PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 96 tys. ocen
8,1 10 1 96323
6,9 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Spoilery do sezonu 10

ocenił(a) serial na 8

Proponuję zbierać w tym temacie wszelkie nowinki.
Na razie wiadomo, że:

- w trzecim odcinku, zatytułowanym "Soul survivor", pojawi się nowa postać kobieca ze szkockim
akcentem - Rowena
- pojawi się nowa postać kobieca o imieniu Dar
- Sezon rozpocznie się gorączkowym poszukiwaniem Deana, który zniknął bez śladu. Ponoć Sam
będzie w tym celu "podążał mrocznymi ścieżkami", których skutki mają być równie mroczne.
Tymczasem Castiel musi się pozbierać po długiej walce z Metatronem. Z wyczerpującą się łaską i
resztkami wrogich aniołów, Cas będzie musiał się zmierzyć z "tykającym zegarem własnej
śmiertelności", czy jakoś tak. (http://www.enstarz.com/articles/41112/20140710/supernatural-season-
10-spoilers-summary-for-upcoming-season-released-dean-goes-missing-castiel-faces -mortality-
video.htm)
- Demoniczny Dean będzie straszny (Twitter jednego ze scenarzystów)

Phea

-W odcinku 10x02, Dean wda się w dość intensywny romans z ostrą, acz współczującą kelnerką z zajazdu, imieniem Ann Marie
-Postać Dar zostanie zagrana przez Raquel Riskin
( Riskin grała już w serialu, małą rólkę w w 5.sezonie w odcinku "I Belive Children Are Our Future". Niestety nie pamiętam kto to był)

LuciferRising

Zagrała dziewczynę co wydrapała sobie mózg w otwarciu odcinka.
Oby przez demonicznego Deana, nie zrobiła tego ponownie - powinna trzymać się z daleka od tipsów.

LuciferRising

Jeżeli dobrze zrozumiałam sprostowanie, to podany wyżej spojler dotyczący 2 odcinka tak na prawdę należy do odcinka premierowego, który będzie nosił tytuł ,,Black''

Jensen wyreżyseruje odcinek 3, który kręcony jest jako pierwszy. Zdjęcia oficjalnie ruszyły 8 lipca

ocenił(a) serial na 8
Phea

Kopiuję ze strony supernatural.com.pl (fragment wywiadu):

Czy mogliśmy zobaczyć trochę ludzkich emocji na twarzy Crowley'a w czasie jego monologu nad ciałem Deana?
"To nie były tylko pozostałości ludzkich emocji" mówi Carver "Kiedy Crowley wstrzykiwał sobie ludzką krew, niezależnie od tego, czy byli w stanie się do tego przyznać, czy nie, powstała między tą dwójką pewna więź. Nazwij to ludzkością, albo przyjaźnią, ale z pewnością to tam jest."

Jaka będzie reakcja Sama widząc starszego brata zadającego się z Królem Piekła?
Crowley będzie miał dość mocno zaciśnięte swoje szpony na Deanie wraz z początkiem sezonu," mówi Singer "Kiedy Sam dowie się prawdy o Deanie, łatwo się nie podda."

Czy Winchesterowie nie mogą po prostu się ze sobą dogadać?
"Bracia będą w dość unikatowej pozycji na początku sezonu 10." tyle na ten temat mówi Carver.

A co tam słychać w niebie?
"To, jak Castiel poradzi sobie z nadchodzącą śmiercią i gdzie widzi siebie w odniesieniu do niebia i innych aniołów, zostanie pokazane w pierwszym odcinku sezonu." obiecuje Carver. "Niektóre anioły są nadal na ziemi i to co robią, może być interesujące." A co z Metatronem, który został uwięziony w lochu w niebie? Czy po raz ostatni go widzieliśmy? "Oczywiście, że nie!" mówi Carver. "Tak długo, jak Metatron żyje, jego opowieść nie dobiegła jeszcze końca."

