Wie ktoś czy może będzie 2 sezon? Pierwszy się niedługo kończy a bardzo serial mi się
podoba :)
pewnie po wakacjach razem z dr. housem. a co do twojej opini to ja również uwielbiam ten serial. uważam że jest lepszy niż kriminalni. ;)
ja też słyszałam że od razu po wakacjach rusza II seria, ehhh ubóstwiam ten serial, a 13 odcinek to dopiero emocje będą :)
Średnio się cieszę no ale lepsza ''Nowa'' niż nic(choć ten serial to dla mnie nie wiele więcej niż ''nic''....)
Mam nadzieję uwielbiam ten serial, a ogladam dopiero od 6 docinka! Niech powtórzą go na TVP2. Najlepiej w nocy ok.23.00 i po północy jeszcze jakiś film akcji było by super! A czasem na jesień nie ma powstać Tancerze 3?? I ma wejsć w to miejsce?? Nie pamiętam! Oby nie! Ale jeżeli powstała by II seria to koniecznie z Adą@!
niestety,sprawdziłam komentarz wyżej i będą tancerze! ruszą jesienią i będzie aż 26 odcinków! może nowa będzie w jakiś inny dzień?
Nie jest jakiś rewelacyjny... przyznam, że oglądam z nudy, bo czekam na Tudorów z lektorem... i ze względu na dziewczynę, która ubóstwia Bosaka... co do 2 sezonu zależy... "Doręczyciel" się skończył tak sobie, a go nie pociągnęli dalej... Według mnie trzeba poczekać na to co w ostatnim odcinku się okaże, bo ze zwiastunu pod koniec 12 nic nie wynika :(
Myślę, że na II seria ukaże się właśnie jesienią. Jeśli chodzi o poziom, to serial naprawdę świetnie zrealizowany. Szczegóły dopracowane, fabuła ciekawa, dialogi nie są sztuczne, jak to bywa w niektórych serialach... Na samym początku miałam wrażenie, że to będzie kolejny nudny serial kryminalny. Przekonałam się. Rewelacyjna robota! Czekam na 2 sezon.
Ja osobiście nie oglądam żadnych polskich seriali typu 'Kryminalni' czy 'W11'. Uważam, że są żałosne (w każdym razie poziom jest jakieś 1000000 razy niższy niż w przypadku tego typu seriali amerykańskich). Ale 'Nowa' bardzo mi się podoba. W polskiej telewizji taki serial widzę po raz pierwszy i podoba mi się. Myślę, że jest lepszy od innych, bo łączy w sobie różne wątki, co jest u nas nowością i plusem seriali z USA. OK, jest czasem kilka suchych momentów i nieraz widać sztuczną grę aktorów, ale ogólnie jak na polskie standardy jest super :) Bosak ma czasami takie teksty, że mnie zwala z krzesła ;P Nie wiem, co będzie w 13-tym odcinku, ale tak czy siak mam nadzieję, że zrobią drugi sezon, bo tak naprawdę serial się jeszcze na dobre nie rozkręcił. Pozdrawiam fanów ;) :*
ja tez bardzo lubię ten serial i mam wielka nadzieję że będzie 2 seria jest on tak cudowny że lepszego serialu kryminalnego nigdy w życiu nie oglądałam . Ja po prostu kocham ten serial *****!!!!!
Ja też lubie ten serial. Byłam wielką fanka Kryminalnych, ale jeżeli chodzi o dialogi itp. to wolę Nową. Choć TVN jest lepsszy pod względem ralizacji seriali. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do serialu to jest dobry chociaz do standartow USA mu bardzo daleko a wynika to glowna z nieumiejetnie prowadzonej akcji na przestrzeni odcinkwo.Jesli chodzi o watek romansu miedzy Bosakiem a ta nowa to by sie przydal.Gdyby zostalo to umiejetnie wplecione w akcje to serial by tylko na tym zyskal ale mam obawy czy nasi scenarzysci potrafia cos takiego umiejetnie zrobic.Jak narazie serial ciagnie Bosak i jego teksty ktore rozwalaja tytulowa nowa takrze gra swietnie.Najwiekszym minusem serialu jest drewiana gra Kozuchowskiej czyli kobiety o jednym wyrazie twarzy.
Mi "Nowa" bardzo się podoba. Jest to równy zastępca "Kryminalnych". 13 odcinek trochę mnie rozczarował. Kiedy Wolski wszedł do tego mieszkania i bił się z Waldusiek z "Kiepskich" to myślałem, ze będzie jakaś ciekawa akcja, np. strzelaniana w lesie, ranny Wolski, zakładniczka, a a tu kihca. On go zabił kilkoma uderzeniami. Ale poza tym serial jest świetny i mam nadzieje, że będzie II sezon ;)
Małgorzata Kożuchowska nie wyobraża sobie rozstania z inspektor Pauliną Barską.
„Serial Nowa jest dla mnie doskonałą okazją, aby pokazać aktorski pazur. Inspektor Barska dopiero się rozkręca. Mam nadzieję, że w kolejnej serii jeszcze nie raz Was zaskoczy” – mówi z przekonaniem aktorka.
Od bliskich współpracowników producenta wiemy, że również Marcin Bosak wcielający się w postać przystojnego komisarza Wolskiego oraz Justyna Schneider, czyli tytułowa Nowa, mają nadzieję na kontynuację. Oboje czekają na kolejne wyzwania. Z naszych źródeł wiemy, że losy policyjnej pary mają się bardzo skomplikować w drugiej serii.
NOWA jako jedyna premiera Dwójki osiągnęła sukces! Serial zdobył serca widzów! Od pierwszego odcinka jest liderem w swoim paśmie gromadząc przed telewizorami średnio ponad 2 miliony widzów. Odpowiedź na pytanie, czy będzie druga seria wydaje się oczywista!
http://film.wp.pl/id,108069,title,Czy-bedzie-druga-seria-Nowej,wiadomosc.html?ti caid=1a539
:)
te słowa padły tóż po zakończeniu krecenia 1 serii
z tego co gdzies czytałem to wszyscy z planu sa za 2 seria. Wszystko w rękach TVP czy chce nadawac i znajdzie miejsce w nowej ramowce...
No oczywiście że są w końcu granie to ich praca: nie ma serialu=nie ma wypłaty:D.
Wiecie co ja to mysle że bedzie ta 2 seria tylko jest jedne pytanie kiedy na jesien czy na wiosne za rok
Druga seria na pewno nie wiadomo czy wiosną czy jesienią jezli chdzi o serial nie widziałem wszystkich odcinków serial nie jest jakiś rewelacyjny a nawet dobry to taki kryminałem nie zbyt brutalnie w końcu powtórka o 16:30 co mi odpowiadało bardzo ale znakomicie grał Marcin Bosak jego teksty mnie po prostu bawiły ja daję ocenę5/10
Wiosna się zbliża, a serialu nie ma w zapowiedziach nowej ramówki, w czwartek będzie leciał nowy serial kryminalny "Instynkt" .