Czy chcielibyście, aby Elena została wampirem? Ja myślę, że jak się dowie, iż jej brat będzie wampirem (albo już jest) to ona wtedy tez zaryzykuje. Ale zapewne Bonnie przeszkodzi jej w tym. Co o tym sądzicie?
Elena - wampir to jeden z głównych wątków w książce (a dokładnie cała 3 część), dlatego wydaje mi się ze w serialu też nim będzie ale niekoniecznie w 2 sezonie, niekoniecznie tak szybko zostanie rozwinięty ten wątek. Natomiast jestem pewna że przemiana Eleny w wampira nie będzie jej wyborem, a raczej koniecznością lub nawet nieświadomością (tak jak to było np w książce).
Też uważam, że pewnie kiedyś zostanie wampirem, ale na pewno nie z własnego wyboru. Ją wampiry nie fascynują, Kocha Stefana, lubi Damona, ale nie ma kręćka na punkcie wampiryzmu. Właśnie dlatego postać Eleny jest taka inna - w większości książek, filmów, czy seriali, ludzka kobieta aż błaga swego ukochanego wampira o przemienienie (choćby np. Bella ze 'Zmierzchu'), czy nie ma zbytniego oporu przed oddawaniem własnej krwi (Sookie z 'True Blood'). Elena jest inna - przy wampirach trzyma ją uczucie do Stefana, no i może fascynacja Damonem :] Więc na pewno nie zrobi tego z własnego wyboru, a już tym bardziej nie będzie się kierowała tym, że jej brat się przemienił.
Poza tym, wydaje mi się, że przemienią ją w ostatnim sezonie - no i mam nadzieję, że nie rozwiążą tego jak w książce (gdzieś czytałam, że ona później umarła, już jako wampir, i wróciła jako jakiś duch - no litości, to by było zbyt naciągane).
Gdyby to ode mnie zależało wolałabym by Damon znowu stał się człowiekiem. Jak magia to magia możliwe wszystko.
A dlaczego Damon bo kibicuje tej parze Elena/Damon.
ja osobiście bym odwlekła jak najbardziej ten moment... bo jak doszłam w książce do przemiany, to przestałam czytać, bo mi się znudziła...
A mi się wydaje że zrobią tak, że Elena sama będzie chciała bedzie coś w rodzaju Księżyca w nowiu ona się bedzie starzala on nie :)
Chciałbym żebyście trzymali się tematu :) Ja też uważam, że Elena z konieczności zostanie wampirem. Ale pytanie brzmi: Czy chcielibyście aby została wampirem?
Czemu?:)
Ktoś ma ten sam pomysł czy tam jest rozbudowany wątek skrzywdzonego Damona, który próbował być wredny i mu nie wyszło bo w gruncie rzeczy jest po prostu za wrażliwy i nie potrafił uciec od swojej prawdziwej osobowośi.
Właściwie to ja oglądam ten serial przez grę Iana, bo gra perfekcyjnie a książki mają dla mnie nie ten styl.....
PS. Trzymając się tematu wolałabym by Elena nie została wampirem, może stanie się elfem ( też żyją wiecznie)
tylko wtedy nie wiem czy mogła by znieść obecność wampirów bo elfy mają jakoś białą krew?
moim zdaniem zmienią ją w wampira. Ona nie bedzie miała na to wpływu. I nastąpi to mniej wiecej w trzecim lub czwartym sezonie. Zgadzam sie że duch to przesada, ale ja jestem za tym by z niej zrobili wampra :) co będzie potem zobaczymy. Nie muszą robić jak w książce. Może po prostu jej nie zabiją albo UWAGA SPOILER tak jak w 7 częśći Damon wypije jakiś eliksir i stanie się znów człowiekiem