PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18063
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

Co czeka widzów w nowych odcinkach? Marcin Kaszuba będzie przechodził rehabilitację po wypadku,
ale to nie koniec jego kłopotów. Marcin Biczyński, niedoszły partner Igi, złoży na niego skargę w biurze
rzecznika dyscyplinarnego, a w sieci pojawi się kompromitujący Marcina film. W życiu Kaszuby pojawi się
także 16-letnia kuzynka, uciekinierka z domu.
Z Francji tymczasem powróci Aśka. Krzysiek tymczasowo wyprowadzi się od Igi, ona sama zaś postanowi
iść na studia. Pozorny spokój w życiu Igi zakłóci pojawienie się ojca Helenki, pierwszego męża Igi, który
niespodziewanie zacznie interesować się córką. Co wyniknie z tych zawirowań w życiu bohaterów "O
mnie się nie martw" i jakie perypetie czekają ich w drugim sezonie? Odpowiedź na antenie TVP2 już
wiosną 2015 roku.

źródło: interia, od iszani_filmweb

Zakładam oddzielny temat :)

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Redakcja zrobiła błąd i powinno być Paweł ,a nie Marcin :)

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Bardzo ciekawi mnie wątek tej 16-letniej kuzynki. Już sobie wyobrażam, jak Marcin zajmuje się zbuntowaną nastolatką :D

ocenił(a) serial na 8
MagdaA_fw

Tylko niech ten ojciec Helenki to będzie jakiś dziany przystojniak a nie jakaś sierota jak Krzysiek.

Lipa88_2

No, raczej powinien to być facet z kasą co najmniej 10 lat starszy od niej (był już wtedy biznesmenem). Ciekawe jaki aktor dostanie tę rolę? Podobno Halinka odziedziczyła kolor włosów po tacie czyli jasny szatyn. Ciekawe też czy zjawi się po tym jak Iga wystąpi o alimenty, żeby zobaczyć na kogo ma płacić czy sam z siebie bo dojrzał. Może on uciekł jak ona była w ciąży więc nie poznał dziecka. Czy będzie chciał Halinkę zabrać? Może tkwi w bezdzietnym małżeństwie? A może załatwi Idze pracę jako przedstawiciela handlowego jego firmy?

ocenił(a) serial na 7
loka12

Helence* :)

MagdaA_fw

Miało nie być żadnych nowych kobiet wokół Kaszuby, a pojawiła się niepełnoletnia :). Ciekawe jaki był motyw ucieczki z domu - zblazowana nastolatka czy poważne problemy rodzinne (rozwód, przemoc). Czy będzie nawiązanie do młodości Kaszuby ? Może się czegoś w końcu dowiemy.

on_mile

ale numer ;)...ten barman nazwał kiedyś Marcina mega player ( playboy) , ten filmik to może być z tego okresu ..upojne noce w klubie go-go itp..chociaż każdemu wolno zabawić się po pracy...a może jednak coś związanego z pracą ,jakaś próba przekupstwa ,może nawet zmontowana .. i na bank za tym będzie stal Biczyński
ten były 'mąż ' z Francji ,to może pojawi się z jakąś laską u boku i będzie mu chodziło o Helenkę bardziej niż o Igę,

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Ten film to może będzie o ty, że bije tego całego Biczyńskiego, w końcu powiedział, że pożałuje jak się zbliży do Igi. W ogóle mam nadzieję, że Iga będzie pomagać Marcinowi bo w pierwszym sezonie to w sumie mało interesowała się jego problemami. Ta kuzynka to może ma wprowadzić kolejny akcent humorystyczny i pokazać rodzinę Marcina. Może zakumpluje się z Igą i razem będą knuć przeciwko Curyło ( jeśli Marcin by zgłupiał i coś kombinował z Laurą).
Krzysiek wyprowadzi tymczasowo czyli potem znów się wprowadzi. Co do tych studiów Igi to mam mieszane uczucia, ale jak wybierze prawo to uznam, że scenarzyści oszaleli. Może to będzie francuski ( swoją drogą to ta Francja jakoś często się pojawia, Aśka też wyjechała do Francji).
Co do ojca Helenki to może będzie chciał odzyskać Igę. Fajnie by było jakby to był jakiś fajny koleś i mecenas miał konkurencję. Albo druga opcja, że będzie chciał zabrać Idze Helę i Marcin będzie jej pomagał.