Jaki jest główny motyw sezonu?
"To może zabrzmieć tajemniczo," mówi Carver, "ale dla mnie sezon 9. był o wybieraniu tego, kim chce się być, jak np. Castiel, który musiał dokonać wyboru, czy che zostać człowiekiem, czy stać się ponownie aniołem. Myślę, że sezon 10. będzie o tym, jak każdy wstanie i powie 'Wiesz co? Jestem kim jestem'. Zobaczymy te zmagania w każdej z postaci.

+ Jim Michaels oświadczył, że nie było żadnych rozmów w sprawie zakończenia Supernaturala na 10tym sezonie :3

Phea

To się malkontenci "och do 5 sezonu super...", oburzą :3

Serial się na tyle zmienił, że punk wyjściowy 10 sezonu, mógłby być spin-offem, lub pilotem nowego serialu:
"Dwaj bracia ( w poważnym wieku, czyli po 30- tce ;), z których jeden jest demonem (potworem), a drugi łowcą...."
I zabawa znowu się rozkręca ;D

Ale tak jak pisałam w innym temacie, obsada "Supernatural", zdecydowanie może być bardziej zapracowana i grać też w czymś innym.

evo_33

No to z grubej rury. Lubię ten serial, temat jest specyficzny, zjawiska nadnaturalne i paranormalne. Demony, wiedźmy, wampiry, anioły do wyboru do koloru. Ale prawda jest taka że tylko Crowley trzyma poziom, Kain był jak w na razie w 1 odcinku. Śmierć też pojawia się za rzadko. Zmarnowano potencjał walk w niebiosach, bo jak to inaczej nazwać? Bartłomiej urzędas bez wyrazu, zabity jak pionek. Malachiasz zapowiadał się fajnie - uśmiercony po za ekranem. Gadriel - kurde można by z nim coś zrobić, nie lepiej zabić po 1 sezonie. Abaddon - kurde nie mogę odżałować skopania tej postaci. A czemu tak dostała po dupie? No tak - Crowley. Wszyscy go uwielbiają, i każdy przez to obrywa. Postać Abaddona była świetna, jej też zafundowali kiepski koniec, by zrobić byle jaką walkę Metatrona z Deanem. Już walka Deana z demonami w domu Kaina była znacznie lepsza. W 5 sezonie dostaliśmy Crowleya, ale od 5 sezonu straciliśmy Gabriela( o jak miło że wrócił na jeden odcinek jako miraż) Jo, Ellen, Rufusa, Bobbiego, Balthazara, Michała, Lucyfera, Chucka itp Masa świetnych postaci. 8 sezon miał być rewelacyjny, ale nie oszukujmy się motyw czyśćca skopany i jeszcze dziewczyna Sama - brrr. Na plus był Benny, Naomi i niektóre akcje( jatka w barze), upadek aniołów, próby) Sezon taki na 6 +. 9 sezon - znowu kłamstwa braci, znowu wojenki między aniołami. Gdyby nie parę ciekawych akcji to było by gorzej niż w 8, tak to ponownie 6+. Każda postać tak naprawdę jest już do bólu schematyczna, tylko Crowley się wybija, i myślę że wiele osób myśli podobnie. Jeśli nie poprawią kilku kwestii + będą robić tylko 1 strzałowców to nie wróżę temu serialowi nic lepszego. Może sobie być 11, 12, 40, 100 sezon, Dean i Sam na wózkach inwalidzkich rozwalają demony, ale by to miało sens.

Czarny_Piotrus2013

Zgadzam się w pełni, chociaż dla mnie z głównego kwartetu najsłabiej wypadł Castiel, bo wojenka aniołów po super upadku była jeszcze bardziej skopanym wątkiem niż lewiatany. Mnie jakoś kwasy między braćmi nie męczą, bo to stare chłopy, co zmierzą na wózki inwalidzie (jak napisałeś), tetryczeją i kwasy muszą być ;D
Napisałam tylko o ciekawym puncie wyjścia do kolejnego sezonu, bo temat jest nośny.
I masz rację, że dają fajnie zapowiadające się postacie, a potem kicha, bo aktorzy są wynajęci na jeden sezon, gaża się kończy i trzeba kuriozalnie kończyć.

