Czy ktoś może mi wytłumaczyć co je łączy. Z tego co się orientuje to tak Isobel chciała być przemieniona w wampira więc ktoś dał jej kontakt do Demona to ją przemienił. Ona jest matką Eleny. Więc co ma z tym wszystkim wspólnego Katherina?
Isobel do Damona wysłał John Gilbert (wujek Eleny). Była o tym mowa chyba w 18 odc. A co z tym wszystkim ma wspólnego Kat? nie mam pojęcia, ale skoro Elena nie jest z Gilbertów to pewnie jest z rodziny Kat.
Widzisz i to jest bardzo dobre pytanie ;p Isabel i Elena rozumiem matka i córka ale Katherine dziwne to ciut ciekawe jak w książce jest :)
w książce nie ma takiej postaci jak Isobel, Elena jest córką Gilbertów. Co do Kat to o ile dobrze pamiętam to jest tylko wspomniane ze Elena musi być spokrewniona z Kat skoro są do siebie tak podobne...
może w filmie będzie wytłumaczone to tak, że Katherina jest jaką tam prapraprababcią Eleny a Isobel to jest jej praprapraprawnuczką (wiem, że trochę fantazjuje) ale może przed przemianą Katherina miała dziecko. Książke dopiro czytam jestem na drugiej części ale na razie nic nie jest wyjaśnione dlaczego takie podobieństwo
W książe nie ma nic z tych rzeczy. Nie ma żadnej Isobel. Elena jest z Gilbertów. W książce nie jest wyjaśnione, dlaczego Elena i Katerine są do siebie podobne. To fantazja reżysera :)
Czytałam wszystkie części to wiem :XD
No więc tak, wyjaśnię wam o co chodzi z Eleną i Katherine. Czytałam książki i o Isobel nie ma mowy. Katherine
był to dziewczyna-wampir, w której kochali się Stefano i Damon. O którą strasznie się kłócili, i omal nie zabili.
Przez to, że mieli w sobie jej krew, przy śmierci doszło do przemiany. A sama Katherine rzekomo się zabiła,
aczkolwiek później wróciła żeby zabić Elenę. Elena jest zabójczo podobna do Katherine dzięki czemu Stefano
zwrócił na nią swoją uwagę. To na tyle. Gdyby jeszcze coś was trapiło, walcie śmiało.
Ale ja też mam kilka pytań.
Skąd oni do cholery wzięli Jeremy'ego? Przecież Elena miała siostrę, malutką. A brata wcale. I kim jest Vicki? Nie przypominam jej sobie z książek. I gdzie się podziała Meredith?
Jeremy wziął się stąd, że z małą siostrą by nie było co zrobić a tak to czasami a to odkryje jakiegos wampa, a to przeczyta pamiętnik siostry xDD
Co do Vickie to w książce nie była ona siostrą Matt'a tylko dziewczyną, która w I części została zaatakowana przez Katherine chociaż wszyscy winili za to Damona i w końcu w IV części została brutalnie zamordowana, a wszyscy sobie wbili, że to było samobójstwo bo ona była trochę niezrównoważona od czasu tego ataku.
A Meredith niestety nie ma. Gdzieś czytałam że filmowa Bonnie to połączenie Meredith i Bonnie ; )
Mam nadzieję że pomogłam ; )
ja też o tym słyszałam. ze serialowa Bonnie to połączenie Meredith i książkowej Bonnie. Tylko w jaki sposób? chyba tylko połączenie charakterów. Bo nawet fizycznie nie jest podobna do żadnej z nich. Ja się cieszę, że jest Jeremmy a Matt i Vicki było rodzeństwem. Bo gdyby tak nie było i trzymali się pierwowzorów to za dużo byłoby wątków i bym zgłupiała, z tym wszystkim. Serial jest super choć książka też jest ciekawa, ale nie aż tak bardzo jak serial
No tak.. książki czytałam dość dawno, także po części nie pamiętam, więc nie dziwię się, że umknęła mi gdzieś
postać Vickie. Co do Jeremy'ego, spodobała mi się jego postać, świetnie dobrali aktora, jakoś lubię Stev'a. No i
szkoda, że usunęli Meredith, lubiłam ją. ( :
A kto powiedział, że serial ma być taki sam jak książka? Serial i książka
nie idą razem w parze i dobrze bo w ten sposób serial jest lepszy od
książki :)
Z tego co ja wyłapałam, to Isobel jest z tego samego rodu co Katherine. Elena jest biologiczną córką Isobel i stąd takie podobieństwo do Katherine.
