PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561203}

Nowa

2010
6,4 3,8 tys. ocen
6,4 10 1 3825
Nowa
powrót do forum serialu Nowa

Wie ktoś czy może będzie 2 sezon? Pierwszy się niedługo kończy a bardzo serial mi się
podoba :)

Combo

pewnie po wakacjach razem z dr. housem. a co do twojej opini to ja również uwielbiam ten serial. uważam że jest lepszy niż kriminalni. ;)

ocenił(a) serial na 10
fredka_96

ja też słyszałam że od razu po wakacjach rusza II seria, ehhh ubóstwiam ten serial, a 13 odcinek to dopiero emocje będą :)

ocenił(a) serial na 5
alexis13

Średnio się cieszę no ale lepsza ''Nowa'' niż nic(choć ten serial to dla mnie nie wiele więcej niż ''nic''....)

Combo

Mam nadzieję uwielbiam ten serial, a ogladam dopiero od 6 docinka! Niech powtórzą go na TVP2. Najlepiej w nocy ok.23.00 i po północy jeszcze jakiś film akcji było by super! A czasem na jesień nie ma powstać Tancerze 3?? I ma wejsć w to miejsce?? Nie pamiętam! Oby nie! Ale jeżeli powstała by II seria to koniecznie z Adą@!

lukinrema

niestety,sprawdziłam komentarz wyżej i będą tancerze! ruszą jesienią i będzie aż 26 odcinków! może nowa będzie w jakiś inny dzień?

ocenił(a) serial na 4
Combo

Nie jest jakiś rewelacyjny... przyznam, że oglądam z nudy, bo czekam na Tudorów z lektorem... i ze względu na dziewczynę, która ubóstwia Bosaka... co do 2 sezonu zależy... "Doręczyciel" się skończył tak sobie, a go nie pociągnęli dalej... Według mnie trzeba poczekać na to co w ostatnim odcinku się okaże, bo ze zwiastunu pod koniec 12 nic nie wynika :(

ocenił(a) serial na 10
kwikster

Myślę, że na II seria ukaże się właśnie jesienią. Jeśli chodzi o poziom, to serial naprawdę świetnie zrealizowany. Szczegóły dopracowane, fabuła ciekawa, dialogi nie są sztuczne, jak to bywa w niektórych serialach... Na samym początku miałam wrażenie, że to będzie kolejny nudny serial kryminalny. Przekonałam się. Rewelacyjna robota! Czekam na 2 sezon.

ocenił(a) serial na 6
gravity91

Ja osobiście nie oglądam żadnych polskich seriali typu 'Kryminalni' czy 'W11'. Uważam, że są żałosne (w każdym razie poziom jest jakieś 1000000 razy niższy niż w przypadku tego typu seriali amerykańskich). Ale 'Nowa' bardzo mi się podoba. W polskiej telewizji taki serial widzę po raz pierwszy i podoba mi się. Myślę, że jest lepszy od innych, bo łączy w sobie różne wątki, co jest u nas nowością i plusem seriali z USA. OK, jest czasem kilka suchych momentów i nieraz widać sztuczną grę aktorów, ale ogólnie jak na polskie standardy jest super :) Bosak ma czasami takie teksty, że mnie zwala z krzesła ;P Nie wiem, co będzie w 13-tym odcinku, ale tak czy siak mam nadzieję, że zrobią drugi sezon, bo tak naprawdę serial się jeszcze na dobre nie rozkręcił. Pozdrawiam fanów ;) :*

ocenił(a) serial na 10
bones1995

ja tez bardzo lubię ten serial i mam wielka nadzieję że będzie 2 seria jest on tak cudowny że lepszego serialu kryminalnego nigdy w życiu nie oglądałam . Ja po prostu kocham ten serial *****!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Combo

Ja też lubie ten serial. Byłam wielką fanka Kryminalnych, ale jeżeli chodzi o dialogi itp. to wolę Nową. Choć TVN jest lepsszy pod względem ralizacji seriali. Przynajmniej tak mi się wydaje.