evo_33

Dean nie był taki nawet wtedy gdy mu 80- stuknęła. Bracia kiedyś byli taka fajna przeciwwagą dla tych wszystkich starych łowców, co już im fest odwalało, a teraz to Dwaj zgryźliwi tetrycy w młodszej wersji.
Temat 9 sezonu był nośny ale wyszło jak wyszło, góra 6-7. Dean jako demon już był, fakt 1 odcinek, był też wampirem. Teraz jest inaczej Dean naprawdę został demonem, od tego czasu sporo się wydarzyło. Czy coś się zmieni? Nic. Dean od dawna zachowuje się demonicznie. Jest brutalny, mściwy, kłamliwy, nie wzbrania się od tortur, przelewu krwi, morderstwa, oszukiwania przyjaciół, jest strasznym hipokrytą (Sam i Ruby). Jedyne co się zmieni to dojdzie pogarda do ludzi, zamiast ich chronić będzie w najgorszym wypadku miał ich gdzieś.
Castiel to cień dawnego siebie. Kurde brakuję mi albo tego zabawnego Castiela, albo tego wojowniczego z początku. Teraz jest jak słodki psiak, który nie wie co ma robić.( Tak od 3 sezonów przynajmniej)
Sam - w tym sezonie dzięki egzystencji w nim Gadriela był świetny, przejścia były bardzo dobre
Crowley - no cóż Król jest jeden i tylko Crowley się wybija znacząco. Niech zrobią naprawdę dobry 10 sezon, bo jeśli ma to być kilka odcinków to bez sensu robić im więcej.

Phea

Również skopiowane z supernatural.com.pl
-Możliwe, że SPN będzie miało kolejny Spin off i 11. sezon
-Zobaczymy kilka nowych postaci, o których mogę co nieco powiedzieć. Będą anioły i demony, duchy i wilkołaki... i oczywiście nowa strona Deana, demoniczna, która będzie z nami więcej niż jeden odcinek. Pewnie zobaczycie zupełnie inny obraz Deana demona, niż oczekiwaliście i to jest coś, czym jesteśmy bardzo podnieceni.
-Podczas kiedy Sam jest na polowaniu, aby odnaleźć brata, spotykamy raczej tajemniczą postać, która ma tą samą misję co młodszy Winchester i spowoduje braciom wiele kłopotów. Jest jeszcze kilka innych postaci, o których nie mogę na tę chwilę nic powiedzieć, aby Wam ich nie zepsuć.
-Castiel jest jak najbardziej obecny na początku sezonu 10., jego łaska słabnie i jest bliski śmierci, jeżeli nie uda mu się czegoś na to poradzić". - Jeremy Carver

Jak będą wyglądały relacje Deana z Crowleyem i Deana z Castielem i czym one będą się różnić od tych pokazanych w minionym sezonie?
-Cóż, demon Dean jest oczywiście teraz... kumplem Crowleya, którzy razem sieją zamęt.

Ale czy te ich relacje są szczere, czy na przykład Crowley będzie wykorzystywał Deana i w rzeczywistości nie są aż tak blisko?
-Cóż... zobaczycie, jak te relacje są przedstawione. Nie jest tak... tak usłane różami, jak Crowley z początku myślał. Ponieważ nie ma on do czynienia ze zwykłym demonem, ale z demonem, którym jest Dean Winchester, który dodatkowo ma Znamię Kaina... jest to trochę bardziej skomplikowane, niż Crowley z początku myślał, że sobie poradzi. Myślę... że okres miesiąca miodowego się dla nich skończył dość szybko.

A jak wyglądają jego relacje z Castielem.
-Racja, Cas. Cóż, nie doszliśmy jeszcze do tego. Cały czas poświęcamy na relacje demona z Crowleyem, które dość szybko ulegają zniszczeniu, do tego stopnia, że Crowley aż musi prosić kogoś o pomoc.