Heh, ciekawe, czy Kat "zapała miłością" do swojej potomkini, którą, jak przypuszczam, jest Elena xD. jestem pewna na 100%, że w serialu będzie Katharine, nie zrezygnują przecież z TAKIEGO wątku.
wystarczy sie domyslic xD kat-->isobel-->elena xD elena jest corka isobel (ktorą jak ktos wczesniej wspomnial john gilbert wyslal do damona i Damon ja przemienil) i isobel jako matka eleny jest potomka Kat xD
pokrewieństwo Eleny i Kat jest wymysłem scenarzystów bo w książce nie ma takiego wątku, więc musimy poczekać na kolejne odcinki i być może coś się wyjaśni.
skoro wymyślili pierścienie ratujące życie to może się okaże że Kat miała dziecko zanim została wampirem...może....o mało nie umarła przy porodzie więc ją zmieniono i powiedzieli ze dziecko nie żyje, a ono w rzeczywistości zyło i zostało komuś oddane :):):):):):):):):):):):)
Ja mam pomysł, taki może troszku naciągany. Może troche Bladem zajerzdzać ( przynajmniej mi to tak podchodzi ). Kat miała krew wampira w organizmie gdy rodziła jakieś dziecko. Zmarła przy porodzie i stała się wapirzycą. A Isobel miała skłonności do wampirów dlatego że dziecko Kat było w jej brzuchu gdy ta pioła się krwią wampirów i miało to wpływ na bobasa. Jakie to proste... XD
trochę naciągany, ale dobry, bo bardzo prawdopodobny :)
mam nadzieję, że w pt już się wszystko wyjaśni :)
To było tak...:
Kat miała dziecko z 'prawego łoża", czyli bez ślubu. Rodzice, przede wszystkim ojciec Kat nie mógł jej tego wybaczyć. Dlatego, żeby nikt się nie zorientował Kat musiała oddać dziecko - córkę - do sierocińca. Tak ród Katharine nie zanikł i tak urodziła się Isobel, a potem Elena. Najprawdopodobnie Kat jest prapra razy 1000000 babcia Isobel, i jeszcze razy 1 barcią Eleny. :D i wszystko jasne :)
Isobel nie może być córką Katherine,Isobel miała jakieś 30 pare lat.. a tak by musiała mieć jakieś 500 żeby być jej dzieckiem...
"Kat musiała oddać dziecko - córkę - do sierocińca. Tak ród Katharine nie zanikł i tak urodziła się Isobel, a potem Elena". z początku zrozumiałam to jako , że tak się urodziła ale po chwili do mmnie "dotarło" ;) trochę niejasno napisane :P
chyba raczej z "nieprawego łoża" a nie "prawego łoża". skoro juz chcesz użyć mądrzejszego wyrazu niż "nieslubne" to najpierw doczytaj co ono oznacza
Elena to doppelganger(sobówtór) - bliźniaka osoby; czarny charakter, w tym przypadku Elena jeśli dobrze myślę jest tą dobrą stroną Kath. A Isobel musi być w jakiś sposób z Kathrine spokrewniona ..
Jezu ludzie :P Przecież było pokazane, że Katherine urodziła dzieciaka i musiała go oddać gdzieś, bo to była hańba dla jej rodziny. Tak oto się rozmnożyło to dziecko, miało dzieci i te dzieci miały dzieci i tak po iluś tam latach narodziła się Isobel, a z niej Elena i jest podobieństwo.
tak, ale zauważ ze kath ma ok 100 ileś lat więc to nie możliwe by to dziecko to była Elena .
Przecież nie napisała, że dziecko Katherine to Elena ;/ Ludzie, myślcie trochę i czytajcie ze zrozumieniem!
Zauważ, że Kat ma więcej lat niż 100 ileś.
Zauważ też, że temat jest sprzed roku! Ludzie!