co sadzicie o 10 odcinku??
mi się podobał a z tym wypadkiem to wiedziałam że będzie pod koniec odcinka .Ciekawi mnie kto to stał na drodzie bo to nie mógł być logan bo on nie żyje a więc kto??
wydaje mi się, że to mógł być Damon,być może myślał, że to Stefan zabił Logana i chciał się zemścić, bo Logan miał mu pomóc wskrzesić Katherine. Bardzo interesuje mnie postać tego nauczyciela, czemu przed Loganem nie odkrył się, że jest wampirem(a może właśnie nie jest, pomimo pierścienia i zaproszenia?? to by było nielogiczne); i właśnie, kolejna kwestia - kto przemienił Logana??? ciekawie przedstawia się też historia rodu Eleny - dziennik jej przodka z rysunkami wampira. Ale to wszytsko zacznie się wyjaśniać dopiero po 14stycznia, ehs....
Być może to mylny trop, ale w tym odcinku najbardziej moją uwagę przykuł... Tyler. Ten moment, gdy Jeremy pyta co się z nim dzieje, a Tyler odpowiada "nie wiem" i kamera pokazuje księżyc. To tylko taka luźna myśl, być może zupełnie mylna, ale czy to w ogóle możliwe, że oprócz wampirów twórcy The Vampire Diaries zamierzają także do serialu wprowadzić wilkołaki?
ekhm...muszę przyznać, że też o tym pomyślałam:) księżyc i buzowanie emocji w Tylerze, jego rysunki, jego pochodzenie - coś z tego jeszcze będzie;)
yeah, też jestem zdania, że to Tyler.
odcinek był, moim zdaniem, o wiele lepszy od poprzedniego, który nieszczególnie mnie zachwycił. oczywiście duży plus za wszystkie sceny z Damonem, ukazujące go właśnie takim, jakim lubię najbardziej ^^ Stefan i Elena są dla mnie za bardzo melodramatyczni. ciekawi mnie, jakie jeszcze kroki podejmie Damon (a zrobi to na pewno), żeby odzyskać/przywrócić/whatever Katherine. A'propos, co Elenie przeszkadza w tym, że wyglądają tak samo? Irracjonalnie się zachowała pod koniec odcinka - oh well, książkowa Elena też nie była na początku zbyt 'głęboka' ; ) czekam na następny odcinek, pzdr!
heh, ja tez bym nie była zachwycona, gdybym dowiedziała się, że jestem sobowtórem ex mojego faceta, tym bardziej odkryć to po pójściu do łóżka - masakra
jaką ma pewność, że on kocha właśnie ją, a nie Kat?
Ponownie cieszę się, że nie czytałam tej książki, dzięki temu przyjemniej mi się ogląda serial, pozostawia to więcej pola na własne przypuszczenia.
ha, czyli jednak z Taylorem to dobry, wilczy trop;) a ja się cieszę, że nie przeczytałam tej książki do końca, bo nie byłam w stanie przebrnąć przez jej żenujący styl;) poza tym nie trzymają się jej ściśle(i chwała im za to), więc jej lektura dużo by nie dała.Wcale się nie dziwię, że Elena oburzyła się na widok fotki - która kobieta chciałaby być kopią pierwszej miłości swojego faceta, poza tym miał być z nią szczery Stefek,a tu taka wtopa:P teraz do końca sezonu pewnie znowu będzie akcja w stylu powroty/rozstania, no cóż, taki już schemat serialu, dobrze, że Damon działa;) No dobra, a teraz kwestia, kim jest ten nauczyciel?? a może wprowadzili kolejnego wampira? bo ktoś Logana musiał przemienić...
ja myślę, że w przypadku Alcaraca (chyba źle napisałam) zrobili tak jak jest w książce i to łowca wampirów. Taylor wilkołakiem? nieźle. też jestem ciekawa kto przemienił Logana. może jakiś nowy wampir, który stał na drodze.
Moim zdaniem na drodze stał ten wampir, który przemienił Logana (pewnie nowa postać w serialu). Ale pewnie Stefan, albo Damon zdąża ją uratować. I będzie Happy End..potem znowu nudne retrospekcje, opowieści dla Eleny, bo ta będzie wkurzona na Stefana, że jest podobna do Katherine. Melodramat..
A Tyler mnie irytuje. Jeśli on jest wilkołakiem ..czuć Twilightem, fuj.
