcem. A nawet Tatoo Paula z róża mi się podoba. Dyskretne miejsce. Nie pomarszczy się na starosc...za bardzo.

robb264

Masz linka? Chciałbym zobaczyć

Mi tatuaże kojarzą się z moim byłym, którego nie koniecznie dobrze wspominam więc...

immortal13

Tu kawałek widac
http://media-cache-lt0.pinterest.com/upload/32862272251809442_Ficq9I0T_c.jpg

robb264

Po co mu to? Skóra bez tatuaży jest o wiele piękniejsza i seksowniejsza :P

robb264

A Elijah wraca w 18?

immortal13

Tak

The Vampire Diaries Spoilers: Daniel Gillies Teases Elijah’s Return This Week!! by Natasha Fine Comment

American Gothic
The Vampire Diaries fan favorite Elijah returns this week in “American Gothic”. Daniel Gillies and Julie Plec both have a tease for the highly anticipated Original reunion.

“There’s been a lot of talk about what I’m returning for and to do,” Daniel Gillies says. The episode’s synopsis simply states that Elena has a “surprising encounter” with Elijah in Pennsylvania, where she and Rebekah are headed in their search for Katherine and the cure. “All I can say is tune in,” Gillies says, “because Elijah’s gonna shock and possibly even horrify a few. In fact, I’ll say he’s gonna horrify many. But franky, I don’t care. I think what he’s doing is wonderful.”

Exec producer Julie Plec is even more vague: “The first glimpse of Elijah, your heart explodes, you’re so happy to see him. And he is quintessential Elijah, dressed in his beautiful suit with his lovely demeanor, and, as always, trying to find ways to keep Klaus in his place and keep his family together.”

http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=381&amp;pid=21223

robb264

xDDD
NARESZCIE!!!!!

Pamiętam że mimo że Elena mnie już irytowała to jednak tolerowałam ją w scenach z Elijahem ( poza sceną kiedy skłamała mu prosto w twarz) może więc w tym odcinku nawet ona nie będzie aż tak trudna do przełknięcia :P

Nie mogę się doczekać :P Choć pewnie szybko minie, bo ostatnio tak jakoś nie zauważyłam jak minął czas od 16 do 17 odcinka. To przez to że wcześniej była taka długa przerwa a teraz tylko tydzień :)

immortal13

Nawet Daniel ma tatoo
http://www4.images.coolspotters.com/photos/888065/daniel-gillies-and-saving-hope -gallery.jpg
http://www4.images.coolspotters.com/photos/827543/esther-mikaelson-gallery.jpg

robb264

Kurde, nie rób mi tego :((((

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Wiesz, fajnie kiedy dany tatuaż coś znaczy. Gorzej, gdy ktoś traktuje swoje ciało jak brudnopis. Mam kumpelę która kocha dziary, niestety najczęściej są nieprzemyślane, albo idzie do studia chyba napita. Raz wróciła z wielkim kreskówkowym wilczkiem na dekolcie (!!!!), potem znów jakąś twarz bajkowej dziewczynki na ramieniu. Nie mówiąc o Hello Kitty na każdej kostce, ja pierdylę;)
Kiedyś miałam nawet ochotę na jakiś dyskretny rysuneczek, malenką różyczkę na przykład, ale stwierdziłam że to zbyt pospolite, i pewnie i tak za pół roku by mi się znudził i co wtedy/ Dupa;)

WhiteDemon

Hello Kitty??
Weź ty ją zwiąż i zaknebluj dla jej własnego dobra żeby już sobie nie robiła krzywdy :P

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Nie da się, jest zbyt dzika:)

TVDlove

Tatuaze są mi obojętne. Jednak jest to niekonsekwencja scenarzystów. W 2x22 był goły, a nie miał ani jednego. Wszystko było zakryte makijazem maskującym. A teraz nagle ma ich tyle? Linia czasowa TVD jest powolna - tak więc od czasu konca 2 sezonu do teraz minęło z 8 miesięcy. Więc to trochę dziwne ze nigdy Klaus nie miał tattoo a teraz mu się zachciało az tyle.

Poza tym tautaze u wampira to absurd. Wampiry mają estremalnie szybką regenerację, cialo powinno wyprzec barwnik. Nawet u czlowieka z wiekiem tatuaz płowieje przez pocesy zachodzące pod skóra.

TVDlove

http://tvrecappersanonymous.files.wordpress.com/2011/03/steven-tattoos.jpg
Tutaj macie tatuaże Jeremiego:)
A takie kilka tatuaży zawsze mi się u faceta podoba. Nie ma to trudno, a są to super:) Za to wytatuowane ręce od nadgarstków po szyję kojarzą mi się z więzieniem:D A te Klausa? Nic szczególnego, ale podobają mi się miejsca w których ma je zrobione i nawet lubię wzór który ma na klacie. Na odbiór tatuażu ma wpływ to, że ma bardzo ładną klatę, jest co ozdabiac:D

alien_2

Tatuaze Candice
http://static.wetpaint.me/vampire/ROOT/photos/630/CandiceAccolaTattoos-371623775 3289365493.jpg

robb264

Tatuaze Kat Graham
http://ennvy.com/wp-content/uploads/Katerina_Graham_Tattoo_2.jpg
+ jeszcze ma jakis nowy napis na plecach. W tej nowej sesji "na żabę" było widac.

robb264

Nie lubię napisów:D Zastanawiałam się jaki tatuaż może miec Caroline, a to takie małe gówienko:D Zdziwiłabym się gdyby miała coś większego.
A tu Riczek, jednak Riczka nie będzie;D

alien_2

Tę gwiazdkę pamiętam od czasów kiedy probowala uciec od Damona i na paluszkach szła do wyjscia. A tego ptaka tez widziałem :D taki sredni....

ocenił(a) serial na 5
alien_2

O kurcze ma podobną ważkę do mojej.