Lipa88_2

no, ale jak Marcin miałby bić Biczyńskiego ,jak jest cały połamany i przechodzi rehabilitację ...chyba, że po wyzdrowieniu ,hmmm
i jeszcze w sferze sporych domysłów jest sprawa relacji Iga-Marcin,czy po tym odc 13 zbliżyli się do siebie w inny sposób niż tylko przyjacielski...Iga była bardzo zadowolona , kiedy zobaczyła Marcina na tej drodze ..że ma takiego rycerza i na pewno będzie miała wyrzuty sumienia, że to przez nią tak się poobijał, tak więc na pewno zobaczymy ją przy łóżku szpitalnym :D

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć, że Marcinowi stało się coś poważnego, myślę, że się tylko poobija i może będzie musiał mieć jakieś ćwiczenia rehabilitujące. Bo przecież nie będzie chodził przez pół sezonu w gipsie.
Niedługo zaczną zdjęcia więc będzie się pojawiało coraz więcej spoilerów.

Lipa88_2

nie wiadomo co się stało Marcinowi ,widać było tylko krwawienie z głowy ,ale może coś jeszcze ...i oczywiście czekamy na dalsze newsy z planu ;)

ola_s

http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-pierwsze-zdjecia- z-planu-za-kulisami-serialu-o-mnie-sie-nie-martw_480801.html

Wygląda na całkiem zdrowego ;)

Mamba94

tak,tak...jest ten przeskok czasowy ;D

Lipa88_2

Jeżeli chodzi o studia, to pasowałaby tutaj ekonomia sensowne studia dające pracę. Tylko , że Iga nie ma temperamentu księgowej, prędzej jakieś zarządzanie lub ta romanistyka. Jeżeli prawo to przesadzili, to studia 5 - letnie, nie ma licencjatu, a jej szybko potrzebny jest dyplom. Poza tym skąd weźmie kasę na studia? Ona ma zaczątki na adwokata (8 lat z aplikacją!) , jest wyszczekana. Jak wychodzili z prokuratury to Kaszuba jej powiedział, że nie nadawałaby się na sędzię, gdyż ma subiektywne poczucie prawdy (w domyśle na adwokata tak). Z drugiej strony tu trzeba oczytania, samozaparcia, Iga czytając, umowę ślubną padła po 3 paragrafie. Ale z drugiej strony w lot pojęła, że ona jest niekorzystnie napisana.
Dalej upieram się przy Laurze ona złoży mu propozycję obrony przed komisją w zamian za seks, on to odrzuci, a ona jako beznadziejnie zakochana będzie się mścić i wyciągnie stare sprawy - przy Tomku powiedziała, że Kaszuba jest śliski, w rozmowie na korytarzu w sądzie o tym czy zapomniał dlaczego wyleciał z pracy - wszechstronny rozwój człowieka - czy tu chodzi o balangi czy braki wiedzy, kogoś oszukał, jeszcze do tego żart po pijaku w barze, że Tomek płaci mu za dyplom, może chodzi o niego?

Lipa88_2

Co do studiow to tez mam mieszane uczucia. Tak jak juz pisalas, to tak jakby Iga musiala miec papier aby udowodnic, ze nie jest glupia i musi sie dostosowac do Marcina. Choc jak juz ktos pisal, to moze byc fajny watek komediowy. Moze bedzie miala mlodych fajnych kumpli z ktorymi bedzie mogla chodzic na wyklady i da tym Kaszubie dreszczyk zazdrosci.
Jesli chodzi o ojca Helenki to juz wolalabym aby byl tylko zainteresowany Helenka a nie Iga bo dwoch na karku to troche przesada. Ciekawe kto bedzie gral ojca Helenki i czy bedzie to tez postac komiczna tak jak Krzysiek. Troche by to Idze ujelo, bo wychodzilo by na to ze ona tylko z fajtlapami zyciowymi sie wiazala. Niech chociaz bedzie przystajny i zaradny ( troche inny niz Krzysiek).

iszani_filmweb

ja proponuję w tej roli ...Pawła Deląga ..ma jakieś kontakty z Francja ,nawet ;)

ola_s

Nie znam zbyt dobrze polskich aktorow, ale ten jest taki nawet niczego sobie, tylko przy nim Marcin wygladal by jak smarkacz, troche jak chlopczyk. Ex Igi musi byc przystajny bo wszystcy jej mowili ze to lawirant kretacz i babiarz, wic musi byc choc troche przystojny. Co do mojego ostatniego postu, to nie tak ze Krzysiek nie jest przystojny, bo Pawel Domagala mi sie nawet podoba, tylko go tak niefortunnie stylizuja na taka mede troche i takiego niezadbanego.
Co do tej kuzynki to mysle ze ona bedzie tez grala role w tej transformacji Kaszuby w odpowiedzialnego czlowieka. Kaszuba bedzie musial wziasc odpowiedzialnosc za inna osobe i nie koncentrowac sie tylko na sobie i balangach. Teraz bedzie musial swiecic przykaldem i przejac troche role takiego przybranego "ojca". Mysle ze to takie przygotowanie do zycia z Iga i wtajemniczenie w problemy zycia rodzinnego.

