Serial jest trochę nierówny, jeśli spojrzy się na niego z dystansu i po pewnym czasie od seansu. Ja jestem jakiś czas po, więc mogę napisać, bez spoilerowania, że zaczął się dobrze, trochę niestety stracił tej... egzotyczności po drodze, oraz hmm charakteru, wciąż jednak jest dobry. Niestety w połowie twórcy chyba nie wiedzieli w jakim kierunku iść? Księżniczka? Wojna? A pod koniec, może starcie intelektów? Cóż. Pomimo że trochę się w tym pogubili, wyszło im i tak dobrze. Zaś za samo zakończenie, brawa! Zakończenie typu jakie mieliśmy w grze Days Gone. GE-NIAL-NE! ALE!! Gdybyśmy doczekali się kontynuacji!! A tego chyba nie będzie... ponieważ mamy grubo ponad 8 lat od pierwszych 13 odcinków a drugiego sezonu ni widu ni słychu. Szkoda wielka szkoda. Ponieważ drugi sezon mógłby przebić pod każdym względem pierwszy. Ponieważ, pierwszy to byłby po prostu wstęp, do drugiego, no i to zakończenie w 13 odcinku! Działo by się! Czy zatem warto czy nie warto obejrzeć serial? Bez spoilerowania? Warto i już. 7+/10 i znaczek polecenia.