ocenił(a) serial na 6
WannaFly

Co do serialu to jest dobry chociaz do standartow USA mu bardzo daleko a wynika to glowna z nieumiejetnie prowadzonej akcji na przestrzeni odcinkwo.Jesli chodzi o watek romansu miedzy Bosakiem a ta nowa to by sie przydal.Gdyby zostalo to umiejetnie wplecione w akcje to serial by tylko na tym zyskal ale mam obawy czy nasi scenarzysci potrafia cos takiego umiejetnie zrobic.Jak narazie serial ciagnie Bosak i jego teksty ktore rozwalaja tytulowa nowa takrze gra swietnie.Najwiekszym minusem serialu jest drewiana gra Kozuchowskiej czyli kobiety o jednym wyrazie twarzy.

sincity

Mi "Nowa" bardzo się podoba. Jest to równy zastępca "Kryminalnych". 13 odcinek trochę mnie rozczarował. Kiedy Wolski wszedł do tego mieszkania i bił się z Waldusiek z "Kiepskich" to myślałem, ze będzie jakaś ciekawa akcja, np. strzelaniana w lesie, ranny Wolski, zakładniczka, a a tu kihca. On go zabił kilkoma uderzeniami. Ale poza tym serial jest świetny i mam nadzieje, że będzie II sezon ;)

ocenił(a) serial na 7
igrek3_2

Małgorzata Kożuchowska nie wyobraża sobie rozstania z inspektor Pauliną Barską.

„Serial Nowa jest dla mnie doskonałą okazją, aby pokazać aktorski pazur. Inspektor Barska dopiero się rozkręca. Mam nadzieję, że w kolejnej serii jeszcze nie raz Was zaskoczy” – mówi z przekonaniem aktorka.

Od bliskich współpracowników producenta wiemy, że również Marcin Bosak wcielający się w postać przystojnego komisarza Wolskiego oraz Justyna Schneider, czyli tytułowa Nowa, mają nadzieję na kontynuację. Oboje czekają na kolejne wyzwania. Z naszych źródeł wiemy, że losy policyjnej pary mają się bardzo skomplikować w drugiej serii.

NOWA jako jedyna premiera Dwójki osiągnęła sukces! Serial zdobył serca widzów! Od pierwszego odcinka jest liderem w swoim paśmie gromadząc przed telewizorami średnio ponad 2 miliony widzów. Odpowiedź na pytanie, czy będzie druga seria wydaje się oczywista!

therion16_2

Podasz źródło? Bo po wczorajszym zakończeniu myślałem że to koniec :)

ocenił(a) serial na 7
Combo

http://film.wp.pl/id,108069,title,Czy-bedzie-druga-seria-Nowej,wiadomosc.html?ti caid=1a539

:)
te słowa padły tóż po zakończeniu krecenia 1 serii
z tego co gdzies czytałem to wszyscy z planu sa za 2 seria. Wszystko w rękach TVP czy chce nadawac i znajdzie miejsce w nowej ramowce...

ocenił(a) serial na 5
therion16_2

No oczywiście że są w końcu granie to ich praca: nie ma serialu=nie ma wypłaty:D.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Wiecie co ja to mysle że bedzie ta 2 seria tylko jest jedne pytanie kiedy na jesien czy na wiosne za rok

aniaczek_10

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tvp-2-nowa-przegrala-z-konkurencja-ale-ma-p owrocic

ocenił(a) serial na 5
Combo

Druga seria na pewno nie wiadomo czy wiosną czy jesienią jezli chdzi o serial nie widziałem wszystkich odcinków serial nie jest jakiś rewelacyjny a nawet dobry to taki kryminałem nie zbyt brutalnie w końcu powtórka o 16:30 co mi odpowiadało bardzo ale znakomicie grał Marcin Bosak jego teksty mnie po prostu bawiły ja daję ocenę5/10

ocenił(a) serial na 9
kinoman85

Wiosna się zbliża, a serialu nie ma w zapowiedziach nowej ramówki, w czwartek będzie leciał nowy serial kryminalny "Instynkt" .

2903

Może będą lecieć na zmianę