A nowy nauczyciel Alaric Saltzman (Matt Davis) podoba mi się wykreowana postać..więc Alaric, Jenna oraz Damon jak najbardziej dla nich warto oglądać. Reszta irytująca.
Taylor chyba nie do końca będzie wilkołakiem. tam będzie chodzić o jakieś wilcze geny, więcej nie napiszę bo nie czytałam książek.
mi się wydaje, że ten ktoś kto stał na drodze to przemienił Logana i jestem prawie pewna, że jest to... No nie wiem czy moge napisać bo niektórzy nie czytali książek i nie chce wam psuć niespodzianki :P
Może to lekko przekombinowane, ale ja myślę, że to Allaric. To on może nowym wampirem, i to on może być tajemniczym gościem z dziennika. Z drugiej strony w opisach występuje całkiem inny - nowy wampir Matthew czy jakoś tak...
Nie wiem jak wytrzymam do stycznia. Nie wiecie gdzie można znaleźć zwiastun 11????????:)
świetny, mega
akcja z Loganem, ale fakt kto go przemienił ?? byc może jakiś inny nowy nieznany wampir, bo na pewno sie jeszcze jakiś pojawi
Alaric hm... mi się wydaje, że to nie wampir a raczej z nimi walczy, i to związane z jego rodziną
sceny Stefan i Elena niezłe, szkoda że nie pokazali wgryzania sie w poduszkę Stefana, jakoś tak bezboleśnie poszło mu potem
no Elena się wkurzyła i wyniosła wcale jej sie nie dziwię
aż mi się włosy zjeżyła przy końcówce- ciekawe kto to ????
kurcze czemu jest taka przerwa z odcinkami prawie dwa miesiące :///
sylwka18xd: z tego co tu wyczytałam to przeczytałaś chyba wszystkie tomy PW więc powinnaś wiedzieć kto stał na drodze :P
ale serial nie jest taki jak ksiązka.
A pozaty czytałam gdzieś że ma się pojawić nowy wampir chłopak Lexi czy cos takiego to może on.Ale pewna nie jestem , moze myślał że alena kocha Damona i w ten sposób chce sie zemścic
no to powiedz, bo chętnie się dowiem kto stał na drodze, a co do nauczyciela nadal twierdzę, że to wampir.
Moim zdaniem to jest Katherina:)i sądze, że się nie myle:)Jednak serial ma pare elementów z książki więc sądze, że to będzie się jednak zgadzać:)
przecież wiadomo, że w sukienke ślubną się nie ubierze:P po ciuchach nie da się zgadnąć czy to facet czy kobieta. Damon odpada bo on kocha Elene bo mu zabardzo Katherine przypomina więc odpada:)
aj.. jeśli masz rację, to nieźle się zapowiada...i to prawda, ubranie mogło być mylące, tak samo pojawił się na drodze Damon w pierwszym odcinku, więc chyba to ma zasugerować, że chodzi o nowego wampira.Zastanawia mnie skąd Logan wiedział o Katherine? i naszyjniku?
Odcinek ciekawy, choć nie porażający. Logana wkleili, moim zdaniem, by było więcej akcji. Moim zdaniem na drodze stał Sefano - przecież zauważył, że Elena zniknęła, to za nią "poszedł". Damon jest też możliwy, ale znów nie chadza on w ubraniach z kapturem. Jedno wiemy, na pewno-był to wampir. Najbardziej mnie rozbawiła ta właśnie scena. Powinna być straszna, a tu...pyk pyk pyk, składające się kości.
Ciekawa jestem dalszych odcinków, ale to dopiero w styczniu.
osobiście mi się wydaje że T. będzie warewolfem :P
no i też to może być Kathy na tej drodze, chyba najbardziej prawdopodobne... no bo jeśli Logan wiedział o tym grobowcu, to niby skąd? wydaje mi się, że ona jakoś się wydostała....
a Alaric, zauważyliście, że tez ma 'pamiątkę po ojcu'? ten pierścień. może tez jest wampirem, albo wilkołakiem. Bo serio... przez pewien moment miałam wrażenie, że kiedy Logan się ujawni on tez pokaże swoją prawdziwą twarz.
Ale czemu Alaric miałby go zabijać? Wydaje mi się, że on wie o tym grobowcu i nie chce powrotu?
Nie wiem.
