PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8258
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

Jak wyżej ;]
Która z nich waszym zdaniem najlepiej pasuje do głównej roli, najlepiej gra?
Mnie osobiście najbardziej do gustu przypadła Maggie Q. Może dlatego, że to z nią jako
pierwszą się zetknęłam.

_Heru_

Według mnie Peta była i będzie najlepszą Nikitą.

sara137_2

Annie i Pety nie ma co porownywac bo to byly 2 calkiem rozne Nikity (!). A Maggie czy Peta: bezkonkurencyjnie Peta.

ocenił(a) serial na 7
Melody86

zgadzam się z melody w 100 procentach!

Melody86

Zgadzam się. Trudno porównać z Annie. Ale nie podoba mi się ta Maggie Q. Nie wpasowuje mi się w wyobrażenie o Nikicie. Więc pozostanę przy lubieniu Pety

_Heru_

rowniez zgadzam sie z melody, Annie byla swietna ale jej Nikita byla inna niz ta serialowa - filmowa byla dzika, nieokrzesana, zdrowo trzepnięta (ale i urocza). Jesli chodzi o seriale to Maggie moglaby Pecie buty wiązać. Serial z Peta jest starszy i niskobudzetowy a i tak bije nowa wersje na glowe.

nicknickowy

Najlepsza bezapelacyjnie Anna co do seriali ciężko wybrać i Peta i Maggie aktorsko stoją na dokładnie tym samym poziomie,a że pierwszy serial był scenariuszowo i pomysłowo"dopieszczony" to wypada lepiej,ale ja jednak wolę Maggie.Nowa wersja też mi wygląda na niskobudżetową wystarczy obejrzeć gdzie i jak kręcone są ujęcia w 5 miejscach na krzyż,sprzęt na planie(sekcja) jest lata świetlne w porównaniu z tym z pierwszego serialu jeżeli L.F.Nikita był serialem niskobużetowym to nowy jest robiony po łebkach z resztek jakie zostały po kręceniu innych seriali ze stacji CW ,a prawie cały budzęt poszedł na gaże dla aktorów.

szarit

twoje ostatnie zdanie doskonale podsumowalo jakosc tego serialu.

nicknickowy

Wiem,niestety ale nie jest tak strasznie da się oglądać mimo tego wykonania po łebkach,co na pewno jest dużym sukcesem tego serialu.

_Heru_

peta :)

ocenił(a) serial na 1
_Heru_

Rowniez bezkonkurencyjnie Peta. Zreszta w tamtym serialu wszystko bylo lepsze, nie tylko aktorzy, ale i muzyka, stroje, ogolnie oprawa i klimat., no i niepowtarzalna relacja pomiedzy Nikita Wirth i Michaelem Samuelle :)

ocenił(a) serial na 1
_Heru_

rzeczywiscie Annie nie ma co porownywac bo to byla calkim inna postac, a z tych dwoch - Peta Wilson.

ocenił(a) serial na 6
czarna.koza

powiem tak.mam mieszane uczucia co do obu aktorek(mówie o serialach) . może patrze na nie przez pryzmat postaci..ale bardziej przypadła mi do gustu maggie chociaż przed oglądnięciem nowej wersji miałam dośc poważne obawy gdyż doszły mnie słuchy że ma to być kontynuacja serialu z petą. wiec naprawde sie przestraszyłam:) ale po pierwszym odcinku musze powiedzieć że pozytywnie mnie rozczarował. chociaz uważam że lepiej dla niego by było gdyby był puszczany pod innym tytułem, zupełnie odciąty od postaci z "oryginału".ogólnie rzecz biorąc nikita grana przez petę od... połowy drugiego sezonu zaczeła mnie niemożebnie wkurzać.... a nikita maggie wydaje mi sie bardziej konkretna i jakaś taka bardziej życiowa. pomijając już inne postacie jak np ta dmuchana lala amanda lub pan "jestem najlepszy i najmądrzejszy na swiecie " birkhoff( ci którzy oglądali tamten serial pewnie zrozumieją o co mi chodzi). ale żeby zakończyć te moje wywody powiem że jako serial i postacie wole tamten ale uważam że ta wersja też ma jakiś swój urok i przyznam sie że mnie wciągnęła.

ocenił(a) serial na 6
yvonne14

bezapelacyjnie peta ;)

_Heru_

Oczywiście, że Peta.

