Zwłaszcza jak na anime (które zwykle mnie odpycha). Z tego co widzę to pełno jest tutaj
ludzi którzy dają niską ocenę TYLKO dlatego że jest to anime. ("PRZECIEŻ TO BAJKI DLA
DZIECI") Trochę to żałosne. Najbardziej spodobały mi się tutaj wątki psychologiczne,
zawiłości i paradoksy. Ta część jak najbardziej trafiła w mój gust. Odejmuję punkt za
skopcencenie zakończenia. Mieli tu całkiem spore możliwości ale woleli puścić je z dymem.
Zgadzam się, zakończenie było fatalne.. Zwłaszcza ta żałosna śmierć Kiry, ale całe anime genialne, i warte polecenia.
Od pewnego momentu, kto oglądał ten wie, brakowało pomysłu na dalszą fabułę. Zakończenie to tylko zwieńczenie kiepskiej końcówki, niestety ale taka jest prawda. Dlatego daję 9/10, choć chyba skończy się 8/10 ze względu na ostatnie 10 odcinków...
Głównie dlatego, że seria miała skończyć sie śmiercią L, a została kontynuowana przez naciski fanów i oczywiście pieniądze.
Wiele anime tak kończy, przykładem jest DB, który miał się skończyć na śmierci Goku, a zrobiono jeszcze prawie 200 odcinków :D. Szkoda...
jajjajaj co ty pieprzysz ziomek nie dlatego..... manga sie skonczyla smiercia kiry i nie dlatego ze nacisk fanow....... a jak konczy sie manga zawyczaj tak samo konczy sie anime
No taaa, bo przecież autor mangi nie mógł dopisać kolejnych chapterów ze wzgledu na zysk i prośby fanów...
Serio sprawdź to sie zdziwisz:P
hmmm w mandze było troszkę inne zakończenie, lepsze. ,,Ryuk, co ty robisz to ich zabij nie mnie'' , i wkońcu zawał na oczach wszystkich obecnych w yellow box .. genialne anime a ten kto daje 1 tylko dlatego ze anime to gej i gnój :d