-Stan emocjonalny Deana - "Dean jest pozbawiony całego swojego emocjonalnego bagażu".
-Tatuaż chroniący przed opętaniem - "Pomimo tego, że Dean nadal go ma, został zmieniony w demona. Znamię Kaina zmienia duszę w demona" wyjaśnia Singer. "Cały czas jest to w pewien sposób Dean, nawet jeżeli ma czarne oczy."
-Gdzie jest Colt? - "Colta ostatni raz widzieliśmy w odcinku 6x18 Frontierland, kiedy bracia zostawili go na Dzikim Zachodzie. Pewnie cały czas gdzieś tam jest."

ocenił(a) serial na 8
LuciferRising

"Pozbawiony emocjonalnego bagażu?" DAAAAAMN. A liczyłam na jakiś angst "stałem się tym, czego nienawidzę" ;___;

ocenił(a) serial na 8
Phea

O MÓJ BOŻE. UJAWNIONO INFO NA TEMAT 200 ODCINKA :DDD

Jest zatytułowany "Fan Fiction" i będzie to odcinek... MUSIACALOWY! :DDD

Phea

Serio?
To Jensen w końcu sobie pośpiewa.
Oby konwencja była rockowa nie broadway'owa, chociaż ta druga może być zabójczo śmieszna.

ocenił(a) serial na 8
evo_33

Ja bardzobardzo chcę broadwayową. Po pierwsze, musicale teatralne to mój życiowy konik, a po drugie - no właśnie - to będzie dużo zabawniejsze, niż wersja rockowa.

ocenił(a) serial na 10
Phea

Ma być trochę tego i trochę tego.Ciekawa jestem w jakich okolicznościach będą śpiewać bohaterowie o ile w ogóle będą. Na pewno będzie sporo puszczania oczka do widzów, scenariusz będzie dziełem Robbiego thompsona, czyli będzie to coś w stylu Meta Fiction, tylko pewnie bardziej szalone.

ocenił(a) serial na 8
Phea

Ukazał się całkiem ciekawy wywiad, z którego wynika, że szykuje się takie zło i mhhhok, że będziemy się zastanawiać "który z braci jest tu prawdziwym potworem". Crowley zaproponuje Deanowi relacje biznesowe (jak to on). Ponoć się przeliczy. Dean niby będzie demoniczny, ale jakieś przemyślenia na ten temat będzie miał. Castiel nie chce zawracać gitary ludziom, którzy mają własne problemy i spróbuje sam uporać się ze swoją-nieswoją ulatującą łaską.

Phea

Łaska Castiela to prawdopodobnie priorytet, chyba że znowu chcą bawić się w uśmiercanie, by potem wrócił pod koniec sezonu, albo w 11( co jest bardzo możliwe) Nie dziwie się że Dean będzie się stawiał, w końcu jest potężny. Jak kiedyś z Deanem polecieli po Kaina, tak teraz Sam z Crowleyem do niego uderzą bo Dean stanie się za dużym zagrożeniem. Liczyłem że Bóg się pojawi, albo chociaż mała interwencja( choć kto wie Metatron wciąż żyję, a jestem pewny że ma on spore znaczenie dla tej historii. Może Śmierć dorzuci swoje 3 grosze? Wracając do Cassa jeśli szybko się nie upora z łaską, kto pomoże Samowi? Garth? Jodie? Charlie? Może powrót z zaświatów, pytanie kogo? Bobbiego? A może wyprawa do czyśćca po Benniego? Albo nawet powrót Johna?

Czarny_Piotrus2013

Jeszcze wtrącę że widać że Cass będzie nieco pobijany w 3 odcinku, ciekawe z jakiego powodu? No i chyba Sam przyzwał Crowleya. Hm ciekawe.

Phea

Czy wiadomo, jak długo będziemy mogli oglądać demona!Deana?
Kiedy rozmawiałam z Jeremym Carverem kilka tygodni temu, powiedział, że demon!Dean będzie z nami przez "pierwszych kilka odcinków". Wspomniał też, że Znak Kaina "będzie cały czas przypominał o sobie braciom w kolejnych odcinkach, po tym, jak Dean zostanie uleczony." Ale nie martwcie się. "Nawet jeżeli Dean zostanie uleczony dość wcześnie i wszystko będzie wskazywało na to, że sprawy zaczynają się układać, wprowadzimy kilka ciekawych zwrotów akcji."