iszani_filmweb

grał w 'Qvo vadis'...Biczyński też nie był zbyt młody , chyba ok 40

ola_s

Też od razu pomyślałam o nim, nazwisko ma nawet takie francuskie, tylko później stwierdziłam, że może włosy ma za ciemne...

loka12

ale dlaczego za ciemne ..pasowałby do Igi ,hmmm

ola_s

włosy trochę za ciemne, bo Halinka ma włosy po tatusiu - jest jasną szatynką, a Deląg jest raczej jest brunetem. No na pewno nie będzie to jasny blondyn a dzieciom włosy z wiekiem ciemnieją czyli Deląg- it parles francais!

loka12

aha, genetyka ;)...to może młodszy i mniej opatrzony Mateusz Janicki

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMcTgoe1EbjSO_S2OBwo6LwkIM zbMCigSO3wPapn_4pINkr1x_DQ

ola_s

ups

http://cdn23.se.smcloud.net/t/photos/t/184060/hotel-52-odc-68-tomasz_19200525.jp g

ola_s

a może Maciej Stuhr np ;)

ola_s

o , Krystian Wieczorek

ola_s

Raczej nie, to taki drugi Kaszuba :) , Deląg pasowałby bardzo do Igi, nieopatrzony aktor. Boże, Kaszuba przy nim i Biczyńskim jak synalek. W kancelarii parafialnej Iga mówiła, że planowała ślub ale wyszło, z drugiej strony powiedziała kiedyś, że nigdy nie miała bogatego faceta. Może on teraz się dorobił, a w Polsce zbankrutował?

loka12

no, to może go ( tego Deląga) trochę 'naciągnąć' do teorii genetycznej ;)..o,może niech go trochę przefarbują ;)

ola_s

Ten Delag to mysle ze pasowal by do Igi, ale przy Marcinie to troche stary. A ten co Wilka gral w Czasie Honoru?
Ale tez nie, bo on ma tez niebieskie oczy a Helenka ma brazowe. Wiec musi miec aktor brazowe oczy raczej.

ocenił(a) serial na 8
iszani_filmweb

Moim zdaniem ani Fidusiewicz, ani Janicki, ani żaden inny aktor młodego pokolenia nie nadaje się do roli ojca Helenki. On powinien mieć tak ponad 35 lat. Kaszuba mimo swoich 30-kilku lat wygląda bardzo młodo, chłopięco i do tego się już przyzwyczaiłam. Ale kolejny dwudziestokilkulatek grający mężczyznę pod 40tke nie byłby dobrym pomysłem.

ocenił(a) serial na 10
MagdaA_fw

Maciej Zakoscielny

ocenił(a) serial na 8
iszani_filmweb

Fidusiewicz wygląda zbyt młodo na ojca Helenki mógłby być co najwyżej bratem Igi już bardziej mi Wieczorkowski pasuje.

ocenił(a) serial na 8
loka12

A co byście powiedziały na Michała Czerneckiego. Przystojny do tego dobry aktor.

iszani_filmweb

Jeśli już gdybamy nad aktorem do roli ojca Helenki, to może Michał Żurawski? http://filmpolski.pl/fp/index.php?osoba=1135664 Już w "Przepisie na życie" grał Francuza...

iszani_filmweb

Rolę ojca Heli zagra Piotr Jankowski. Znany jako Piotr Walawski z Barw Szczęścia.

ocenił(a) serial na 10
on_mile

a mnie się podobają wszystkie pomysły! Studia rewelacja, przeciez licencjat zaoczny trwa 3lata, zrobi dziewczyna ekonomie i już w biurze rachunkowym może pracować. B fajny pomysł, przeciez ona jest po technikum ekonomicznym czyli czuje temat. Poza tym na bank znajdzie się tam jakiś kolega, który zacznie chodzić za Igą a wtedy Marcin zzielenieje z zazdrości. Troszkę się Laury "uczepiłyście" wcale nie jest taka zła, super rozruszała Tomka! Myślę, że nie bedzie nic na linii ona-Marcin, raczej uważam, że w ogóle jej będzie mało.
Pomysł z kuzynką z problemami ekstra! dzięki temu Marcin zrozumie, że to nie tylko Iga ma "bagaż" czy problemy, ale ludzie z jego najbliższej rodziny też. To chyba kolejny krok do "uczłowieczania" Kaszuby ;)
Ten byly mąż to też namiesza, ale jestem pewna, że Marcin będzie bronił Igi w sądzie jak lew.
Nie moge sie doczekac nowej serii jupi! :)

qzet

ale mam głupi pomysł, że Asia wróci z Francji z ex Igi ...10% szans ;P

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Aśka macochą Helenki to by były dopiero jaja. Jedna wielka rodzina, Krzysiek niech się jeszcze spiknie z Curyło.
A tak z innej beczki to myślicie, że w drugiej serii pojawi się mąż Ewy?

