PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121879
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Enzo: que pasa?

ocenił(a) serial na 6

To jak twórcy potraktowali w ostatnich odcinkach tę postać, powoduje, że cisną mi się na usta słowa:
a) niecenzuralne
b) sformułowanie, którego nie śmiałabym wypowiedzieć parę tygodni temu: szkoda, że Enzo powrócił :|

Mam wrażenie, że scenarzyści nie wiedzą co z nim począć i jedyne co mają do zaoferowania to bezsensowne zabójstwa dokonywane przez ów postać. Ani zabójstwa ani sama postać Enzo nie wiele wnoszą do, i tak już komicznie skomplikowanej, fabuły. No bo co? Enzo'wi odbija bo Caroline buja się w Stefku? Serio? oO Mam wrażenie, że morderczy szał Enzo miał spowodować zaktywizowanie postaci Matta i Jeremiego, którzy bezsensownie się plączą po ekranie.

Ostatnie dwa odcinki pod tym względem były koszmarne.

ocenił(a) serial na 8
diana6echo

dobrze, że go nie ma już za dużo, osobiście uważam, ze jest średnio ciekawą postacią i nie rozumiem tego wielkiego jarania się niczym Damonem w 1 i 2 sezonie :-)

ocenił(a) serial na 7
Sathyriasiska

Polubiłam Enzo ( i myślę że nie tylko ja ) ponieważ był postacią której życiowym celem nie było ratowanie wszystkich dookoła i zgrywanie bohatera. Jest wampirem który potrafi zabić bez lamentowania, który gryzie ludzi itd. czyli zachowuje sie tak jak wampir ( przynajmniej w moim mniemaniu ) powinnien sie zachowywać. Zaczynając oglądać serial o wampirach sądziłam ze będzie w nim wiecej właśnie takich krwiopijców, takich jak Enzo czy Damon na początku serialu. A w ostatnim czasie wszyscy bohaterowie są dobrzy, mili i pija krew z torebek. Osobiście brakowało mi właśnie takiego Enzo, który nie jest święty i robi to co chce. Czemu ludzie go lubią ? Większosć osób lubi tego typu postacie, trochę nieprzewidywalne, robiące złe rzeczy. Ludzie też lubili Klausa, Katherine a nigdy nie miałam stycznosci z komentarzami dotyczącymi np. cudownego Matta. Ludzie wolą "tych złych" ponieważ tacy bohaterowie są po prostu ciekawsi. A tak bardzo spodobał im się Enzo ponieważ właśnie takiego kogoś brakowało .

A co do tego co ostatnio się z nim stało to brakuje mi słów. Scenarzyści zauważyli że postać jest lubiana ale brak im pomysłu co z nią zrobić. Chociaż i tak wole to niż gdyby miał dołączyć do paczki przyjaciół i z dobroci serca im pomagać. Gdy go przywrócili miałam nadzieje na więcej scen z Damonem, a skończyło się tak ze strasznie próbował go znaleźć a odkąd Damon wrócił to nie mieli wsplnych scen .

ocenił(a) serial na 8
mrau145

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Enzo jest świetny. To, że każdy pije krew z torebek jest lekką przesadą, w końcu to serial o wampirach.
Tylko obecny wątek mi się nie podoba. Jest 4568659 ciekawszych rzeczy, które Enzo mógłby robić w tym serialu, zamiast uganiać się za Stefkiem.

ocenił(a) serial na 7
little_wolf

Dokładnie np. wcale bym się nie obraziła jakby dostał jakiś własny wątek, niekoniecznie związany z całą paczką z Mystic Falls czy wątek wielkiej miłości, tylko coś co dotyczyłoby tylko Jego postaci i chętnie dowiedziałabym się więcej o jego przeszłości :)

ocenił(a) serial na 8
mrau145

W TVD stawiają przede wszystkim na wątki miłosne... Nikt tu przez dłuższy czas singlem nie jest, bo zaraz na siłę starają się go sparować z kimś innym. Też bym bardzo chciała, by Enzo miał własny wątek. Ale cóż...

