PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121879
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Damon i Elena

ocenił(a) serial na 10

Zadowoleni będą na pewno wielbiciele tej pary z ''Vampire Diaries''. Producentka Julie Plec zdradziła EW.com, że Damon przestanie patrzeć na nią jako dziewczynę brata czy kogoś podobnego do Katherine, a zacznie kochać i rozumieć ją jako człowieka, co jest przewrotne, bo przecież on ma ''gdzieś'' to, co ludzkie.
popcorner.pl

Co Wy na to ?

ocenił(a) serial na 5
morszpregi

morszpregi, następnym razem pisz w temacie MEGA SPOJLER, bo nie chcę czytać takich rzeczy, a przez Ciebie teraz wiem, że "Damon przestanie patrzeć na Elene" jakoś tam :P... na szczęście dalej przerwałem.

ocenił(a) serial na 6
morszpregi

Nie ukrywam, że miałam dużą nadzieję na taki obrót sprawy;)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

To fajnie...;) To tak jak w książce...xDD Już myślałam , że tego nie umieszczą.....;D

ocenił(a) serial na 10
Jasperek123443

tez sie ciesze ;D no bo w ksiazce przeciez on kochal ja a ona jego ;D
i szczerze mam nadzieje ze w kolejnch 2 czesciach ksiazki (podobno nawet 3? - gdzies wyczytalam ;P) Elena wybierze Damona ;D ze zrozumieze to on jest jej pisany i wogole ;D bo jak to pisarka napisala Elena pokocha Damona tak samo silnie jak Stefana i bedzie prawdziwy trojkat ;D mam nadzieje ze w serialu takze E i D beda sie tak silnie kochac ;D bo D ma swoj charakterek za co go uwielbiam ;D i ich zwiazek nie byl by tak cukierkowy jak S/E ;D

ocenił(a) serial na 5
morszpregi

a co ze Stefano przecież on się kompletnie załamie, jest taakki wrażliwy i taki złamany przez życie, i brat który zawsze niszczy jego szczęście i wchrzania się w jego życie(chociaż nie przepadam za nim, jakoś tak mnie denerwuje ale żal..) Elena-strasznie nie lubię dziewczyn niezdecydowanych i tego kocha i tego... No cóż Elena i Damon, Damon ciekawa postać i charakterek i za to go lubię, ale gdybym spotkała takiego człowieka z takim charakterem to raczej bym go nie lubiła, myślę że raczej ciekawiej by było gdyby było coś pomiędzy nim a Bonnie on miał jakąś słabość do niej. ok, no nie powiem może być ciekawie, ciekawe czy Elena go "nawróci"..

sollen

@ sollen niech Elena go nie "nawraca" bo serial straci swój urok ;P,
urok tego, że Damon - nieprzewidywalny - stanie się przewidywalny i
nudny jak flaki z olejem ;-D, jest świetnie tak jak jest ;], ja się
trzymam tej nadziei, że może "coś" będzie pomiędzy Bonnie a Damonem ^^

ocenił(a) serial na 8
kasia_angel2007

Nieeee! Żadnych interrrakcji Damon/Bonnie. Proooszę. Chemii brak, brak i raz jeszcze BRAAAK.

Nie nawróci Go. Damon będzie Damonem.
Oglądał ktoś "Queer as Folk" czy "Buffy the Vampire Slayer"? Czy Brian został "nawrócony" przez Justina? Albo Spike przez Buffy? Nie, pozostali sobą. Postacie tego typu, a Damon do tego kanonu się zalicza, nie zmieniają się w taki sposób, nie stają się końcowo dobrymi aniołami do rany przyłóż. ;) To nie One Tree Hill, gdzie z odcinka na odcinek zachodzą olbrzymie zmiany w charakterach bohaterów, to także nie Dawson, który jest douche największym, jakiego świat widział, hahah (dobra, to skojarzenie jest bardzo "wolne", ale reszta jak najbardziej na temat :P).

ocenił(a) serial na 5
kasia_angel2007

no ale jak to tak, czyli Elena się zmieni na złą to by było ciekawe.. Bo przecież dobro i zło raczej razem być nie może. Dobro nie toleruje czynów złego. no chyba że przymknie oczy, ale to by nie było fajne ani ciekawe. No nie wiem.. "niech się dzieje wola" scenarzystów albo pisarki..

ocenił(a) serial na 8
morszpregi

Prawie tu nie zaglądam, bo jakoś zraziłam się do "serialowych bitew" na filmwebie, ale coś mnie tu przyciągnęło akurat teraz. Ogółem jestem aktywnym członkiem livejournalowego community Damon/Elena (oczywista!) i miło widzieć, iż tutaj również Team Damon się odzywa. ;)
Julie Plec potrafi sprawić, że ekscytuję się czymś, co stanie się za miesiące; hahah, to aż niezdrowe! ;D Obejrzałam już chyba wszystkie vidy na youtube dotyczące D/E i nie wiem, doprawdy, jak przetrwam te.. NIESPEŁNA cztery tygodnie do odcinka po przerwie! ;D

D/E = one of my biggest OTPs <333

Książki przeczytałam lustrując wzrokiem kolejne strony i przerzucając jak gazetę. Nie lubię takiej literatury, to w ogóle nie zasługuje na jej miano. Z całym uszanowaniem dla wyobraźni pani Smith, bo pomysł miała przedni stwarzając wspaniałą, "elektryzującą" postać bardzo nieoczywistego Damona, ale talentu do samego pisania jako pisania, moim zdaniem, ona nie posiada. ;) Aczkolwiek.. pocieszam się faktem, iż serial idzie jednak swoim torem (wiele storylines z książek także mi się nie podoba, więc jak dla mnie mogą użyć tylko sceny "go to hell" Damon/Katherine i na tym zakończyć podążanie torem serii książek) - YAY! VD! <333