Jensen Ackles:
Demon Dean jest jak facet na imprezie, który nie chce przestać się bawić, nawet gdy jego przyjaciele go pozostawili i muzyka ucichła, powiedział nam Jensen Ackles w Press Roomie. Nie dba o to, on po prostu chce być dupkiem. Demon Dean ciągle wdaje się w bójki. "Dużo wódki, dużo lasek, dużo walki." Demon Dean nie jest komediowy, ale jest zdecydowanie lżejszy - zwłaszcza po ostatnim roku, gdzie Dean był tak przytłoczony poczuciem winy.
To straszne, jak mało dba o cokolwiek, nawet o siebie, nawet o samochód - Jensen

Jared Padalecki:
Ważnym momentem w zeszłym sezonie była chwila, kiedy Sam twierdził, że nigdy nie posunie się tak daleko aby uratować Deana, jak Dean dla ocalenia Sama. Ale teraz będziemy mogli zobaczyć Sama posuwającego się znacznie dalej, aby znaleźć i uratować demon Deana. Poprosiliśmy Jareda Padaleckiego o wyjaśnienie tej sprzeczności, a on powiedział Sam kłamał Deanowi ", bo czuł się zraniony" i "zawsze uderzamy w tych, którzy są dla nas najbliżsi."
"Sam nie mówił - Nie dbam o ciebie "... to był sposób Sama żeby powiedzieć: " Zraniłeś mnie i okłamałeś, i przez ciebie zostałem opętany przez anioła". Zobaczymy, jak daleko Sam gotów jest iść, a idzie skandalicznie daleko i widzimy ciemną stronę Sama, i testujemy krawędzie moralności. "
Ale czas, gdy Dean był w Czyśćcu i Sam nie szukał go, bo miał dziewczynę i psa "było dziwne", dodał Jared
Padalecki powiedział, że wymyślanie nowych wersji Sama to było dużo ciężkiej pracy - wersja bezduszna, wersja „anioł" - i to miłe, że Dean zmierzy się z podobnym problemem tym razem, a Padalecki ma znacznie bardziej relaksujące lato

Mark Sheppard:
Mark Sheppard, który gra Crowleya, zasugerował na panelu że nikt nigdy nie uwierzy, że Crowley nie wiedział, co się stanie z Deanem pod wpływem Znaku. Nie wiadomo czy Crowley może być w stanie kontrolować swego nowego demonicznego przyjaciela.
W wywiadach prasowych, spytałem Shepparda, czy zastanawiał się nad naturą ich związku. Czy najczęściej Crowley tylko manipulował Deanem, czy też w grę wchodzą inne rzeczy? Sheppard powiedział, że "jest prawdziwe uczucie" między Crowleyem i Deanem, i Crowley "zrobiłby wiele rzeczy, gdyby nie troska o" Deana. Nigdy nie wiadomo, co jest prawdziwym celem Crowleya, ale zawsze udaje mu się tak rozwiązać sprawy, że pozostaje na szczycie.

Misha Collins:
"Myślę, że Cas ma nieco fatalistyczne spojrzenie na życie i myślę, że czuje się jak skazany, ponieważ jedynym rozwiązaniem teraz jest albo poprosić o współpracę Metatrona, a jest zbyt dumny by to robić, albo podciąć gardło innego anioła i ukraść jego łaskę. Nie chce już zabić więcej aniołów, więc jest nieco zrezygnowany, zaniepokojony tym, ale czuje się , że nie ma żadnych opcji. "

Jerem Carver:
W wywiadach dla prasy, Carver powiedział, że nowy sezon "nie będzie zorientowany wokół jednego „questu". Będzie zbudowany wokół wpływu pewnych decyzji na głównych bohaterów. "Crowley i Castiel zostaną skonfrontowani z pewnymi kwestiami bardzo osobistymi", powiedział Carver.
"W ubiegłym roku niektóre osoby zdecydowały, kim chcą być." Carver dodał. "Wszyscy musieli podjąć taką decyzję w zeszłym sezonie. Ten sezon opiera się na twierdzeniu :" Jestem, kim jestem ". To może być bardzo dobra lub bardzo zła rzecz. "
Carver wspomniał tez o postaciach powracających. W jednym odcinku szeryf Jody Mills będzie współpracować z szeryf Donną Hanscum z odcinka "The Purge"".W serialu zobaczymy supernaturalną wersję „The Heat". (film z Sandrą Bullock i Melissą McCarthy pod tym samym tytułem)
Ponadto, " zobaczymy postacie, które zaistniały w serialu przez dziesięć lat trwania serii , a wcześniej nie były ponownie wprowadzone" - Carver

