dolacznie do grupy http://facebook.com/events/622750897813198/ a moze zobaczymy telke "La Gata"
Esmeralda (Maite Perroni) główna bohaterka
telenoweli La Gata jest dwunastoletnią
dziewczynką, która żyje na wysypisku śmieci w
biedzie i nędznych warunkach. Od dzieciństwa
jest przyjaciółką 15 letniego bogatego chłopca
imieniem Pablo (Daniel Arenas), który broni ją
przed wyzwiskami i atakami innych dzieci.
Pablo współczuje Esmeraldzie, wykorzystywanej
przez panią Ritę, która każe jej żebrać o jedzenie
na ulicy. Rita tylko chroni i dba o swoją
księżniczkę, wnuczkę Ines, córkę “Tilico” który od
kilku lat siedzi w więzieniu za popełnione
przestępstwa.
Esmeralda żyje jak “wolne zwierze”, ale ma
słodycz i urok, które czynią ją wyjątkową. Tak
przeżyła wszystko to, co spotkało ją w życiu.
Kiedy Pablo dowiaduje się, że Esmeralda nie umie ani pisać ani czytać, udziela jej po kryjomu lekcji. Oboje nie chcą, aby dowiedziała się o tym jego
matka Lorenza, która pogardza dziewczynką.
Pragnie, aby Pablo poślubił Monicę Lascurain,
którą traktuje jak siostrzenicę i uważa ją jedyną
dziewczyną, która zasługuje na jej syna.
Oglądam La Gatę, fajna jest ;)
Tylko szkoda, że Cachito de Cielo nie emitowali (też ją oglądałam w oryginale).
A La Gata mogłaby polecieć kiedyś u nas w Polsce. A że będzie miała tylko 120 odcinków, więc nie będzie się dłużyła jak Nie igraj z aniołem (obie telki tej samej producentki).
wydaje mi sie ze Cachito de Cielo nie emitowali ze wzgledu na fabule( mam na mysli ksiedza i milosc do ukochanej) w polsce zaraz roilo by sie od hejtow..... Co do La Gata to fabula jest fajna i tylko czekam az ktos ja zacznie emitowac a jak nie to sam bede jakos ogladac
Pamiętam, w Meksyku to był dość kontrowersyjny wątek z tym księdzem. I w ogóle później jak Salvador już nie był księdzem było nudno, ale koniec był bardzo ciekawy.
La Gata jest warta obejrzenia. Wg mnie Maite nieźle gra Kocicę. Gdy usłyszałam o tej teli kilka miesięcy temu to myślałam, że będzie to ta sama rola co Marichu. Ale Esmeralda jest inna ;). W maju była premiera i od tego czasu ją oglądam.
Ksiądz i jego miłość do ukochanej? Przypomniały mi się "Ptaki ciernistych krzewów".
W ogóle co znaczy tytuł "La Gata" ?
"La Gata" znaczy "Kocica". Samo Gata znaczy kot lub czworonzne zwierze domowe ;)
Tak, tylko że w CdC trochę to inaczej wygląda, gdyż główny bohater był piłkarzem, który w wyniku pomyłki umarł i trafił do nieba. Powrócił na ziemię w ciele mężczyzny a aniołowie sprawili, że został księdzem, by nie mógł być z ukochaną. Zresztą dowiedział się, że jest księdzem dopiero, gdy powrócił na ziemię ubrany w sutannę.
W Triumfie miłości też był taki wątek, że ojciec Marii to był ksiądz, choć gdy ją spłodził to jeszcze księdzem nie był.
Jakoś nie przemawia do mnie Cachito.Wątek z niebem i powrotem w ciele kogoś innego, za dużo fantazji. Wolę coś przyziemnego.
La Gata podobała mi się. Nie było przeciągania na siłę, jak to miało miejsce z CCEA (Maite zaznaczyła, że weźmie udział w tej telce bez żadnego przeciągania, bo chce promować płytę).
Sądzę, że ta telka przyjęłaby się w Polsce nie tylko ze względu na klasyczna historię, ale też na obsadę. Chodzi mi głównie o to, że np. w CCEA Onelia nienawidziła Marichuy (co prawda później się zmieniła), zaś w La Gacie Laura zagrała Lorenzę, która nienawidziła Esmeraldy, granej przez Maite. Trochę podobny wątek.
A 2 ostatnie single, które wydała Maite zostały napisane na potrzebę telenoweli ;) (Vas a querer volver i Todo lo que soy---->do TLQS w tym tyg miał premierę teledysk a do VAQV już jakiś czas temu).
Fajnie wiedzieć :)
Jest gdzieś po polsku w necie ta telenowela ?
Pewnie nie bardzo :(
Nie, po polsku raczej nie ma, ja oglądałam w oryginale po hiszpańsku.
Ale mam nadzieję, że tv4 zakupi tę telenowelę. Z tego co się orientuję okazała się htem.
szkoda :(
Znam trochę hiszpańskich słówek z telenowel i kursu ale nie dałabym rady oglądać całej telenoweli w tym języku :(