Lipa88_2

Krzysiek z Curylo!! Tak!!!! Pamietacie ta scene "jak pani zlapie za gardlo to juz nie popusci" . To bylby czad. Ja jak najbardziej za, choc niestety wiemy wszystcy, ze to nierealne. A szkoda.
Co do watku meza Ewy to moze cos byc, szczegolnie jesli nie planuja konczyc na drugiej serii.

ocenił(a) serial na 8
Lipa88_2

Z tym mężem Ewy jakaś dziwna sprawa. Jak to możliwe, żeby ojciec dziecka nie pojawił się na chrzcie. Nie rozumiem, czemu nie wzięli jakiegoś aktora tylko na jedną-dwie sceny. Więc może to jakiś zamysł scenarzystów.

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Też o tym pomyślałam.

Co do tej kuzynki Marcina... Ona też może na początku namieszać między Iga i Marcinem. Iga zobaczy Marcina z śliczną, młodziutka dziewczyną i coś sobie dopowie :)

MagdaA_fw

no ,to nie jest ze mną jeszcze tak źle ;)

ola_s

No nie jest, bo mi to też przeszło przez myśl ;-)

ocenił(a) serial na 8
paulina5555

Wiecie, ja bym chciała żeby w drugim sezonie Iga i Marcin więcej ze sobą rozmawiali o przeszłości. To znaczy chciałabym żeby Iga powiedziała dlaczego wyszła za Krzyśka ( sorry, koleś jest zabawny ale to kretyn do tego taki wieśniak, ta Ewelinka do niego pasuje ale nie Iga, nie chce mi się wierzyć, że go kochała). Marcin mógłby opowiedzieć o swoich rodzicach jakiś lękach, marzeniach. Tak na prawdę to oni aż tak dobrze się nie znają.

Lipa88_2

Sama się zastanawiam co ją napadło, bo w innych kategoriach nie można rozpatrywać małżeństwa z Krzychem ;-) Możliwe, że to właśnie była miłość. Wiem, brzmi niewiarygodnie ale mówi się, że jest ślepa, więc to by miało chyba największy sens.

paulina5555

może kiedyś wyglądał inaczej ,bardziej o siebie dbał ...może ujął ją swoim poczuciem humoru ,he,he

ola_s

Znali się po sąsiedzku, często są takie osiedlowe pary. Ona przecież nie była paniusią ą fą ze studiami i z dobrego domu. Była panną z malutkim dzieckiem, którą zostawił facet i straciła pracę. Wobec tego taki Krzysiek wydawał się oparciem, może to nawet jego mieszkanie. Poza tym Krzysiu ma niezły bajer. Ewelinka dalej daje się nabierać. Wiem że z jej intelektem jest trochę gorzej, no ale zawsze to nowa amatorka Krzysia.

ocenił(a) serial na 10
ola_s

Mi też to zaświtało w głowie, że Aśka wróci szaleńczo zakochana w ex Igi. Może będzie grał przed Asia bogatego biznesmena, a tak naprawdę będzie kretaczem czyhającym na majatek Zarzyckiej. Iga będzie ja ostrzegała przed lawirantem, Asia pomysli, że ta jej zazdrości szczęścia, ale na samym końcu będzie jej dziękować. Taki nieco przerysowany wątek komediowy...

ocenił(a) serial na 8
pola_la

To co napisałaś ma sens w sumie skoro on przebywa we Francji i Aśka tam poleciała to jest szansa ,że mogli się poznać i razem wrócić do Polski przy okazji przypomniał sobie o córce i postanowił ją odwiedzić.Podejrzewam ,że okaże się niezłym cwaniaczkiem może robić jakieś lewe interesy.

ocenił(a) serial na 9
Kinomaniaczka_95

Wow, nie spodziewałam się, że już jakieś pierwsze spojlery się zaczną pojawiać. Ale to dobrze, szybciej do wiosny zleci :) Ciekawie się to wszystko zapowiada. Dobrze obstawiałyście, że ojciec Helenki się pojawi. Do Waszych propozycji, co do aktora, który mógłby go grać, dorzuciłabym jeszcze Zakościelnego. Chociaż może już za bardzo opatrzony? Sama nie wiem...

madziula_19_fw

no,jeśli miałby być w parze z Aśka ;) , to chyba trochę za niski ;)