postacia w swiecie One Piece ?
Skad wiesz ? nie zyje to wiesz ;p . dopiero 140 odcinek ale juz mnie ciekawi kto bedzie najlepszy xd . yyy a jest ktos lepszy od dragona ? :D
Jestem na 458 odcinku i zdążyłem zauważyć że wszyscy najsilniejsi piraci na świecie byli członkami załogi Rogera z stąd mój wniosek że musiał być silniejszy od nich wszystkich.Z skąd wiesz o Dragonie skoro ten się jeszcze nie ujawnił?Poza tym:lepszy jest chyba tylko dziadek Luffiego.
Obejrzałem jak dotąd 480 epków i jak na razie nikt nie może się równać z Białobrodym :) Twardy skubaniec ^^
Owszem silna postać, jednakże do staruszka Białobrodego mu daleko, przynajmniej w mojej opinii ;) Sam fakt, że Luffy skopał zadek Enelowi, a osobiście uważam, że Słomiany nie miałby żadnych szans w starciu z Białobrodym sprawia, że Enel nie dorównuje staruszkowi :) Pozdrawiam :)
No no ja wiem o co Ci chodzi , ale patrz Luffy to gumiak i nie przewodzi pradu , wgl na niego nie dziala wiec 80 % sily Enela idzie w dupe , ma ta mantre jeszcze co przewiduje ruchy no i moze wszystko roztapiac co tez jest duzmy + no i oczywiscie teleportacja gdzie nawet w metal moze uciec :D . Wedlug mnie w swiecie piratow byl by jedna z najsilniejszych postaci . Ale dopiero skonczylem ten arc z Enelem wiec zobaczymy pozniej na co stac inne postacie xd
Oj będzie się działo ;) Wszystko przed tobą, no i przede mną bo do wyrównania z bieżącymi wydarzeniami jeszcze sporo epków :)
Obejrzałem wszystkie odcinki i jestem na bieżąco z mangą i moim zdaniem najpoteżniejszy jak do tej pory jest Shanks ale tak na prawde Dragon może być nawet mocniejszy w sumie jeszcze dużo o nim nie wiadomo.
Lider Rewolucjonistów wiec na pewno moze kazdego z rzadku rozwalic , inaczej by sie na nich nie pchal :D ale pozyjemy zobaczymy
dla mnie osobiści był shanks zaraz po wojnie. tam eltia się spotkała, a jak wbił shanks nikt nawet nie pomyślał by go zaatakować.
a co do dragona to tajemnicza postać. w końcu trener sabo ;) skoro on jest taki mocny to dragon dopiero musi być potężny
Jeśli mam być szczery to może i go nie doceniacie ale Czarnobrody jest najsilniejszy. Posiada nalepszy owoc typu Logia i nie wspomnę o jego drugiej zdolności, do teraz nie wiem co Luffy będzie musiał zrobić by go pokonać, jak narazie widzialem wszystkie odcinki i czuje ze nie prędko się skończy.
no też jest potężny ale jak wbił shanks to podwinął ogon. zresztą sam powiedział że aktualnie shanksowi jeszcze nie da rady. jeżeli ktoś ma potężne haki (królewskie) to pokona każdego użytkownika owocu
mange też czytasz? dopiero się teraz dzieje w tej sadze.
oda na targach w japoni niedawno mówił że one piece potrwa pewno jeszcze z 10 lat a zakończenie to wiadomo że ma już w głowie
Czarnobrody jest mocny ale z tego co pamietam to nawet od Białobrodego zebrał baty dopiero jego załoga mu pomogła.Prawda jest taka że Czarnobrody jest jedną z moich ulubionych postaci bo cały czas wpieprza placki i ma wszystkich w dupie do tego jest takim typowym piratem który chce rabować i niszczyć wszystko wokół to mi sie podoba jednak w starciu z Shanksem raczej nie miał by szans chociaż kto wie z tą nową mocą na pewno jest silniejszy i miał dwa lata na ogarniecie siły tego owocu.Do listy mocnych postaci dodałbym jeszcze Kaidou o którym za dużo nie wiadomo ale jako jeden z Yonko też na pewno jest jednym z najmocniejszych.
SKonczylem arc z bialobrody :D jest chlop byk , jak by nie byl schorowany i z 10 lat mlodszy to by sam rozwalil cal marineford :D
No jasne, że kapitan Usopp! Oprócz swojej wielkiej siły, może pochwalić się również najliczniejszą załogą na całym Grand Line. Myślę, że łatwo skopałby tyłek takim słabiznom jak Czarnobrody czy Shanks ^^
Kazdy o tym wiedzial ze usopp ale on sie nie liczy , chodzi mi o inne mrowki a nie o 'boga' xd
Bo za mało danych jest na jego temat. Jest jednym z yonko ale czy mógłby toczyć wyrównaną walkę z Czarnobrodym 1 na 1? Dragon przyszedł do Lougetown zrobił demolę a taki "fanatyk sprawiedliwości" jak Smoker nawet nie kiwnął palcem by go powstrzymać czy zatrzymać. To daje pewne pojęcie na temat mocy Dragona.
