Hej, jestem pod dużym wrażeniem DN i chcialabym aby ktos polecil mi jakies rownie dobre anime. PLIS:D
Ja polecam Full Metal Alchemists. Akrat w tym roku pojawiła się nowa seria (z podtytułem Brotherhood). Jeśli chcesz, możesz obejrzeć tutaj: http://kreskowki.fani.pl/vid/fullmetal-alchemist-2-brotherhood/712
Poza uprzednio wymienionymi tytułami polecam od siebie jeszcze Grobowiec świetlików (najbardziej wzruszające anime jakie dane mi było widzieć), Monster(absolutne mistrzostwo, przez wielu uznawane za najambitniejszą serię anime), Basilisk, Black Lagoon, Perfect Blue, Miecz Nieśmiertelnego, Detroit Metal City, Rodzice chrzestni z Tokio, Millennium Actress, Claymore, Samurai champloo, Mushishi, Haibane Renmei, Nana, Jigoku Shoujo, Hellsing (ale tylko OVA!), Angel Sanctuary, Oruchuban Ebichu, O dziewczynie skaczącej przez czas, Spirited Away, Księżniczka Mononoke, Ruchomy zamek Hauru, Ninja Scroll, Vampire Hunter D: Żądza krwi, Ghost in the Shell, Kowboj Bebop, Berserk, Battle Angel Alita, Great Teacher Onizuka, (trzy ostatnie pozycje lepiej poznać w wersji mangowej, wypadają znacznie lepiej niż ekranizacje). Z tasiemców całkiem niezłe są Hajime no Ippo i Bleach. Poza tym świetne są jeszcze Genshiken, NHK ni Yokoso!, Ayakashi, Mononoke, ale akurat tych serii nie polecam na początek. Mogą wydać się niezrozumiałe albo mało interesujące dla przeciętnego zjadacza chleba. Nie radzę oglądać anime na stronach typu kreskowki.fani.pl, znacznie przyjemniej ogląda się odcinki ściągnięte z internetu w porządnej jakości obrazu i dźwięku niż te udostępniane online.
Łoł! Większość anime, które bym wymieniła podał/a już ShadowDrake. Właściwie to zostało mi dodać tylko serię "Wolf's Rain".
A "Battle Angel Alita" jest bardziej znane jako "Gunnm".
Chociaż... jest jeszcze jedno, ale nie pamiętam tytułu poza tym, że było w nim coś o "dniach". "Piękne dni", "Słoneczne dni", "Dawne dni"?
Ktoś kojarzy? Nie serial, tylko pojedyncze anime sci-fi.
Nie? No w każdym razie polecam ;P.