Jestem już w 2 sezonie. Retrospekcje dotyczące Red były w 1 sezonie, ale nadal nie mam
zielonego pojącia za co siedzi Red. Mógłby mi ktoś powiedzieć ?
Wydaje mi się, że za przechowywanie zwłok. Jak przychodzili Ci panowie gangsterzy i wkładali zwłoki, coś czarnego w zamian za ochronę. To pewnie coś jeszcze się dołożyło i zrobili rewizję, przez co wpadła i ot tak siedzi.
Może dołożyli do tego zamordowanie z zazdrości o idealne ciało, któreś z blondi.
A mi się wydawało że oni przechowywali narkotyki a nie zwłoki ale mogę się mylić te retrospekcje są dosyć nie jasne i wiekszość trzeba sobie dopowiedzieć :)
Z tymi narkotykami to rzeczywiście może być prawda, gdyż ma bardzo mocne "ALE" co do klawisza i jego dilerki :)
Tak, te retrospekcje są nieraz tak namieszane... Np Pusseye. z tego co łatwo wywnioskować to napaść na porucznika, ale czy aby napewno? Morrelo? Oszustwa internetowe, ale czy tylko i wyłącznie? Może jeszcze śledzenie Chrisa?
Mnie się raczej wydawało, że Morello to siedzi właśnie głównie za stalkowanie Christophera. Była retrospekcja jej rozprawy na której Chris mówił m.in. że znalazł jakiś amatorski ładunek wybuchowy pod samochodem swojej dziewczyny, więc to nie było tylko niewinne śledzenie.
O, tu znalazłam za co dokładnie siedzi: http://orange-is-the-new-black.wikia.com/wiki/Lorna_Morello
"Harassment (nękanie)
Violating a Restraining Order (to chyba jest naruszenie zakazu zbliżania się?)
Mail Order Fraud (rzeczone oszustwa internetowe)
Attempted Murder (usiłowanie zabójstwa - pewnie chodzi o ten ładunek)".
Na tej samej stronie jest napisane, że Poussey siedzi za sprzedaż marihuany. Ojciec powstrzymał ją przed napaścią.
Red - przynależność do mafii.