cos mi nie gra z wiekiem glownych bohaterow,
serial toczy sie w 1557 roku, Maria urodzila sie w 1542, powinna miec 15 lat, Franciszek w 1544, powinien wiec miec 13 lat. W wielu miejscach czytalam, ze Maria ma 16, a Franciszek 15 lat. moze mnie ktos oswiecic ? (:
Myślę, że widzom ciężko byłoby oglądać serial, w którym nastolatkowie biorą ślub nawet jeśli w tamtych czasach było to normalne. Inna sprawa, że dwudziestolatkowie grają nastolatków. Po prostu twórcy poszli na łatwiznę.
Żeby tylko wiek się nie zgadzał... Oni nie powinni się znać tylko z wczesnego dzieciństwa. Maria w wieku 5 lat po raz pierwszy pojawiła się we Francji i przebywała na dworze królewskimi aż do swojego ślubu z Franciszkiem. Cieszę się, że serial zrobili ciekawszym, inaczej nie byłoby takich postaci jak Bash, bo Diana de Poitiers nie miała synów, tylko córki i żadnej z królem Francji, który był od niej 20 lat młodszy.
Scenarzyści gdyby odwzorowali wszystko tak jak było to ciężko byłoby o moment zaskoczenia. Wystarczyłoby prześledzić losy i wiesz kto z kim jak i gdzie.
I gdyby scenarzyści trzymali się historii to dzieje Mary Stuart w żaden sposób nie mogłyby się nadawać na scenariusz dla serialu emitowanego przez CW.