PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=863234}

Od zera

From Scratch
2022 -
7,5 5,9 tys. ocen
7,5 10 1 5938
Od zera
powrót do forum serialu Od zera

Zaczynq się dość banalnie. Wydaje się, że to kolejne romansidło o pięknej miłości, gotowaniu i Italii w tle. W rezultacie to zaskakująca i piękna opowieść o miłości, przebaczeniu, kompromisach. O życiu takim jakim jest. Są chwilę w których można się uśmiechnąć, zezloscić i porządnie popłakać. Czyż nie takim zlasnie jest życie? Jeden z najlepszych seriali jaki widziałem w ostatnim pięcioleciu. Naprawdę warto.

ocenił(a) serial na 6
grzegorz_po_filmweb

Dokładnie się zgadzam, opowieść o życiu takim jakim jest. I dobrze wplecione wątki rasizmu Afroamerykanów też na plus, wreszcie ukazana prawda kto zwraca duża uwagę na kolor skory.

ocenił(a) serial na 7
grzegorz_po_filmweb

Dzieki za ten komentarz, bo miałam odpuścić w połowie pierwszego odcinka, a faktycznie warto oglądać dalej

ocenił(a) serial na 8
grzegorz_po_filmweb

W punkt,wiem ,że niedługo wrócę do tego serialu ponownie. I pewnie jeszcze parę razy.
Obrazuje prawdę o życiu,przedstawia go jakim jest
Najpierw rozśmieszały mnie różnice kulturowe i traktowałam ten serial lekko- jak komedie a potem już nie mogłam oderwać oczu i ukryć wzruszenia.
To co mnie poruszyło najbardziej to fakt,że ten film.uczy ,że musimy akceptować inność - każdy z nas jest inny,inaczej wychowany,ma inne wartości i szanować.siebie nawzajem
Teściowie Amy są z zupełnie innej bajki,nieraz były zgrzyty pomiędzy nimi ale to tak naprawdę przyjazd Amy na Sycylię uświadomił mi,że nie można ich obwiniać do końca o różne zachowania - oni nie potrafili inaczej a Amy to silna, obiektywna,zgodna a kiedy trzeba zadziorna osobowość - okazuje się,że więcej łączy ją z teściową niż można było przypuszczać.
Świetny film,nawet jak piszę ten komentarz mam w głowie obrazy

użytkownik usunięty
grzegorz_po_filmweb

Do poryczania się. Swoją role spełnia chyba. Do obejrzenia - niekoniecznie (wyłącznie dla amatorów).

grzegorz_po_filmweb

Nie warto. Nudny, często nielogiczny ( para bohaterów opuszcza ślub siostry by udać się do szpitala po adoptowane dziecię. Jakby nie można było tego zrobić po ślubie. Dziesiątki takich sytuacji bezsensownych wychwyciłem) scenariusz beznadziejny, przewidywalny, senny. Casting głównej bohaterki tragiczny. Jedna wielka nuuuuda.