PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 32739
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Hej mam pytanie czy na końcu książki Claire powróci do swoich czasów i będzie z Frankiem czy zostanie na zawsze z Jamie czy po prostu powróci i nie będzie z żadnym. Nie przeczytałam książek bo mi jakoś nie podeszły ale serial mi się podoba i jestem ciekawa książkowego zakończenia. Wymagane Spojlery :).

ocenił(a) serial na 9
ida2104

Nie wiem czy w temacie zaznaczyłas spoiler, zeby ktos kto nie chce wiedzieć nie czepial sie. Generalnie taki temat juz był, poszukaj, albo info na priv lub mail.

ignis_2

Właśnie szukałam i nie mogęznaleźć może mogłabyś mi wysłać link albo po prostu napisać odpowiedź.

ocenił(a) serial na 9
ida2104

SPOILER!!!!!
Ksiazek jest kilka. Na koniec 1 tomu Clair postanawia zostać z Jamiem.w drugim maja perypetie np. Zbliżający sie bunt
Szkotow i ciąża Clair. Postanawia ona wrócić do swoich czasów.bo jamie chce walczyć za ojczyznę, a dla Clair to druga ciaza(w pierwszej straciła dziecko) wiec sie boi. Wroci do Franka, ale nie bedzie juz tak samo jak przedtem.beda wychowywać corke Jamiego.po śmierci Franka.po ponad 20latach Clair odkrywa, ze Jamie żyje wraca ona do18 wieku.corka dowiaduje sie, ze to Jamie jest jej prawdziwym ojcem.Clair i Frank to ukrywali, a Frank kochał dziecko jak swoje.Jamie i Clair beda mieli przygody mimo, ze juz sa po40. Dołączy do nich ich corka. To tak bardzo ogólnie.aha umrze w koncu ktos komu sie smierc nalezy i wyjaśni sie pochodzenie Franka.

ignis_2

Dzięki za odpowiedź. :)