Hoax

A ja tam wolę Magie Q. Wizualnie bardziej mi leży. Peta troche wyglądała jak transwestyta i miała okropne ciuchy. :P
A jeśli chodzi o grę aktorską- to wg mnie i Peta i Maggie są na podobnym poziomie

ocenił(a) serial na 10
pikolinia

Jako postać Nikity wolę Petę - ostra, silna, wyrafinowana. Co do Maggie Q - o wiele bardziej piękna niż Peta, a druga sprawa podchodzę do niej jak do innej Nikity. Podczas oglądania pierwszego odcinka nowej Nikity nie porównywałem aktorek grających Nikitę i chyba to mnie uchroniło od negatywnej opinii o nowej wersji serialu.

pikolinia

Peta miała okropne ciuchy???
W tamtym czasie była najmodniej ubrana jak mogła być. Teraz jak się ogląda to można tak myśleć ale wtedy na pewno nie

sara137_2

mnie sie jej ciuchy podobaja nawet teraz. Peta w Nikicie byla tak piekna, ze nawet worek ziemniakow wygladalby na niej jak stroj od projektanta.

sara137_2

Oglądałam to "w tamtych czasach" i też mi się wtedy nie podobały. Może gdyby miała inną figurę, ale wszystko było takie obciśnięte na niej. Zresztą kwestia gustu. Mnie się te ciuchy nie podobały i już.

ocenił(a) serial na 10
pikolinia

jak dla mnie Maggie Q jest sto razy lepsza. Nikita w wersji blond zupelnie do mnie nie przemawia. Pasuje mi bardziej na jakas lalke a nie zabojce

anusia140

anusia a ogladalas tamta nikite czy nie i tak tylko mowisz? ;) do mnie z kolei nie przemawia nikita ktora jest chuda jak patyk (prawie doslownie) i wyglada jakby uciekla z obozu. Peta wygladala konkretnie a zarazem mega sexy. Maggie sprawia wrazenie ze wiekszy podmuch wiatru wywialby ją na Mount Everest, a ktokolwiek probowalby ją ratowac i trzymac za rece, jedynie wyrwalby jej te kruche piszczele ;p

ocenił(a) serial na 10
nicknickowy

wlasnie ogladam i ta i ta nikite w tym momencie i dla mnie bez porownania wersja z 2010 roku jest sto razy lepsza

anusia140

pewnie dlatego, ze jest nowoczesniejsza i trafia do obecnego mlodego widza ;) tamta nikita, badz co badz, jest z lat 90, a do wiekszosci dzisiejszych nastolatkow przemowi nowoczesna, typowa oprawa, komputery, samochody, pukawki a nawet ciuchy te, ktore sa na czasie ;] Mimo ze sama jestem mloda uwazam, ze nowa nikita nie ma glebi i klimatu, jest typowym serialem sensacyjnym.

nicknickowy

Wiesz oglądałam "starą" Nikitę na bieżąco na polsacie i bardzo mi się podobała,ale ta "nowa"Nikita też jest b.dobra,a z tym gustem młodzieżowym toś pojechała,no i jeszcze tą nowoczesną oprawą,techniką i tymi komputerami,bo ja w tej "nowej" to tylko inne ciuchy widzę,oprawa wizualna jest zwyczajnie słabsza od tej "starej".To jest po prostu swobodna kontynuacja związków z "starego"serialu i filmu,porządnie zrobione jak na marniutki budżet serial akcji,a że taką tematykę nie da się zaprzeczyć lubię to mi się zwyczajnie podoba.

szarit

Peta Wilson stara dobra nikita... Przy okazji mam takie pytanko i wielką prośbe przepraszam że tutaj ale nie miałem gdzie tego napisać jakoś równocześnie jak nikita kiedyś na polsacie leciał taki serial o takim chłopaku co spadł z drzewa albo takiego balkoniku w takim domu i przeniósł się do innego świata (gdzie były same dzieciaki) a tak naprawde był w śpiące. Pamięta ktoś?