Z kolei największym wyczynem Shanksa było to że pojawił się podczas tej bitwy o Ace'a i nikt za bardzo nie chciał go ruszyć. Można się zastanawiać czy marynarka wymiękła przed samym Shanksem i jego załogą czy też przed połączonymi siłami Shanksa i jego załogi, ekipy Białowąsa i tych którzy przypłynęli tam z Luffym (z Buggym na czele :D) ;)
Właśnie robię sobie powtórkę z One Piece i doleciałem do momentu gdy Shanks się spotkał z Białowąsem i prosi go by powstrzymał Ace'a przed ściganiem Czarnobrodego. A także wspomina o tym że Czarnobrody zrobił mu bliznę. A to było przed Marineford i Teach (pierwszy łobuz z "D" w imieniu) był słabszy niż obecnie. Skoro wtedy był w stanie zranić Shanksa i wzbudzić w nim respekt to teraz jest bez wątpienia najpotęzniejszą postacią w One Piece ;)
Najsilniejsza postacią jaka walczyła na ekranie jest bez wątpienia Białobrody.
Z żywych to któryś Yonkou albo Dragon.
Oczywiście, że wszechmocny kapitan Buggy ze swoją załogą :D Nie no dobra a na serio to sądzę, że z żywych to Shanks. Nie doliczam na razie Dragon'a i Czarnobrodego, bo u pierwszego to nic o nim prawie nie wiemy, a Teach na wojnie dał ciała.
Teach to ogolnie wedlug mnie , mieczak tylko + ze ma te dwie dobre moce owoców .
Najsilniejszy to ktos z Yonko albo wlasnie Dragon skoro Sabo to taki kozak .
Nie wolno tez zapominac o Admiralach i Dziadku Luffiego nie wiadomo co manga'dze odbije :D
Fakt Marynarka też swoich kozaków ma, przecież też grają ważną rolę.
Z Teach'em się zgodzę. Jedyną mocną stroną są jego owoce. No jeśli nauczy się z nich porządnie korzysta to wtedy może zagrożenie zrobić.
Nie wiem jak z Dragonem. Na pewno silny jest fakt, jednak sądzę, że jego potęga leży bardziej w umyśle ale autor kocha nas zaskakiwać.
Przeciwnie, Marshall najprawdopodobniej jest najsilniejszy. Luffy bez jakiegoś kolejnego power-up'u mu nie da rady. Rozmowa jest o tyle ciekawa, że twórcy zadbali o to, żeby progresja siły bohaterów w One Piece nie stwarzała sprzeczności (jak np w Bleach: Rudy - Zaraki - Noitora, bez jakiegokolwiek sensu).
Jak już wcześniej napisano Shanks specjalnie pofatygował się do Newgate'a żeby ten uważał na Czarnobrodego. Już wcześniej (zanim wchłonął drugi owoc) pokonał Ace'a, a teraz doszła mu umiejętność ochraniająca jego ciało (czyli to czego mu brakowało gdy miał tylko owoc Yami Yami). Ponadto może wchłaniać inne moce owoców. Bez wątpienia jak na razie najsilniejszy z postaci, które odsłoniły karty.
Ktora odslonila karty to tak , zgadzam sie . Chociaz majac takie moce , jest cipka z niego :D
Co do Bleacha, to wyjaśniono to w mandze. Zaraki uśpił swoją moc, żeby nie one-shotować wszystkich przeciwników :D
Może i... Nie czytałem, anime nie zachęca do czytania. Ogólnie plot w Bleach'u jest pełen nonsensów i sprzeczności, a słyszałem, że w tym nowym quincy arc to twórcy już przeszli samych siebie w przeginaniu zasad, które sami wymyślili. Szkoda, bo mam sentyment z dzieciństwa do bleacha, chociaż z drugiej strony wszystkie tasiemce prędzej czy później schodzą na psy - DB, One Piece, Bleach, Naruto, HunterxHunter czy Fairy Tail. Nie wiem jak Gintama, bo jestem w trakcie oglądania, może się wyróżni:)
Znając skłonności do dramatyzmu Ody, to Shanks zostanie pokonany przez Kidda i Hawkinsa. Bo z tego, co już było powiedziane, ta dwójka bierze się właśnie za tego Yonko. Luffy przejdzie następne załamanie, po którym stanie się przekoksem. Kaidou i Big Mama będą postaciami na arc'owimi, z którymi zmierzy się Luffy. No i których oczywiście pokona. W między czasie będą Admirałowie Wice admirałowie. Do ekipy Słomianych doją nowi, aby w finałowym arc'u na wyspie Raftel, Luffy i jego Nakama mogli zmierzyć się z Czarnobrodym i jego ekipą 1vs1. Stąd wniosek jest prosty, najsilniejszy jest CZARNOBRODY.
