PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349326}

Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 85 tys. ocen
8,3 10 1 84826
6,6 10 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Ile tak naprawdę jest odcinków pierwszej serii?Ktoś,kto tworzy stronę tego serialu na Filmwebie napisał,że ich ilość jest równa dokładnie 38,tylko moje pytanie brzmi czy dla 1-szej serii ,czy dla obu?Zastanawia mnie również fakt,że jak do tej pory udało mi się znaleźć jedynie 19 odcinków,pomimo tego ,iż nawet na Filmwebie za najlepszy oceniono 25 odcinek pierwszej serii.Czy ktoś może mi to wyjaśnić?

joanna_vaio

Łącznie wyszło 37 odcinków Death note (mogły do tego dojść jakieś odc specjalne, co do których nie mam żadnych informacji). Wydaje mi się, że w filmwebowym podziale na sezony jest błąd. Chyba odc 25 jest ostatnim pierwszego sezonu, bo 26 odc jest przypomnieniem tego, co dotychczas się działo w serialu - po prostu wygląda to jak początek nowego sezonu.
http://www.anime-shinden.info/1898-death-note-online.html
na tej stronie możesz obejrzeć wszystkie odc Death note - nie umiem wyjaśnić tego dlaczego dotychczas ich nie znalazłaś, ale mam nadzieję, że ten link Ci się przyda:)

ocenił(a) serial na 8
bodzia_piratka13

Wielkie dzięki !Też uważam ,że 26 to już zaczątek nowej,ale spotkałam się również z pogrupowaniem na 19 i 18.PS link bardzo się przydał-szczęście,że jeszce są tacy fajni,pomocni internauci jak Ty:)

joanna_vaio

Być może są inne podziały na sezony - na razie znalazłam tylko ten na filmwebie, który moim zdaniem jest bez sensu. Nie ma za co - cieszę sie, że mogłam pomóc:)