ocenił(a) serial na 10
fatjay

Obie są świetne jako Nikita, i każda z nich wnosi coś ciekawego do swojej roli. A co do serialu, o który pyta kolega to http://en.wikipedia.org/wiki/The_Odyssey_%28TV_series%29 :)

ocenił(a) serial na 10
anusia140

no cóż przynajmniej jak na kogoś kto ma walczyć wręcz z facetami, Peta wypada lepiej mając 178 cm, an nie 10 cm mniej jak Maggie Q ^^

lily1991

Ciekawe bo Maggie Q w swojej karierze ma właśnie głównie filmy gdzie walczy zarówno z facetami jaki i kobietami.A że chuda jest i średniego wzrostu o niczym nie świadczy liczą się umiejętności a te ma,inaczej nie grałaby w filmach made i Chiny czy Hongkong,bo tam dublerów nie zatrudniają trzeba samemu coś umieć by grać w tych filmach.

_Heru_

Kinowa Nikita - Anna Parillaud ( ona piwerwsza stworzyła legendę z Luc Besonem) Serialowa Peta Wilson ale i Maggie Q ma swój Urok Warto obejrzeć i fim i porzedni serial

ocenił(a) serial na 10
_Heru_

według mnie z urodą i głosem wygrywa Maggie Q, ale jako postać i całość serialu zawsze najlepsza będzie Peta Wilson z La Femme Nikita

_Heru_

Najlepszą i jedyną Nikitą dla mnie zawsze będzie Peta Wilson. Ale serial Nikita ten obecny też nie jest taki zly. Ale i tak PETA. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 1
_Heru_

Peta, Anna, Lyndsy (Alexandra) i na czwartym miejscu specjalne poza podium Maggie Q. Pani Q stworzyła odrażającą potworność niszcząc całkowicie postać Nikity jak i klimat serialu.

_Heru_

Peta w niektórych odcinkach wygladała zjawiskowo, a w niektórych tak średnio:) Dla mnie Peta (choć nie ogladałem jeszcze nowego serialu wnioskuje tak po zdjęciach) , bo lepiej pasowała do nikity, która była narkomanką mieszkającą na ulicy, ta Maggie nie wygląda na dziewczynę która ma takie życiowe doświadczenia:)
Co do filmowej nikity to nie ma co porównywać, Anna jest daleko przed nimi.

Ja mam trochę inne pytanie, jakbyście porównali muzykę z obu seriali?
W filmie muzyka była ekstra, podobnie w serialu z Petą, niezly klimat i tajemniczość do akcji wprowadzała. A jak jest w najnowszej Nikicie nie oglądałem, zamierzam, ale już chciałbym wiedzieć:D

ocenił(a) serial na 6
_Heru_

dla mnie Maggie. Jest w moim typie, ma seksowny głos i zawsze wygląda świetnie.

keeveek

zgadzam się z keeveek xD

ocenił(a) serial na 10
kinga45

Dla mnie 100% Maggie Q. Nie wiem, czy to włosy, czy rysy twarzy, ale wydaje mi się bardziej tajemnicza itp. Idealnie pasuje do roli moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 7
skinnerbx

Lyndsy :D Tak, tak wiem, Nikity to ona nie gra, ale w sumie postać dość ''nikitowa''. Na początku nie mogłam uwierzyć, że biorą ją do takiej roli, zwłaszcza, że kojarzyłam ją tylko z roli słodziutkiej Dylan z DH. I na początku Alex właśnie taka była - zbyt słodziutka. Ale w ostatnich odcinkach postać bardzo się rozwinęła. Nawet rysy twarzy uroczej lalki nie odbierają jej tej ''mroczności''.
A jeżeli mam wybierać z tych trzech... Cóż, La Femme Nikita oglądałam jak miałam z 5 lat i w sumie jedyne, co zapadło mi w pamięć, to fragmenty czołówki i blond włosy głównej bohaterki, zatem tu za dużo powiedzieć nie moge. Maggie raz mi się podoba, raz nie... O ile w wersji ''cold'' ujdzie, to w tych bardziej emocjonalnych scenach moim zdaniem gra w troche przerysowany sposób. Zatem wybrać muszę wersje filmową. Btw, Bridget Fonda w ''Kryptonim Nina'' jako kolejna ''nikitowa'' postać też bardzo mi się podobała.