ocenił(a) serial na 7
little_wolf

Wiem ze w tym serialu trudno o bohatera bez wątku miłosnego ( chyba ze Matt ) ale raczej chodzi mi o to że nawet jeśli jakaś dziewczyna pojawi sie w zyciu Enzo to żeby nie znajdowała sie ona w samym jego centrum ( tak jak jest to w przypadku Eleny i Stefana- odkąd zerwali ze sobą to wydaje mi sie ze scenarzyści nie maja pomysłu co dalej robić ze Stefanem, jakby Elena była sensem jego zycia ). A jak znajdą już Enzo kogos do pary to na prawdę proszę aby to był ktoś z pazurem. Wszyscy męscy bohaterowie nagle staja sie potulni pod wpływem swoim dobrych drugich połówek wiec jeśli już koniecznie będzie musiał z kimś być to mam nadzieję ze nie będzie to kolejna dobra dziewczyna o złotym sercu .

ocenił(a) serial na 8
mrau145

Dokładnie! Proszę o ostrą laskę dla Enzo, taką, że razem by zabijali i w ogóle. Ej, to by było coś!
Koniec z ciepłymi kluchami, ja chcę więcej złych chłopców w typie Kaia, kurczę.

ocenił(a) serial na 7
diana6echo

Enzo bardzo rzadko pojawia się w tym sezonie (w jednym odcinku jest w następnym go nie ma i taka lipa) ale lubię go i najlepszy był w 5 sezonie. Enzo to prawdziwy wampir, krwiopijca, który nie ma wyrzutów sumienia gdy zabije swoją ofiarę to jest wampir a nie jak np Stefan i teraz Damon i Elena nawet Caroline, która na siłę chce zachowywać się jak człowiek. Wampir może wszystko, użyć każdego a Enzo korzysta z życia jako wampir może nie jest tak diabelnie zły jak np Klaus w 2 sezonie ale trzyma jego poziom. Jeśli Enzo tak wariuje z powodu Caro to mogło być gorzej. Wyobraź sobie gdyby Caro uganiała by się właśnie za nim a nie za Stefanem wtedy stałoby się tak samo co z Klausem w 3 sezonie, czyli milusi, pokorny i miękły mu kolana na widok Caroline ale trzymał nadal tego diabła w sobie. Z Enzo pewnie byłoby co innego, czyli pewnie cały czas plątałby się pod nogami Caroline i wice wersa i byłoby to samo jak chodziła z Tylerem, czyli wyłącznie jedynie do wyra. Dlatego sądzę, że Enzo pasuje jako samotnik i w jakimkolwiek byłby w związku już nie byłby zły. Mam nadzieję, że Enzo zabłyśnie w 10 odcinku życzę mu tego z całego serca.

ocenił(a) serial na 6
anne22

Julie Plec zaspoilowała ostatnio na swoim Twitterze, że Enzo pozna w drugiej połowie sezonu jakąś dziewczynę, wcale bym się nie zdziwiła, gdyby tą babą była Sarah Salvatore, pojawia się w końcu w promo do 6x11, myślę, że nie bez powodu.

ocenił(a) serial na 6
Mauretania

Sarah Salvatore??? To bracia mają siostrę czy jak?? Boże, jak tak to jaja jak berety jak zwykle sobie Placka urządzaXD
Bo skończyłam oglądanie na 5 sezonie i nie jestem w temacie ;)

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

Akurat ten sezon jest lepszy niż piąty, serio, aż się zdziwiłam, w piątym opuściłam kilka odcinków, w ogóle mi się nie chciało tego więcej oglądać, a teraz w sumie jest nawet, hmmm, ciekawie.

Sarah to córka Zacha Salvatore (tego kolesia, który udawał wujka braci, a tak naprawdę był potomkiem tej rodziny, co to mieszkał w pierwszym sezonie w tym domu i Damon go zabił) i jego dziewczyny Gail, która swego czasu też w tym domu mieszkała.

ocenił(a) serial na 7
Mauretania

A niby Enzo chce ją zabić chyba nie? Jak się w niej zabuja to już nie będzie ten sam Enzo co kiedyś.

ocenił(a) serial na 6
anne22

Taki ma zamysł, ale wydaje mi się, że z tego wyjdzie coś wręcz odwrotnego ;) Żaden facet w TVD nie ma szans na dłuższą metę być sam.

ocenił(a) serial na 7
Mauretania

Mi się coś wydaje, że ta Sarah będzie przypominała bardziej jego dawną miłość, nawet trochę przypomina, po promo tak zauważyłam.

ocenił(a) serial na 6
anne22

Może dlatego też na nią poleci ;) W każdym razie jakaś dziewczyna na pewno się u niego pojawi w drugiej połowie sezonu.