LuciferRising

Supernatural na Comic Con: śpiewający Demon Dean, niekochana Impala i więcej:
-Dean Winchester zaczyna grzeszyć.
-Na panelu podczas Comic Conu w San Diego gwiazda Supernatural, Jensen Ackles zaprezentował zwiastun trzeciego odcinka 10 sezonu, który reżyserował, i który zmroził krew w żyłach. Na fragmencie widzimy Deana stającego naprzeciw Sama po raz pierwszy, odkąd zmienił się w demona. „Istoty takie jak my, należymy do naturalnego porządku rzeczy" oznajmia Dean, nim powie Samowi, że wie, kim naprawdę tamten jest i co zrobił, kiedy go szukał. Więc kto jest prawdziwym potworem, pyta. Później atakuje brata siekierą, a tamten przykłada mu nóż do gardła.
-Nowy styl życia starszego Winchestera najwyraźniej „ma ogromny wpływ na sezon i braci" jak zdradził producent wykonawczy, Jeremy Carver. „Chłopaki są tym naprawdę pochłonięci, zwłaszcza Sam, który próbuje się dowiedzieć, jak uratować brata od bycia demonem."
-W międzyczasie Dean będzie „walczył z tym, co oznacza bycie demonem. To bardzo, bardzo ekscytujące. Wszyscy jesteśmy podekscytowani przede wszystkim koncepcją braci kwestionujących, który z nich jest prawdziwym potworem. To niezwykłe, poruszające i emocjonalne."
-Jensen Ackles ostrzegł, że to nie będzie Dean opętany przez demona, a wciąż Dean, po prostu... inny. „Wiele razy w serialu mieliśmy demoniczne opętania garnituru z ciała, jak to uroczo nazywamy na planie. Tym razem tak nie jest, To prawdziwa dusza Deana została zniekształcona" mówił Ackles. „Ciekawie było przedstawić tą samą postać, ale jako inną, zniekształconą i demoniczną."
-Nowy wątek scenariusza jest także mile witanym wyzwaniem dla aktorów. Jensen Ackles stwierdził, że na planie w zeszły wtorek demonDean zabił faceta, w środę pobił innego, a w czwartek jednego pobił, a drugiego zabił, co było świetne (awesome), jako że dzięki temu wyładował wszelkie frustracje.
-Drugi z gwiazdorów serialu, Jared Padalecki, który grał wiele wcieleń Sama, dodał: „To prawdziwa radość móc zobaczyć, jak Ackles napręża swoje muskuły".
-A kogo łatwiej było reżyserować - Deana czy demonDeana? „W tym akurat odcinku demon Deana, bo przez większość czasu był związany" odpowiedział Ackles przy naszym aplauzie.

