PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 96 tys. ocen
8,1 10 1 96301
6,9 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

co się z nim stało ? Tak ostatnio jakoś pomyślałam o nim i nie pamiętam czy on wgl żyje czy
zginął w czasie apokalipsy ?

ocenił(a) serial na 8
teenspirit.

napisał co miał napisać i zniknął (dosłownie) ;P

ocenił(a) serial na 9
teenspirit.

Chuck zniknął w zagadkowy sposób, by wprowadzić widza w rozważanie na temat: Czy Chuck jest Bogiem?
Pisze ostatnią scenę apokalipsy, a po niej po prostu znika. Gdy dołoży się do tego fakt, że Bóg chodzi po Ziemi, to można się głowić:)

użytkownik usunięty
narinho

Czytałam gdzieś ,że aktor grający Chuck'a jak i sam Kripke potwierdzili, że Chuck był bogiem. Trochę to dziwne jeżeli weźmie się pod uwagę Becky i panią Magdę...

ocenił(a) serial na 10

A ja gdześ wyczytałam, ze Kripke potwierdził fakt Chuckowej Boskości ale tylko w sensie metaforycznym - przez długi czas spisywał losy Winchesterów, w jakiś dziwny sposób je kreując ( jego rozdziały wybiegały zawsze do przodu życia Chłopaków )Na dobrą sprawę nadal nie wiemy czy to aby na pewno prawda, czy po prostu tak to zostało rzucone by w pewnym momencie zaskoczyć nas tym, że jednak to nie Bóg, ze Bóg to ktoś zupełnie inny. A Chuck spełnił się jako Prorok - pisał o nadchodzącej apokalipsie a skoro jej był koniec to i jego koniec też. Pewnie siedzi w którymś niebie z panią Magda :D

zielonawariatka

Nie wiem jak mogłam zapomnieć co się z nim stało, a o tym, że mógłby być Bogiem nawet nie pomyślałam. Twoja wersja rzeczywiście chyba bardziej pasuje. Chuck chyba zbyt ciamajdowaty na Boga był ;)

ocenił(a) serial na 8
teenspirit.

Kolejnym faktem przemawiającym za tym iż Chuck nie był Bogiem jest motyw z wisiorkiem Deana (pamiętacie jak Bobby był w szpitalu a Cass pożyczył ten łańcuszek Deana bo podobno gdy Bóg jest w pobliżu robi się gorący a jakoś wcześniej gdy spotkali Chucka nic takiego nie miało miejsca)

ocenił(a) serial na 10
Max_Zan

Bo może ciepły się robił tylko dla Aniołów :P

ocenił(a) serial na 7
zielonawariatka

Mam nieco podobne pytanie mianowicie co się stało z coltem ?

ocenił(a) serial na 10
Piotrek14

jesli dobrze pamietam to Colt poraz ostatni widziany byl jak Dean strzelil do Lucyfera wtedy chyba uratowal ich Cass ale pistolet zostawili ( chyba i tak Dean uzyl ostatniej kuli) wiec niewiadomo co z nim jest

oczywiscie byl pozniej jeszcze Colt w odcinku Frontierland ale to byl Colt z przeszlosci

ocenił(a) serial na 9
Nazarioxx

Lucyfer zabrał Colta.
Nawet jakby to był ostatni nabój to Ryby nauczyła Bobby'ego jak robić naboje.

ocenił(a) serial na 9
Max_Zan

Co do wisiorka to był odcinek kiedy byli w niebie. Tam dotarli do Anielskiego Ogrodnika i on im powiedział że wisiorek jest bezużyteczny, ponieważ Bóg nie chcę być odnaleziony.

Ja myślę że Chuck to idealny kamuflaż dla Boga. Pomysł jest przewrotny i zabawny. Gdy pierwszy raz Winchesterowie go spotkali to stwierdził że musi być Bogiem skoro to co piszę jest prawdą, a oni na to że pewnie jest jakimś medium. :)
Wciąż szukali Boga który im się przedstawił.