Nie przeczytałam wszystkich książek, więc nie wiem jak to będzie z A. także również wymyślam. :P:P
A po co wilkołakowi pierścień?? Alaric wydaje mi się, że jest wampirem, a Logana zabił, bo albo chodziło o grobowiec, albo o to, że Logan zabija w mieście.
mi się wydaje że to jakis nowy wampir a nie k.
ciekawa jestem kto uratuje Elene Damon czy Stefano
jeśli chodzi o ratowanie, to pewnie teraz kolej na Damona, tak dla odmiany i żeby pokazać te jego lepsze oblicze;)
moze alarica przedstawili jako Klausa?? tak tylko myślę. bo tak bylo w ksiazce. I ten grobowiec pod kosciolem.
elena we wcześniejszym wpisie mówiłaś, że wiesz kto mógł stać na drodze. Jeszcze nie oglądałam tego odcinka, ale jeśli miałoby być tak jak w książce to chyba wiem o kogo ci chodzi... O tą parę lisów czy jak tam sie one nazywały nie pamiętam xD Schinici jeden był? Eh i tak pewnie źle napisałam. Ciekawe czy w ogóle wprowadzą ten motyw do serialu
Odcinek świetny, zachęcający:) nie wiem jak wytrzymam do stycznia:) a'propo osoby stojącej na drodze, to kim ona jest? Przeczytałam wszystkie tomy pamiętników, ale nie mogę sobie przypomnieć. Pamiętacie mniej więcej w którym tomie i gdzie to dokładnie było. Przemiana Logana... hmm też ciekawe:)
A ja mysle że Alaricowi po prostu sie podoba Jenna i nie chciał, żeby
Logan coś jej zrobił, bo ewidentnie cos od niej chciał... ale mogłoby być
cos jeszcze do tego ^^.. mam nadzieje
I wgl coraz ciekawiej sie rozkręca...
A postac na drodze, myśle że to jest raczej facet, bo stał i szedł jak
facet, przypominał tym troche Jeremy'ego... ale pewnie to nie on:P
A ten nowy nauczyciel nie jest jakimś Łowcą Wampirów albo coś w tym stylu ;> Ja miałam nadzieje, że wkońcu Stefanowi i Elenie się ułoży a tu znowu jakaś dupe (zdjęcie Katherine). Już nie moge sie doczekac kolejnego odcinka, a jeszcze co do Tylera też uważam, że to będzie miastowy wilkołak ^^
Odcinek całkiem dobry, trzeba przyznać, że serial się rozkręca z odcinka na odcinek. Podoba mi się postać "pana od historii" :), dzięki niemu i Damonowi może być ciekawie. Końcówka super! (z elementami zabawnymi -> składające się kości)
SPOILER: Well, in episode 11, Damon and Elena apparently go on a road trip to see an acquaintance of his, who's a witch, I believe. Also, Stefan's going to stake another vampire named Mitch (no clue who he is). I'm guessing Team Salvatore is still working together to find out about this new wave of vamps. Elena and Stefan are also on the outs for a while. Just check out the links. Vampire Diaries Online is a good place for spoiler info, so bookmark that website. Oh and the show is coming back on January 14th, 2010. Looong wait.
Zródło: http://www.spoilertv.com/2009/11/vampire-diaries-episode-111-casting.html
Allein: na tą pare lisów to za wczesnie jeśli wogole coś takiego wprowadzą.
Na koniec 2 książki (walki) jest motyw z drogą i ze Elena ma wypadek i ktoś tam na niej stoi i to była Katherina:) Ja bym się nie zdziwiła jeśli już na początku serialu w 1 odcinku to nie Damon stał na drodze i w 2 odcinku to nie Damon atakował ludzi w lesie tylko właśnie Katherina. Damon nigdy nie lubił się tłumaczyć i potwierdzać coś albo zaprzeczać więc to nie musiał być on:)
Pamiętajmy jednak, że serial mało trzyma się książki, więc wszystko jest w nim możliwe.
Co do pierwszych odcinków-wyraźnie przecież widać, że to Damon atakował, zresztą przyznał się do tych ataków.
A tak w ogóle to co tak Elenę wkurzyło w tym zdjęciu Katherine bo nie rozumiem? Też obstawiam, że to Tayler chociaż w książce jest dopiero później ukazany jako wilkołak i nie jest to aż takie ważne, ale wiadomo, że serial odbiega od książek - i bardzo dobrze ;). Szkoda, że aż do stycznia trzeba czekać ;(