PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121879
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Czy chcielibyście, aby Elena została wampirem? Ja myślę, że jak się dowie, iż jej brat będzie wampirem (albo już jest) to ona wtedy tez zaryzykuje. Ale zapewne Bonnie przeszkodzi jej w tym. Co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 8
CamilloIpla

Elena - wampir to jeden z głównych wątków w książce (a dokładnie cała 3 część), dlatego wydaje mi się ze w serialu też nim będzie ale niekoniecznie w 2 sezonie, niekoniecznie tak szybko zostanie rozwinięty ten wątek. Natomiast jestem pewna że przemiana Eleny w wampira nie będzie jej wyborem, a raczej koniecznością lub nawet nieświadomością (tak jak to było np w książce).

ocenił(a) serial na 8
holly_bell

Też uważam, że pewnie kiedyś zostanie wampirem, ale na pewno nie z własnego wyboru. Ją wampiry nie fascynują, Kocha Stefana, lubi Damona, ale nie ma kręćka na punkcie wampiryzmu. Właśnie dlatego postać Eleny jest taka inna - w większości książek, filmów, czy seriali, ludzka kobieta aż błaga swego ukochanego wampira o przemienienie (choćby np. Bella ze 'Zmierzchu'), czy nie ma zbytniego oporu przed oddawaniem własnej krwi (Sookie z 'True Blood'). Elena jest inna - przy wampirach trzyma ją uczucie do Stefana, no i może fascynacja Damonem :] Więc na pewno nie zrobi tego z własnego wyboru, a już tym bardziej nie będzie się kierowała tym, że jej brat się przemienił.
Poza tym, wydaje mi się, że przemienią ją w ostatnim sezonie - no i mam nadzieję, że nie rozwiążą tego jak w książce (gdzieś czytałam, że ona później umarła, już jako wampir, i wróciła jako jakiś duch - no litości, to by było zbyt naciągane).

użytkownik usunięty
Bittersweet88

Gdyby to ode mnie zależało wolałabym by Damon znowu stał się człowiekiem. Jak magia to magia możliwe wszystko.
A dlaczego Damon bo kibicuje tej parze Elena/Damon.

ocenił(a) serial na 8

na pewno spodoba Ci się 7 część Shadow Souls :)

holly_bell

ja osobiście bym odwlekła jak najbardziej ten moment... bo jak doszłam w książce do przemiany, to przestałam czytać, bo mi się znudziła...

ocenił(a) serial na 10
Venedka

A mi się wydaje że zrobią tak, że Elena sama będzie chciała bedzie coś w rodzaju Księżyca w nowiu ona się bedzie starzala on nie :)

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

Chciałbym żebyście trzymali się tematu :) Ja też uważam, że Elena z konieczności zostanie wampirem. Ale pytanie brzmi: Czy chcielibyście aby została wampirem?

użytkownik usunięty
holly_bell

Czemu?:)
Ktoś ma ten sam pomysł czy tam jest rozbudowany wątek skrzywdzonego Damona, który próbował być wredny i mu nie wyszło bo w gruncie rzeczy jest po prostu za wrażliwy i nie potrafił uciec od swojej prawdziwej osobowośi.

Właściwie to ja oglądam ten serial przez grę Iana, bo gra perfekcyjnie a książki mają dla mnie nie ten styl.....

PS. Trzymając się tematu wolałabym by Elena nie została wampirem, może stanie się elfem ( też żyją wiecznie)
tylko wtedy nie wiem czy mogła by znieść obecność wampirów bo elfy mają jakoś białą krew?

ocenił(a) serial na 7

moim zdaniem zmienią ją w wampira. Ona nie bedzie miała na to wpływu. I nastąpi to mniej wiecej w trzecim lub czwartym sezonie. Zgadzam sie że duch to przesada, ale ja jestem za tym by z niej zrobili wampra :) co będzie potem zobaczymy. Nie muszą robić jak w książce. Może po prostu jej nie zabiją albo UWAGA SPOILER tak jak w 7 częśći Damon wypije jakiś eliksir i stanie się znów człowiekiem