PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121879
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Z tego co mi wiadomo książka "Zmierzch" została wydana wcześniej niż pierwsza cześć
serii "Pamiętniki wampirów", czyli "Przebudzenie". Nie wydaje się komuś, że ktoś tu o kogoś
troszkę ściągnął? Bo ja mam takie wrażenie.

użytkownik usunięty
wrong

A Tobie się nie wydaje, że ten temat mógł być już poruszany pierdyliard razy?

I nie wiem skąd masz takie informacje, że Zmierzch został wydany wcześniej. Najpierw dokładnie sprawdź, a potem wróć i oskarżaj kogoś o plagiat.
Poza tym Saga Twilight a VD nie mają ze sobą nic wspólnego poza tym, że występują w nich wampiry, śmiertelniczka i wilkołaki. Pani Smith nie ma monopolu na te postacie, ani nie opatentowała miłości człowieka z wampirem.
Na przyszłość polecam wyszukiwarkę.

ocenił(a) serial na 7

Haha, a to dobre, pamiętniki wampirów pierwsza część została wydana bodajże w 1991. Więc poszperaj sobie zanim będziesz pisać jakieś pierdoły na forum. A poza tym to raczej pani Mayer zrzynała z pamiętników, co ja mówię czy ona coś wogóle wymyśliła sama, czy raczej ,,inspirowała'' się innymi dziełami?

Nihal

Na pewno wymyśliła dziwne świecenie wampirów w świetle słonecznym

ocenił(a) serial na 6
meneris

Wytarzały wampirki się w brokacie i myślą że świecąXD

ocenił(a) serial na 7
wrong

No to tylko ty.
Weź nawet nie porównuj tych 2 rzeczy..
Jedyne co jest lepsze w Zmierzchu to to że można łatwiej zasnąć.....

ocenił(a) serial na 5
Vikiii

Jeśli chodzi o "Zmierzch", to ostatnio leciał na tvnie. Byłem przy kompie, ale zerkałem od czasu od czasu.
Gdy w pewnej chwili została pokazana rodzinka wampirów grająca w baseball, to chwilę siedziałem z otwartymi ustami i pytałem siebie "wtf?". :/ Chyba w tym momencie zraziłem się do "Zmierzchu".

wilkszary

Tak, ja także kiedyś próbowałam to ogladnąc, ale cały czas odnosiłam wrażenie, że oglądam jakąś słabą i nie zabawną parodię.

ocenił(a) serial na 10
wrong

Z tego co wiem to pamiętniki wampirów wydane zostały w 1991 roku, Zmierzch dopiero w 2005 roku.
Osobiście uważam że zmierzch jest bardziej parodią niż horrorem, an dodatek bardzo łatwo na nim zasnąć. :D

wrong

Przecież tych dwóch różnych filmów nie da się porównać . Zmierzch - nudny , brak akcji , wszystko da się przewidzieć , aktorzy beznadziejni moim zdaniem tylko postać Jackoba wnosi coś do filmu co daje jaką kolwiek akcje . Pamiętniki Wampirów - świetni aktorzy , fabuła bardzo ciekawa nigdy nie wiadomo co się wydarzy . Po za tym postać Damona daje nam dużo humoru w filmie . Elena jest sina i mimo tylu strat potrafi się dobrze bawić - nie to co Bella , tylko się użala nad sobą niewiadomo czego.. Postać Edwarda najbardziej mnie rozśmiesza , zawsze ma taką minę jakby miał dostać straszki . Po za tym wampiry błyszczą ? WTF ? co to ma wogóle być : o Pamiętniki Wampirów były oczywiście dużo wcześniej napisane tyle że serial powstał później niż film Zmierzch.

ocenił(a) serial na 10
wrong

Jak ja kocham was za te odpowiedzi ! <3 ;D
Pamiętniki rządzą ! A Zmierzch to jest po prostu 'film', którym jarają się trzynastolatki ;/
AMEN !

ocenił(a) serial na 9
wrong

Uważam, że nie ma co porównywać Pamiętników ze Zmierzchem.. Pamiętniki mają charakter, coś się dzieje i wszystko jakoś trzyma się kupy. To jeden z niewielu seriali, którego jeszcze nie zepsuli. A Zmierzch? Nic się nie dzieje. Chwilę pobiegają za Bellą. Poza tym jest on strasznie smutnym filmem. Zobacz na postaci, które w nim grają. Uśmiechają się raz na kilkadziesiąt ujęć..

ocenił(a) serial na 7
wrong

nic dodać nic ująć poprzednim wypowiedziom , wiec tylko dołanczam sie :] VD rządzi, zmierzch sie do tego serialu nie umywa

ocenił(a) serial na 6
wrong

Głupie pytanie... Zmierzch nie dorasta nawet do pięt Pamiętnikom :P

ocenił(a) serial na 4
FightClub_2

Jak na ironię, Twilight leci dzisiaj na TVN. Ciekawe, jaka będzie oglądarność (moja mama nieustannie mi przypomina o tym filmie LOL )

wrong

Wydaje mi się ze jesteście dziećmi z gora liceum. Ludzie przecież każdy ma swoje zdanie i swoje upodobania. Ja mam ponad 20 lat i wydaje mi się ze i film Zmierzch i serial Pamiętniki wampirów ma cos w sobie co sprawia ze ludzie chcą to oglądać.
Zmierzch nie jest tylko dla 13-letnich dziewczynek.
Każda autorka miała dobry pomysł i tego się trzymajmy. Krytykowanie jednego tylko dlatego bobjest się zakochanym w aktorach to jest jakąś parodia a nie zdrowe podejście do sprawy.