TVDlove

Tatuaz Paula
Miał beznadziejny zrobiony za młodu
http://i51.tinypic.com/ofwpbq.jpg
i sobie go poprawił:
http://vampirediariesonline.com/wp-content/uploads/2010/05/paul-wesley-photo-sho ot-6.jpg

robb264

I tatuaz Iana
http://photos.ennvy.com/wp-content/uploads/Ian_Somerhalder_Tattoo_1.jpg

robb264

Co znaczy ten napis?

immortal13

Tu i teraz? Cos takiego

robb264

Sie nie wysilił :PP

robb264

Tak, dokładnie to:) Znalazł pewnie na kwejku i mu się spodobało:D

alien_2

I tak to lepsze niz ten trójkąt Josepha na plecach. To juz dla mnie abstrakcja :D
I w sumie Ian zyje chwilą więc pasuje :D

alien_2

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

robb264

Ian i Paul chyba mają najfajniejsze. Napisów jak mówiłam nie lubię, ale takie to malutkie, dyskretne i nie jakieś zawijasy dziwne. A ta róża Paula jest zdecydowanie lepsza niż to co miał na początku. U Paula też jest co tatuowac:D

alien_2

Słyszałem kiedys ze z tą rózą miał byc powiązany jakis watek. Ze niby Rose miała byc jakos z nim połączona. Ze niby mieli romans czy cos tam. Ale potem zrezygnowali z tego pomysłu. Nie wiem ile w tym prawdy.

robb264

A może to i dobrze, na cholerę jeszcze dodatkowo mieszac. Chcą robic retrospekcje ze wszystkimi bohaterami, którzy już się pojawili zamiast wprowadzac kogoś nowego. Jak już mają kogoś wspominac to niech to będzie Alaric, a nie co 3 odcinki Lexi:)

alien_2

Alaric - taaaaaaaaaaak :)

immortal13

Cult to klapa. Pewnie Alaric wróci :D

robb264

Niestety muszę przyznać rację, myślałam że się rozkręci ale się na to nie zapowiada. Oglądam, bo lubię Davisa ale fabuła nie jest ciekawa.
Oby wrócił :)

immortal13

O też to trochę oglądam, ale to jak już nic nie mam do roboty. Takie to dziwne. Fajny 1 odcinek, ale to już przesada:)

alien_2

Nie podoba mi się główny zamysł - serial w serialu. No i trochę tandetne jest to ich rozwiązywanie tej sprawy :/

immortal13

Myślałam, że to będzie trochę inaczej zrobione. Niestety kupa. Szybko to skończą. Za to bardzo podoba mi się serial który wyszedł razem z Cultem- Vikings. A i co do Cultu- samo słowo "cult" pada tam częściej niż w VD "cure" ;D

alien_2

Tak, bardzo często, co jest irytujące. Gdyby nie Davis, to pewnie nie dooglądałabym nawet 1 odcinka.

alien_2

Dla stacji wazne tylko jaka ogladalnosc - Cult ma niską. Był chociaz milion dla pilotowego odcinka? Jak tak to ledwo.

immortal13

On chyba za krótko żył żeby robic jakieś retrospekcje:/ Ostatnio myślałam co będzie jak serio te wszystkie zombiaki ożyją przez Silasa, to oznacza powrót ojca Tylera, Anny, Pearl, Logana, Vicky, Jules, Rose, Kola, Finna, Jenny, ojca Caroline, Jeremiego, babci Bonnie, Masona, Lexi, Trevor i oczywiście Riczek:D Między innymi oczywiście, bo było jeszcze dużo osób, o których nie pamiętam i dużo które umierały grupowo:) Za to nie wrócą Andie, John, matka Tylera, rodzice Eleny itd- byli tylko ludźmi. Tak sobie myślę czy Julie udałoby się ich wszystkich znowu ściągnąc do serialu i czy może to byłoby to na co czekam:D Niektóre osoby nie miały szans się rozwinąc.

alien_2

Ja tam bym coś wcisnęła :P

Powrót Alarica bym chciała ale cała reszta niekoniecznie, za duży chaos by się zrobił, no i ci aktorzy pewnie już mają co innego do roboty.

alien_2

Nie sądzę ze wszyscy wróca. Sciągną tych którzy są "wygodni" dla fabuły. czytaj którzy byli najpopularniejsi i mieli największy potencjał. (i tych z którymi Plec utarguje by wrócili). Dadzą jakąs gadkę ze brama między swiatem zywych a umarłych jest wąska i mozna tylko konkretne postacie przywrócic. Reszta powędruje z czyscca do prawdziwych zaswiatów. Scenarzysci by nie udzwignęli az takiego kataklizmu. Nie oszukujmy się.

robb264

Oczywiście, że wiem że to jest niemożliwe żeby wszyscy wrócili i zastanawiam się jak to wytłumaczą. Ktoś mógłby wrócic żeby było dramatyczniej, ale pewnie na krótko i właśnie kilka osób. I dopiero ostatnio zczaiłam, że poza piekłem, niebem oni mają jeszcze jakąś "drugą stronę" gdzie idą ci nadnaturalni:D We wcześniejszych sezonach nie było o tym mowy.