LuciferRising

-Szaleństwo muzyki. Może słyszeliście, że 200-setny odcinek będzie musicalowy, jak go nazywa Carver, ale Ackles dodał, że w sezonie zobaczymy demonDeana śpiewającego karaoke. Dodał, że w sezonie będzie śpiew i taniec. „Jest mnóstwo śpiewu i tańca w tym roku" zgodził się Carver. „I trochę potrząsania tyłkiem" wtrącił Ackles. „Wygląda na to, że demonDean lubi karaoke".
-Anielskie niedole. Chociaż łaska Castiela zanika, a on staje się coraz słabszy, wciąż przedkłada innych ponad siebie. „Castiel jest skupiony na próbach „połatania" Deana bardziej niż na odzyskaniu swoich mocy" powiedział Misha Collins.
-„W tym sezonie, dla Castiela to poszukiwania Deana i pozostanie przy życiu" odpowiedział Carver pytany o „listę życzeń" dla Castiela.
-Demony i kierowcy. Czy demon Dean i Crowley zostaną kumplami od kieliszka? Nie tak szybko, ostrzegł Mark Sheppard. „Myślę, że nikt nie uwierzy, że Crowley nie wiedział, co się stanie, prawda?" mówił dalej. „Więc zobaczymy, czy Crowley ma jakąkolwiek kontrolę nad tym, co się dzieje i czy w ogóle jest u władzy. Cóż, musimy to zobaczyć." Jak wcześniej powiedział TV Line Jensen Ackles - demonDean będzie trudny o utrzymania w ryzach przez Crowley'a. Dodał jeszcze: „W którymś momencie Crowley pomyśli sobie: To był zły, naprawdę zły pomysł".
-Ale porozmawiajmy o prawdziwym związku, o jakim chcecie wiedzieć: demonDean ma Impalę, ale nie dba o nią tak bardzo jak zwykły Dean, wyjawia Jensen Ackles.
-Kevin Tran (Osric Chau) pojawił się niespodziewanie na panelu, by zadać pytanie od widzów. „Więc kiedy Kevin wraca?" spytał Carvera. „Teraz. Nie, nigdy!" zażartował Carver. „Nigdy nie zapomnimy" wyszeptał z boku Ackles.
-Kobieca siła. „Możecie spodziewać się zdrowej dawki nowych i powracających, bardzo mocnych kobiecych postaci w tym sezonie" obiecał Carver.

+Tytuł drugiego odcinka będzie brzmiał Reichenbach.

Nie tylko Sam ściga Deana. Gdy rozpoczyna się sezon 10, jakieś 4-6 tygodni po tym jak oczy Deana po raz pierwszy stały się czarne, Sam nie będzie jedynym, który szuka swego brata. Cole, nowa postać, typ łowcy, do którego niekoniecznie jesteście przyzwyczajeni, dołączy do opowieści i według Carvera, jego relacja z Deanem może co nieco zmienić. „Sam ściga brata, który, jak się ostatecznie przekonuje stał się demonem - czego z początku nie wie - z nadziejami na uratowanie go czy wyleczenie w jakiś sposób" powiedział Carver. „A z drugiej strony mamy nowa postać Cole'a, który ściga Deana z zupełnie innych powodów. To spowoduje wszelkiego rodzaju komplikacje, a Cole jest kimś, kto zmieni się z tego, jak go postrzegamy w kogoś całkiem innego, kiedy wreszcie stanie twarzą w twarz z Deanem".

Sam jest teraz obrońcą i zmierza na ciemną stronę. „Patrząc w przeszłość Sam był tym bratem, który miejscami tracił zdrowy rozsądek - kiedy został opętany przez demona czy był uzależniony od picia demonicznej krwi i tak dalej - więc zaczynając od ostatniego sezonu Sam znajduje się w pozycji obrońcy. To pewnego rodzaju zamiana ról" powiedział Carver. „Jest to coś, do czego Sam podchodzi niezwykle poważnie w tym sezonie, jednocześnie musząc uporać się z rzeczami, które zrobił, moralnie dwuznacznymi, kiedy szukał Deana". Spytany o to, czy będzie mroczniej niż wtedy, kiedy Sam nie miał duszy, Carver odpowiedział „Pozwólmy zdecydować o tym widzom. Tak jak mówiłem, poszukiwania Sama są moralnie wątpliwe, ale tak, gdyby przyjrzeć się temu, wyrywając z kontekstu, myślę, że niejeden powiedziałby tak, to naprawdę mroczne."

Znamię Kaina jest wciąż obecne. Jeśli zastanawialiście się, czy nowy, demoniczny stan Deana przywróci owe ryzykowne próby, które niemal zabiły Sama w sezonie 8, potrzeba będzie więcej. Znamię Kaina jest wciąż obecne i wpływa na wszystko. „Napotkają nowe trudności w próbie wyleczenia Deana, ponieważ 1) to nie demon opętał Deana, to jego własna dusza została zniekształcona, więc to coś wyjątkowego, 2) to nie tylko demoniczność stanowi problem, lecz znamię Kaina - więc odkryjemy dodatkowe poziomy trudności" powiedział Carver. Przede wszystkim chłopaki będą martwić się o znamię Kaina. „Wciąż tam jest i to pytanie przewijające się przez kilka pierwszych odcinków, czy nadal ma wpływ na Deana czy nie. A chłopaki wciąż mają go na myśli, gdy planują następny ruch w kolejnych odcinkach po tym, jak Dean zostanie uleczony. Innymi słowy, są niezwykle skoncentrowani na uzdrowieniu własnych relacji i uzdrowieniu siebie nawzajem."

