PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121894
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Elena <3

ocenił(a) serial na 9

Jak myslicie,kogo Elena wybierze na koniec sezonu i dlaczego ?? :p

LOL Moze ty przemysl swoją, bo w swojej nie widzę blędów logicznych. Nie muszę ci dawac powodów do wysmiewania - twoje wypowiedzi to smiech na sali - przeczytaj je sobie jeszcze raz - ubaw po pachy. Pozdro "Baby"

użytkownik usunięty
robb264

Ejj no nie kradnij moich nazw! To Ty jesteś baby! To przytocz mi co napisalam śmiesznego,chyba że nie jesteś w stanie, piszesz ogólnikami, skoro wiesz że w dyskusji podaje się argumenty,chyba że jeszcze nie do końca rozumiesz co to jest "dyskusja". I proszę Cię wznieś się na wyżyny i nie wytykaj mi błędów, ktore ewentualnie pierwsza Tobie wytknęłam.

robb264

Tak, to byłoby logiczne, że sire bond znika i wraca miłość do Stefana.
Ale jest też druga możliwość (choć nie jest to zgodne z tymi moimi wymarzonymi teoriami które pisałam :D)
Możliwe też że, mimo że Elena wcześniej kochała Stefana i wybrała go świadomie w 3 sezonie, to potem uczucia się zmieniły. Nie mówię o sire bond - to sztucznie usunęło uczucia do Stefana. Ale co jeśli przez to Elena mogła zobaczyć jak wyglądałby jej związek z Damonem i go naprawdę pokochała? Sire bond zniknęło, znów zaczęła troszczyć się o Stefana ale w 4 sezonie jej uczucia do Damona wzrosły i nie chodzi mi o sire bond ale o to że po prostu spędzała z nim więcej czasu mieli więcej "kontaktu" :P I przez to choć sire bond znikło to przez ten czas naprawdę go pokochała.

Staram się patrzeć obiektywnie, i wydaje mi się że obie możliwości są logiczne :)

Choć nie idą w parze z tym co bym osobiście chciała :/

immortal13

Brałbym tę mozliwosc pod uwagę, gdyby "związek" DE pokazal cos napawdę unikatowego. Od kiedy "byli ze soba" mieli tak malo scen, a te które mieli byly takie mialkie i bezwatrosciowe. Damon nawet nie potrafil opanowac swojej ukochanej, więc wylączyl jej uczucia :/ Pokazali się oni od najgorszej a nie najlepszej strony jako para w moim mniemaniu.

Z resztą DE stracilo duzo fanów od czasu sire bond i wiele uwaza ze zniszczylo to ten ship. Wiec to nie tylko moje zdanie.

robb264

To akurat nie ma znaczenia. Stelena miała epickie spotkanie przy kiblu i już miłość :P
Co prawda później rozwijała się ona i pogłębiała, ale chodzi o to że nie potrzeba było dużo by się zakochali. To czemu Delena miała by mieć mnóstwo niesamowitych scen żeby to się stało? :)

Wiem że nie tylko twoje. Ja też uważam że Delena się bardzo zniszczyła. Nie ma już tej magii czy chemii która była kiedyś, ale w tym serialu czasem jednak nie wiele trzeba :/

ocenił(a) serial na 7
immortal13

Witam:) widzę że tu kilka osób na mnie " wsiadło" za moją wypowiedź na temat Damona. Może nie jestem do konca obiektywna i nie mam jeszcze pełnego obrazu obu postaci a czytam spojlery i stąd wiem o co biega w IV sezonie ( sama dopiero co skończyłam II sezon). Powiem tak, nie jest tak że nie lubie Damona i zdaję sobie sprawę że żaden z braci nie jest świety i każdy ma swoje zarówno dobre strony jak i grzeszki, ale u Damona najbardziej mnie drażni fakt że robi straszne świństwo bratu próbując mu od samego początku odebrać dziewczynę. I nie widziałam żeby on jakos walczył ze sobą i rodzącym się uczuciem do dziewczyny swojego brata. Zreszta im dłużej oglądam serial to dochodzę do wniosku że faktycznie Stefan nie powinien być z eleną bo jest przy niej nudny:) Tylko nie chciałabym żeby robili ze Stefka kompletną ofiarę odrzuconą przez dziewczyna, tylko jakoś z godnością zakończyli ten związek, np. stefan zdaje sobie sprawę że już nie kocha eleny i zaczyna żyć swoim życiem, najlepiej jakby mu jeszcze dali jakąś fajną nową laske:)

