PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680719}
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15564
7,0 2 krytyków
Nastoletnia Maria Stuart
powrót do forum serialu Nastoletnia Maria Stuart

cos mi nie gra z wiekiem glownych bohaterow,
serial toczy sie w 1557 roku, Maria urodzila sie w 1542, powinna miec 15 lat, Franciszek w 1544, powinien wiec miec 13 lat. W wielu miejscach czytalam, ze Maria ma 16, a Franciszek 15 lat. moze mnie ktos oswiecic ? (:

ocenił(a) serial na 8
jogowafel

Myślę, że widzom ciężko byłoby oglądać serial, w którym nastolatkowie biorą ślub nawet jeśli w tamtych czasach było to normalne. Inna sprawa, że dwudziestolatkowie grają nastolatków. Po prostu twórcy poszli na łatwiznę.

jogowafel

W serialu wieki Marii i Franciszka jest zrównany do 15 lat , wynika to ze scenariusza 1x01

jogowafel

Żeby tylko wiek się nie zgadzał... Oni nie powinni się znać tylko z wczesnego dzieciństwa. Maria w wieku 5 lat po raz pierwszy pojawiła się we Francji i przebywała na dworze królewskimi aż do swojego ślubu z Franciszkiem. Cieszę się, że serial zrobili ciekawszym, inaczej nie byłoby takich postaci jak Bash, bo Diana de Poitiers nie miała synów, tylko córki i żadnej z królem Francji, który był od niej 20 lat młodszy.

ocenił(a) serial na 8
Maryami

Scenarzyści gdyby odwzorowali wszystko tak jak było to ciężko byłoby o moment zaskoczenia. Wystarczyłoby prześledzić losy i wiesz kto z kim jak i gdzie.

unicorn_91

I gdyby scenarzyści trzymali się historii to dzieje Mary Stuart w żaden sposób nie mogłyby się nadawać na scenariusz dla serialu emitowanego przez CW.

Nemhain88

To nie jest serial historyczny, zostało to ostatnio dosadnie podkreślone przez twórców. Zaczerpnięto tylko postaci, okoliczności, ale nikt tu prawdy historycznej nie odwzorowuje, więc tak naprawdę nie wiemy jak to się dalej potoczy.