Dziwnie to napisales :D piszesz piszesz o kazdym innym a nie o czarnobrodym a na koncu ze to on najsilniejszy.
Owszem ma najsliniejsze Owoco we sobie ale jako iz jest taka cip*ą to stawiam go na przegranych pozycjach z Admiralami i yonko :D.
A co w tym dziwnego?? Czarnobrody ma moc jednego z najpotężniejszych owoców w anime + owoc Białobrodego... Jest mega inteligentny, co było widać podczas walki na Marineford, gdzie po prostu wycofał się z konfrontacji z Shanksem. Pewnie pomyślał sobie "powybijajcie się, a ja dobije co zostanie"... nawet nie Czarnobrody tak myślał, tylko Oda rysując ;3
Po 2, facet jeszcze przed Marineford Arc był mega koksem, wciągał Ace'a nosem...a jak poznaliśmy Ace'a na wyspie "początku i końca", gdy walczył ze Smokerem (czy jakoś tak) to każdy myślał: ALE TEN ACE JEST ZAJEDWaBISTY! KOKS WYWALONY W KOSMOS. A Tu zonk... Nienawidzimy za to Marshalla ;<
Po 3, koleś zebrał prozałoge....
Można gdybać, że najsilniejszy jest Akainu, Jastrzęniooki, Dragon...i kij wie kto tam jeszcze, ale Bossem w finale będzie Marshall D. Teach. Dam se rękę uciąć. Oda jest zbyt przewidywalny.
Nosem nie, bo walka wyrownana z lekka przewaga czarnbrodego.
A jak to ze bedzie koncowym bossem to pewnie wiadome, przed tym mysle ze rewolucionisci obala rzady marynarki. Gdzie Dragon okaze sie najsilniejsza postacia w One piece :D ale to Luffy pokona ostatniego wroga czyli pewnie czarnobrodego. Nastepne 700 odcinkow i sie dowiemy wszystkiego :D
Ale z tego co do tej pory wiadomo, to Dragon ma moc panowania nad pogodą, czy jakoś tak...
Według mnie tak wygląda top 4 najsilniejszych postaci:
1. Gold D. Roger.
2. Whitebeard.
3. Blackbeard.
4. Admirałowie.
Najsilniejszą postacią z One Piece nie jest Gol.D Roger A Whitebeard Edward Newgate ...
Dlaczego bo rozmawiając z Gol.d Rogerem mówił że nie interesują go tytuły więc niezależało mu na byciu najbardziej rozsławionym bo go to nie interesowało moim zdaniem .
1.Whitebeard
2.Gol.d Roger
3. Dracula Mihawk
4. Czarnobrody/Shanks
5.Admirałowie-( Tu mam wątpliowści bo np. Kizaru wydaje się znacznie mocniejszy od Blackbeard-a ale trzeba pamiętać że owocę nie działają na niego tylko mocniejsze haki wygra z nim )
Reszta nie wiadoma ale sądzę że Królem piratów nie zostanie Luffy a Trafalgar Law bo owiele bardziej się na to miano nadaję jestem też fanem Kapitana Kida. Co nie zmienia faktu że nie znamy siły reszty Imperatorów ale wiadomo jest że nie dorastali whitebeardowi do pięt wszyscy się go bali nawet shanks . Co do Mihawka jest silniejszy od shanksa gdyż trzeba sobie przypomnnieć moment w którym mihawk nie chciał walczyć już z shanksem kiedy stracił rękę pozdrawiam .
" Co do Mihawka jest silniejszy od shanksa gdyż trzeba sobie przypomnnieć moment w którym mihawk nie chciał walczyć już z shanksem kiedy stracił rękę pozdrawiam ." Dobre spostrzezenie, w sumie mam przeczucie (chociaz to jedna z moich ulubionych postaci) ze Mihawk nie jest za dorby :D chce go zobaczyc w dluzszej walce ^^.
Dragon ma sile na pewno, skoro Sabo jest taki potezny to co dopiero on :D.
Zoro bedzie jednym z najsliniejszych ^^.
Zoro to mój faworyt ale na razie z żyjących możemy zauważyć że najsilniejszy jest niestety mihawk ;( i raczej to się nie zmieni mihawk mówił że luffy będzie mieć ciężej niż zoro ale nie wziął pod uwagę wtedy że whitbeard zostanie pokonany :D
moje typy to 1 kaido , , shanks choc nie wiem jak by wygladała konfrontacja luffy vs shanks :) ,oczywiscie sam luffy tez z tą Wolą D jak gold d roger , Marshal D teach a tak btw zastanawia mnie sam koncowy arc jak może wyglądać podobno oda w ktoryms z wywiadow powiedzil ze swiat bd we wrzawie i ze marinefort to wielkie nic wiec .....:P