PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 96 tys. ocen
8,1 10 1 96309
6,9 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Crowley 

ocenił(a) serial na 9

Gdy pojawił się Crowley była mowa ze pochodzi z XVI wiecznej szkockiej szlachty. Teraz ,kilka odcinków temu, Naomi wspominała z Crowleyem swoja wspólna przeszłość z przed kilku tysięcy lat. Duże niedopatrzenie scenarzystów. Według mnie ta , zresztą świetnie zagrana postać, musi być dużo starsza niż 500 lat , bo inaczej jej rządy w piekle są bardzo mało prawdopodobne.

ma_rcin

To nie jego naczynie pochodzi z XVI wiecznej szkockiej szlachty, a sam Crowley ma dużo, dużo lat?

ocenił(a) serial na 9
agulka55

No ale we wcześniejszych odcinakach było tez powiedziane ze demonami staja się umęczone dusze z pieklą, w tym przypadku Crowleya. Był przecież odcinek z jego szczątkami które ukrył żeby nie zostać zniszczonym i były to szczątki szkockiego szlachcica.. Według mnie władza w piekle pod rządami "człowieka" to niedorzeczność. Lucyfer nie był jedynym opadłym aniołem. Według biblii, jeżeli dobrze pamiętam, upadla 1/3 aniołów . To dobry materiał na kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 10
ma_rcin

Jak mówią w odcinku 6x04 Crowley czyli Fergus Macleod żył pareset lat temu s Szkocji i był podrzędnym krawcem, który zaprzedał duszę i trafił do piekła gdzie dostał ostry wycisk i został demonem od spraw paktów, posiadającym jednak dużo większe aspiracje. Pomagając Winchesterom pozbyć sie diabła stworzył sobie możliwość objęcia piekła w posiadanie i zostania królem piekieł - co zresztą się stało. Imię jakiego używa - Crowley jest imieniem lub nazwiskiem człowieka którego opętał. Scenarzyści musieli coś pomylić lub nie dopilnowali spójności czasowej.

ocenił(a) serial na 9
krzysio6666

Ktoś napisał na innym forum, że aktor odtwarzający rolę Crowleya zasugerował, że motyw ze szkockim krawcem może nie być prawdą. O tych aniołach, interesujący pomysł

ocenił(a) serial na 9
magdalenaliwak

Dziwie się ze scenarzyści nie poszli jeszcze w ta stronę . Wojna o władze w piekle po zamknięciu lucyfera z udziałem upadłych aniołów , to było było coś. Według mnie dużo lepszy pomysł niż te demony które kiedyś były ludźmi.

ma_rcin

według mnie to może być pomysł na 9 sezon, Winchesterom nie udaje się zamknąć piekła, Crowley zostaje zrzucony z tronu i toczy się walka o władze pomiędzy upadłymi, oczywiście we wszystko są zamieszani bracia :)

ocenił(a) serial na 4
ma_rcin

Ha, też to zauważyłem :) Od razu rzuciło mi się w oczy, takie pomyłki to jeszcze nic takiego( tak jak np. w bodajże s01e08 Sam czy Dean mówi że jest północ a zaraz potem nastaje dzień), także da się przeboleć, ale ciekawi mnie, że nikt tego nie wyłapuje na planie? Co innego gdy coś dzieje się w tle( no nie wiem akcja przenosi się do lat 70-tych, a w tle widać nowszy samochód), ale to przecież napisany z pełną premedytacją dialog, zagrany i nakręcony a potem zmontowany ;) A to, że to on żył w tej Szkocji kilkaset lat temu według mnie jest prawie pewne - zbyt bardzo był przestraszony gdy w grę wchodziły wykopane przez braci kości.