Uwaga spojler!!!!!!!!!!! Ostatni odcinek 25ty, dziwnie się skończył, tzn tak jak pozostałe odcinki. Nie było żadnego zakończenia. A tak w ogóle o co chodziło w 23 odcinku 5 sezonu? Zakończył się niby dramatycznie, że Janet jest w ciąży, a w następnych odcinkach nic już na ten temat nie wspominali.
W ramach ścisłości to jest 26 odcinek 5 sezonu 'The 'V' Story' i jest to ostatni odcinek całej serii. Chodzi o to, że już w połowie sezonu były spekulacje z zarządu ABC TV, że serial zostanie zdjęty z programu, ale jak na złość, ABC TV potwierdziło to dopiero dzień przed emisją tego odcinka przez co nie było w ogóle czasu na przerobienie go i zrobić ciekawsze zakończenie.
Ogólnie odcinki są nagrywane niedługo przed emisją go w telewizji. Pogłoska jest taka, że już w trakcie kręcenia wiedzieli, że nie przedłużą serial o następny sezon, bo jeśli by tak było to powiadomili by twórców ze stosownym wyprzedzeniem, żeby mogli zrobić stosowne zakończenie. A, że tak się nie stało mieli czas tylko na przerobienie końcowej sceny.
Dla mnie o wiele lepiej, że skończyli serial na 5 sezonie, dlatego jako całokształt jest rewelacyjny i genialny. Nie chciałbym, żeby ten serial by tak przedłużany i modyfikowany jak np. Dwóch i pół, gdzie z rewelacyjnego serialu stał się gniot. Jedynie szkoda, że nie było możliwości na zrobienie epickiego zakończenia.
Ahaaa The V story jest ostatnim odcinkiem? No to zakończenie już bardziej pasuje. Ja na swoim dysku widocznie miałem inaczej ponumerowane odcinki. The "V' Story jest jako 23 odcinek, a jako ostatni, czyli u mnie 25, jest odcinek gdzie Michael sprzedaje swoją firmę temu niskiemu głupkowi, w old schoolowych okularach, który był jego odwiecznym rywalem. Ten odcinek z firmą, jako ostatni, nie miałby dla mnie sensu i się zastanawiałem czemu w kolejnych odcinkach nic nie wspominają, że Janet jest w ciązy. W sumie teraz sprawa jasna. Zakończenie jak na cały serial jest takie sobie, ale jak na zakończenie sezonu, w sam raz. A widocznie nie było wtedy wiadomo czy będą kolejne sezony. Więc raczej się nastawili producenci na kontynuację.