kajab8484

:D
Jak już "dziewczynka30" powiedziała - wolność słowa
Po prostu po twoim poście pojawiły się kontrargumenty czyli 3x11 - wychodzi na to że jeszcze tego nie widziałaś :)
A że takich sytuacji, czyli kłótnie o to który brat jest gorszy (nawet nie który lepszy, tylko właśnie wytykanie błędów drugiego, jako udowodnienie wyższości pierwszego), widziałam już wiele i zawsze wyglądały one tak że zamiast cieszyć się tym co dobrego zrobiła postać którą się lubi, to wytyka się błędy i grzechy tego za którym się nie przepada. Więc musiałam zareagować. To było silniejsze ode mnie :P sorry

Nie chcę ci spoilerować, powiem tylko że całkowicie Stefana z godności nie odrą, ale też nie łudź się że da sobie całkowicie spokój z Eleną. Choć ja też bym tego chciała. Dla obu Salvatorów :D

ElenkaG

Sądziłam, że po 4 sezonach problemy sercowe Eleny zaczną widzów nudzić.

Claudie33

Chciałabyś :)

itmakesmesmile

Wiem, złudne nadzieje.

ocenił(a) serial na 6
ElenkaG

Wybierze Katherine. Ponieważ Elka dojdzie do słusznego wniosku, że jako skończona narcyzka może kochać tylko siebie, względnie osobę kropka w kropkę identyczną. Więc Kaśka pasuje jak najbardziej:P

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

O tym samym pomyślałam ;P

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

Kath nie byłaby taka głupia i olałaby Pannę Idealną :P

ocenił(a) serial na 6
immortal13

XDDDDD

ocenił(a) serial na 6
ElenkaG

Chciałabym tą piosenkę w finale. Piękna i pasuje do Deleny http://www.youtube.com/watch?v=CFs6kh3N4p4

ocenił(a) serial na 7
ElenkaG

niech wybierze Matta, będzie zonk u braci Salvatore:P a tak serio, jestem za Deleną:)

ocenił(a) serial na 9
vicky19

Ale byłby superowy zwrot akcji gdyby Elena wybrala Matta ;)) Ale z tego co widziałam w spoilerze ostatniego odcinka Matt pocałuje się z Rebekhą więc to raczej odpada ;))

ocenił(a) serial na 7
vicky19

Hahaha, to byłoby niezłe i naprawdę wywołałoby szok u większości osób oglądających serial. No i i fani steleny i deleny zostaliby przy serialu, bo Elena nie wybrałaby TEGO drugiego. Rozwiązanie idealne :D

ocenił(a) serial na 7
erzulie

gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta :P

ocenił(a) serial na 7
vicky19

No i w końcu dzięki Mattowi Elka odzyskała uczucia :P

ocenił(a) serial na 7
erzulie

no właśnie, jakby naprawde chcieli coś takiego zrobić to było to niezłe wprowadzenie...Elena odzyskuje uczucia dzięki Mattowi, wracają wszystkie jej uczucia do niego, okazuje się, że zawsze go kochała i bum - jego wybiera :D dopiero byłby szok :P

ocenił(a) serial na 9
erzulie

No to już wiemy,Elena wybrala Damona <3 Wg mnie to była najpiękniejsza scena w całym serialu ;))

ElenkaG

Nieistotne kto zginie, kto zażyje cure i jeśli tak to jakie będą konsekwencje. Najważniejszy temat to z kim Elena aktualnie romansuje i sypia.
Skoro tym ludzie żyją to faktycznie, po co Plec będzie się głowić nad wymyślaniem zawiłych i zaskakujących wątków. Napisze denne romanse i widzowie to kupują,to im w zupełności wystarcza.
Żenada.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Smutne, ale prawdziwe.

użytkownik usunięty
Madame_7

So true!

ocenił(a) serial na 7
ElenkaG

Nikogo xD

ocenił(a) serial na 8
ElenkaG