Mój ranking to :
1. Miami Vice
2. Magnum
3. Nieustraszony
4. MacGayver
5. Na wariackich papierach
To moja piątka ulubionych serial sensacyjnych lat 80's
Magnum
A Team
Jake & the fat man
McGayver
Knight rider
Miami Vice
"Na wariackich Papierach" z Willisem jest świetne ale to bardziej komedia niż sensacja, ale bardzo cenię ten serial.
1. MacGyver
2. Drużyna A
3. Nieustraszony
4. Detektyw w sutannie
5. Na wariackich papierach
6. Gliniarz i prokurator
Dopisałbym jeszcze poniższe, bo też są dobre, ale powstały w innych latach:
Na południe
Gorączka w mieście
Randall i duch Hopkirka
Żar tropików
Oto moje ulubione seriale (niekoniecznie z lat 80)
Street Hawk
Detektyw Hunter
Chips
Knight Rider
Airwolf
T and T
MacGyver
The A Team
Magnum P. I.
Starsky i Hutch
Hawaii Five 0
Thunder in Paradise
Pacific Blue
Adam 12
Baywatch
Tropical Heat
Kojarzysz może coś takiego? https://www.filmweb.pl/forum/seriale/Stary+serial%2C+być+może+Matlock,3222422
Teraz coś ode mnie (nie koniecznie lata 80.)
1. The A-Team
2. Kojak
3. MacGyver
4. Knight Rider
Zgadzam się. Współczesne seriale nie trzymają dawnego poziomu.
Niektóre ulubione seriale z dawnych lat:
Kameleon
Sliders
Tequila i Bonetti
Na Celowniku
Żar Tropików
Rajska Plaża (nie sensacyjny :))
Brygada Accapulco
Nieustraszony
Nieśmiertelny z Lorenzo Lamas
Airwolf
Gliniarz i Prokurator
Na wariackich papierach (nie sensacyjny :))
Detektyw w sutannie
Kojak
Święty
Coś pewnie jeszcze by się znalazło :)
Dzięki, odświeżyłem sobie kilka pozycji.
A jak się nazywał serial gdzie był gość z kalkulatorem co przenosił w czasie innego typa, żeby tamten zmieniał historię i pomagał ludziom? Początek lat 90 (chyba).
Żaden z wymienionych w tym temacie.
Dzięki, zgadza się.
Jeszcze taki serial chodzi mi po głowie... Leciał na RTL7, albo to już było TVN7. Podobny rocznik co Zagubiony w czasie. Temat też podróże w czasie, ale podróżowało kilka osób w tym pamiętam 1 kobieta. To nie z Archiwum X ani Czynnik PSI, choć też tam coś odkrywali, badali i też był klimat thrillera i przygodówki.
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "Misja w czasie" (Seven days) - gość się cofa w czasie (maks. 7 dni). Kobieta też tam jest, ale ona pracuje jakby w obsłudze teraźniejszości :).
Tak jest! Sliders - Piąty wymiar (1995-2000) serial z TVN7. Kojarzyłem z twarzy Jerrego O'Connella, ale nie znałem nazwiska.
Trafiony zatopiony. Dzięki. To był fajny serial, przynajmniej pierwsze 2 sezony, które widziałem po 1995.
Serial świetny. Ja oglądałam na RTL7. Od jakiegoś czasu mam ochotę oglądnąć go jeszcze raz. Na RTL7 same fajne seriale leciały np. Kameleon, Sliders, Słodka Dolina, Seaquest, Święty i wiele wiele innych starych i nowych seriali. Ale tak fajna stacja nie miała prawa bytu niestety, a to wielka szkoda.
A ja szukam odcinka, chyba z tego serialu. Kojarzysz może?
Zaczyna się od tego, że dwóch facetów (być może byli braćmi) znajduje się w brutalnym areszcie. Okrutny klawisz mówi do jednego z nich: "Ty możesz wracać do domu, jesteś wolny", więc ten (prawdopodobnie był to wysoki blondyn) odchodzi spokojnym, niespiesznym krokiem. Pamiętam, że ów więzień idzie długim korytarzem. Wtedy strażnik zdradziecko strzela mu w plecy. Mówi wtedy do drugiego więźnia (chyba nawet pochylającego się nad zwłokami kolegi): "A ty się pomęczysz". Widać przerażenie na twarzy więźnia. Myślę, że nawet płakał.