Villemo339

Tak chwalicie tą Pete to może obejrzę sobie tą Nikite, doradzicie jakiś najlepszy odcinek tego serialu??

kinga45

Byl taki odcinek, w ktorym Operations (przepraszam, ale nie wiem, jak to tlumaczono w Polsce) zostal postrzelony i prawie umarl - polecam! To bylo na poczatku drugiego sezonu.

Villemo339

Jest więcej Nikitowych postaci np.Czarny Kot z Hongkongu,ale to tylko dla fanów azjatyckich filmów,inni mogli by nie strawić...

_Heru_

Gdybym miała stopniować .

1. Anna
2. Peta
3. Maggie

Ale dla mnie najlepszą i najbardziej trafiającą do widza Nikitą będzie Anna! Jedyna. Niepowtarzalna! O
Do Pety pałam sentymentem , ponieważ lubiłam tamten serial.
Maggie przy nich jest trochę w tyle :):)

Cpt_Pchelka

Moje stopniowanie to

1.Maggie Q !!!!!!!!!!!!!!xD
2.Peta
3.Anna

kinga45

Ale ten nowy serial z Maggie nie ma zadnego nastroju! Jak ogladam Pete, to nie moge sie oderwac od ekranu.
Dzis ogladalem najnowszy odcinek 'nowej' Nikity, i mimo ze w USA wydano na niego fortune (wierzcie mi), to on poprzedniej "Nikicie" do piet nie siega. Po tylu latach, "LFN" z Peta wyglada nowoczesnie!
Poza tym, Maggie nie ma klasy, jak jakas kobieta z marginesu; powiedziala, ze "gowno ja obchodza" oipinie na temat porownan, a Peta jak zwykle kulturalnie powiedziala, ze nie ma zamiaru komentowac nowej "Nikity."
Pozdrawiam.

Chicago

Fortunę?nie żartuj ten serial jest produkcji CW ta stacja oszczędza na czym może,jak już to chyba na ciuchy dla aktorów i ich gaże..i wątpie by to była fortuna .Ten serial w moich oczach jest bardziej oszczędny budżetowo niż Nikita z Petą i oglądając każdy następny odcinek widzę tego dowody...
Co do marginesu Maggie ma polskie i irlandzkie pochodzenie po ojcu ta,, też jesteś margines boś Polak? I nastrój ma jak na amerykański produkt...

szarit

Wydano FORTUNE na reklame i promowanie tego serialu - w Chicago np. na kazdym rogu plakat jest, ale Ty oczywiscie wiesz lepiej; rozumiem, ze Ty je wszystkie dla CW ufundowales?). Ty moje miasto prawodopodobnie rzadko widujesz, jak sadze. Co do marginesu, ja mowilem o jej zachowaniu, i wylacznie o tym.
Nie mowie juz o tym, ze CW to stacja bezplatna, kazdy ja ma w domu, a LFN leciala w USA (o ile dobrze pamietam) tylko na platnej kablowce, serialu i tak nikt nie oglada z moich przyjaciol. A dla LFN nawet moja zona poprosila rodzicow o Premium Cable, by ogladac serial.
"I nastrój ma jak na amerykański produkt?" A jaki to standard ma amerykanski produkt? Przerzuc sie na polskie 'wspanialosci', jak Ci USA nie pasuje. Ja od lat probuje znalezc dobry polski film, na razie bezskutecznie, a kinach jest co tydzien kilkanascie nowosci (niestety zadne z Polski).