Zastanawiali się czy pokazać Abla w serialu. Chociaz Carver podkreślał, że bardzo chcieliby, by w tym sezonie wrócił Kain, aktor Timothy Omundson jest trochę zajęty na planie nowego serialu ABC „Galavant". Jednakże scenarzyści rozważali możliwość wprowadzenia Abla. „To wspaniały pomysł i mówiono o nim w pokoju scenarzystów" powiedział Carver, dodając „Wiecie, to zabawne. Wspominałem o kilku postaciach... na razie o nich mówiono, lecz ich nie widziano i z tego, co zauważyłem - nie sprawdzałem zbyt często - typowanie nie były właściwe."

Cas i Sam nie działają razem, z dwóch przyczyn. W poszukiwaniu odpowiedzi rozmawiałem także przez telefon z samym Mishą Collinsem, który mówił o tym, dlaczego Cas „niespecjalnie stara się siebie naprawić", kiedy wraca. „Cas oddaje się przeznaczeniu" powiedział „Jest zdecydowanie bardziej zainteresowany naprawieniem Deana i myślę, że jest w Castielu odrobina martyrologii, ale również niechęć do podcięcia gardła kolejnemu aniołowi i skradnięcia mu łaski. Wydaje się niezłomnie zdeterminowany, by tego nie zrobić." Więc jeśli Cas jest skupiony bardziej na pomocy Deanowi, dlaczego nie szuka go wraz z Samem? „Jest więcej niż jeden powód, dla którego Castiel i Sam razem nie szukają Deana na początku sezonu" powiedział Carver. „Jednym z nich jest to, że Castiel nie chce przeszkadzać swoimi kłopotami, a drugi poznamy w trakcie odcinka."

„Carry on My Wayward Son" pojawi się w odcinku 200. Jak dotąd wiemy o odcinku 200, że będzie musicalowy i że prawdopodobnie będzie związany ze sztuką na podstawie książek Chucka. Ale zapytany, czy jeden z największych przebojów serialu pojawi się w odcinku, Carver odparł pytaniem na pytanie. „Czy „Carry on My Wayward Son" się pojawi? Jak mam na to odpowiedzieć? Mogę powiedzieć, jasne. Będzie „Carry on My Wayward Son" w tej lub innej postaci. Oto jest. To wasz spojler.

Carver powiedział ponadto, że fani zobaczą wiele ze swoich ulubionych postaci w odcinku 200... w ten lub inny sposób.

Phea

"Według Super Expressu Iza Miko weszła już na plan serialu "Nie z tego świata" w Kanadzie, gdzie wciąż trwają zdjęcia do 10. sezonu. Żadne zachodnie media nie donoszą o tym angażu, co jest dziwne, gdyż często obserwujemy castingowe nowinki na temat aktorek mniej znanych od Izy Miko. Nie wiadomo też, w jakiej roli mamy ją rzekomo zobaczyć i w ilu odcinkach. Na razie jedynym źródłem informacji jest polska prasa bulwarowa."

,,O ile Mark Sheppard i Misha Collins nie pojawią się w 200. odcinku serialu, ich postaci, podobnie jak wiele innych, będą reprezentowane w sposób, który fanom powinien się spodobać''

LuciferRising

Pojawiła się informacja odnośnie aktorki, która zobaczymy w odcinku 10x06 Ask Jeeves.

,,Pippa Mackie wcieli się w postać Colette. Na chwilę obecną więcej szczegółów nie jest znanych''

Phea

Jeśli ktoś jeszcze nie widział: https://www.youtube.com/watch?v=mD0dJRFcvYU