PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349326}

Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 85 tys. ocen
8,3 10 1 84799
6,6 10 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Lektor czy napisy?

ocenił(a) serial na 8

Przymierzam się do oglądnięcia tego anime i nie wiem czy oglądać z napisami czy z
polskim lektorem. Wiem, że to już kwestia gustu, ale zazwyczaj bajki/anime oglądam po
polsku, a filmy głównie z napisami( lubię słuchać oryginalnych głosów). Także jak lepiej się
zabrać do tego? : )

ocenił(a) serial na 7
reaperrr

Jestem zwolenniczką napisów we wszystkim (może oprócz bajek Disneya), więc polecam wersję z napisami. Ale oglądałam też kilka odcinków z lektorem i naprawdę nie jest źle, serial na niczym nie traci.

ocenił(a) serial na 8
MoSt88

Zacząłem oglądać z napisami ; ) Jestem na 18 odcinku i muszę przyznać, że serial naprawdę mnie wciągnął . Czasem mam wrażenie, że tylko jakiś geniusz mógł stworzyć coś tak idealnie ze sobą współgrającego. Te dialogi,fabuła i klimat , no coś niesamowitego ; ] ah zapomniałem to soundtracku.

ocenił(a) serial na 10
reaperrr

oglądałem na Hyperze. znaczy nagrywałem i jak mi sie jakiś odcinek nie nagrał to gdzies w internecie znalazłem
ogólnie rzecz biorac po mojemu lepsze na pisy bo możesz bardziej skupić wzrok na tym co sie dzieje na ekranie a nie na napisach

reaperrr

Ja oglądałam z angielskim dubbingiem bez żadnych podpisów.
Co do oglądania z tłumaczeniem na polski to dobrze robisz oglądając z podpisami, a nie z wielce emocjonalnym lektorem.

Bea_przerwa_Alex

Ja mam uraz do polskiego lektora w anime, więc oglądam je tylko z napisami. ;)

ocenił(a) serial na 9
wilkszary

A gzie oglądasz? Bo ja zaczełam na kreskoweczki ale mi tam się strasznie zacina a nie lubię oglądać z lektorem.....

ocenił(a) serial na 9
reaperrr

Osobiście muszę polecić wersję z angielskim dubbingiem, ogląda się świetnie i głosy są genialnie dopasowane (głos L i Lighta - uwielbiam). Przyznam, że najpierw obejrzałam całą serię po japońsku z polskimi napisami wiec pewnie łatwiej było potem oglądać po angielsku nie martwiąc się już, że jak się czegoś nie złapie to potem już się nie zrozumie biegu wypadków, ale poważnie mam wrażenie, że warto bo słownictwo nietrudne a płynność oglądanie świetna!