P.S. Jesli ktos zna jakis dobry polski film, chetnie obejrze.

ocenił(a) serial na 6
Chicago

Na odcinek fortuny wcale nie wydano, reklamy żadnej również nie miał.
A co do Maggie, która powiedziała, że gówno ją to obchodzi, to oglądałam z nią wiele wywiadów i w żadnym czegoś takiego nie słyszałam, więc podaj źródło (;
Co do wątku, to nie mam swojego typu, lubię wszystkie dziewczyny, ale skłaniam się jednak do Maggie, która wszystkie wyczyny robi sama.

Vakme

http://www.movieline.com/2011/01/25/nikitas-maggie-q-on-controlling-her-shows-qu ality-and-legacy-i-dont-give-a-sht-about-la-femme-nikita/

Chicago

Sorry ale z tego artykułu wcale nie wynika że jest "marginesem" i nie powiedziała nic obraźliwego na temamt LFN ...albo moja znajomość angielskiego nawet z tłumaczem jest zerowa...

Chicago

Nie mieszkam w stanach jak Ty,wiec niby jak mam widywać Twoje miasto,a plakaty to najtańsza forma reklamy przynajmniej w Polsce.I nie wmówisz mi że w USA jest inaczej.A co do CW wystarczy popatrzeć jak wyglądają ich seriale i detale w nich pokazane,wszystkie są kręcone po kosztach co widać gołym okiem więc o fortunie nie gadaj bo zwyczajnie naginasz prawdę do swojej wizji.CW widać więcej kasy wydaje na reklamę niż budżet swoich produkcji.A to że CW jest ogólno amerykańska i darmowa o niczym nie świadczy,żyje z reklam jak każda normalna tv z tym że jest dość krótko na rynku(o.10lat) i oglądalność ma najmniejszą z ogólnoamerykańskich telewizji o czym świadczą wyniki oglądalności ich seriali.
A co do zachowania ma racje co ja obchodzą porównania?Peta to Peta Maggie to Maggie i tyle różnice miedzy nimi widać ogromne gołym okiem.A co do wypowiedzi jesteś pewien że użyła dokładnie takich słów?bo nie wierze ci podaj link do wypowiedzi ludzie lubią na filmwebie podawać plotki niezgodne z rzeczywistością udowodnij więc że jest inaczej..Ale nie do prasy ale wywiad na żywo,bo prasa pisać sobie może cuda...
Standart owszem bo to typowy amerykański produkt a czemu?bo "Nikita" ta z Petą Wilson była produkcji Francusko Kanadyjskiej a scenarzyści i inni pracowali przy orginalnej pierwszej francuskiej "Nikicie",tamta Nikita miała typowy europejski klimat i nastrój,a ta Nikita to typowy amerykański produkt.Nigdzie nie pisałam ze mi się nie podoba wręcz przeciwnie lubię taką tematykę wiec oglądam z przyjemnością,ale też ten serial równie dobrze mógłby się nazywać "Nina" lub jeszcze inaczej i nikt nie miałby o to pretensji.
Co do polskich filmów wcale nie oglądam bo stare dobre już widziałam a te nowe to słabizna strasznie nieciekawa,z serialami wcale nie jest lepiej...

szarit

CW "jest dość krótko na rynku(o.10lat)"?
Czys Ty zmysly postradala?
Mojego tescia sp. ojciec ogladal CW (wtedy o sie jeszcze nazywala WGN).
W 2006 roku ta stacja zmienila po prostu nazwe, ot, tak sobie, jak polaczyla sie z UPN, ktorej i tak nikt nie ogladal.
Ta Twoja "nowa" stacja istnieje od 1948 roku - skad Wy bierzecie w Polsce informacje na takie tematy?

Mimo wszystko pozdrawiam.

P.S. W razie watpliwosci, ta Twoja nowa stacja ogladana jest przez moja zone regularnie od 1997 roku (ja osobiscie wole np. kolejna, wg. Ciebie, "nowa" stacje ABC), a moj wykladowca ze studiow do dzis wspomina, jak w latach 70-tych ogladal na niej kreskowki. A ogladalnosc ma spora, szkoda, ze glownie jesli chodzi o reality shows (przez wiele lat 'ANTM' byla najczesciej ogladanym show w wielu stanach, lacznie z Illinois, Wisconsin, NY, i inne).