PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51300
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Czy może mi ktoś napisać czemu i dokąd wyjechał dr Ross, grany przez G. Clooney'a? Nie mogłam oglądać przez ostatnich kilka tygodni "Ostrego dyżuru" i stąd ta luka ;o) Nie żebym miała jakąś obsesję na punkcie Clooney'a, ale zżera mnie po prostu taka zwykła ludzka ciekawość. Ostatnie odcinki przed moją przerwą były jedynie o tym, że Ross z Carol zaczęli się starać o dziecko i dalej nic nie wiem :o( Z góry dzięki za informacje.

ocenił(a) serial na 9
gosia2712

Jeśli znasz angielski to zajrzyj na tą stronę(angielską): http://www.tv.com/er/show/111/episode_listings.html [www.tv.com/er/show/111/...] -tutaj jest opisany każdy odcinek i nawet te nowe, które u nas nie lęcą.

Jeśli jednak w angielskim nie gustujesz to opisze ogólnie (dawno oglądałam to) co zaszło:
W tym odcinku "Nobody Doesn't Like Amanda Lee" -
dr Ross otrzymuje ofertę pracy w Portland- miałby pokierować "pediatryczną izbą przyjęć"-ale jej nie przyjmuje. Doug i Carol rozm. o oszustce(Amanda Lee)w stołówce i udzielają pomocy kobiecie, która tam zemdlała. Później Carol mówi Doug'owi że ta kobieta ma chorego chłopca i żeby Doug go zbadał. W następnym odc. "Double Blind" (odc.12 s.5) Doug chce złagodzic ból umierającemu chłopcu temu od kobiety, która zemdlała i podaje mu fiolke testowanego leku niezgodnie z przepisami. Wynika z tego cała afera. Mark Green jest zły, że Doug go okłamał w spr.leku. Weaver stara się to ukryć żeby dotacji nie stracić. W odc.13 "Choosing Joi" chory chłopiec wraca na izbę przyjęć i in. lekarze chćago zatrzymać do końca, ale Doug za prośba matki wypisuje chłopca do domu(fałszując kartę pacjenta). (Carol chłpocu załatwiła maszynę do samodzielnego podawania leku przeciwbólowego). Carol obiecała matce że przyjedzie do niej, Doug jest temu przeciwny. Carol go prosi żeby też przyszedł. On w końcu przychodzi. W 14.Odc."The Storm (Part One)" Carol wychodzi wcześniej do chorego chłopca i zostawia Doug przy chłopcu. Później ojciec chłopca się zjawia z nim na izbie przyjęć ale chłopiec umiera. Matka chłopca poprosiła Douga o eutanazję, Doug nie chciał tego robić, ale podał kod dostępu znoszący blokadę w podawaniu leku. W tym czasie autobus szkolny miały wypadek i Doug chciał ratować dzieci, ale Weaver mu kazała iść do domu bo jest zawieszony. Jednak Doug chciał jechać, a Jeanie poprosiła go żeby ją wziął ze sobą. Jadąć wpadli w poślizg i mieli wypadek. W odc15."The Storm (Part Two)" Jeanie trafiła na izbę w gorszym stanie niż Doug, który ma rozbitą głowę i chce pomóc w leczeniu, ale Weaver każe mu się opatrzyć przez Carol. Wtedy rozmawiają że Doug chce wyjechać do Seattle - gdzie studiował. Później informuje Carol, że policja ich nie będzie ścigać i że zwolnił się. Doug odszedł pustym korytarzem, niepatrząc na zapłakaną Carol po namiętnym pocałunku. Doug chciał ją wziąźć ze sobą ale ona została. Carol zrezygnowała z kierowania kliniką tylko po to żeby jej nie zamykać.

SORRY za błedy,ale nie chce mi się już czytć tego. Miało być ogólnie;):). Sorry mam nadzieje że taką odpowiedź Ci chodziło.

doug4

Hej,

Dzięki wielkie za informacje :o) Znam także angielski, więc chętnie zajrzę na stronkę, którą mi podałaś :-)