PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680719}
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15565
7,0 2 krytyków
Nastoletnia Maria Stuart
powrót do forum serialu Nastoletnia Maria Stuart

Mam parę pytań do was odnośnie przyszłości tego krótkiego serialu jestem po jednym odcinku i
dowiedziałem się paru rzeczy, Franciszek II Walezjusz i Maria I Stuart biorą ślub 24 kwietnia 1558
r. ,Po śmierci Króla Henryka II, Franciszek II Walezjusz zostaje królem 10 lipca 1559 r. , a
Franciszek II Walezjusz zmarł 5 grudnia 1560 r. więc na .c.h.u.j. oglądać serial skoro tylko 3 lata
będą bo jak mają zamiar kontynuować dalej serial po śmierci Franciszka to wtedy wszystko
.p.i.e.r.d.o.l.e. i nie oglądam dalej tego .j.e.b.a.n.e.g.o. serialu mam pytanie do tych co oglądają na
bieżąco:

1.Czy w serialu był już ślub Franciszka i Marii? Jak tak to w jakim odcinku?

2.Czy w serialu umarł już Król Henryk II ? Jak tak to w jakim odcinku?

3.Czy w serialu była już śmierć Franciszka?

Bardzo bym prosił o odpowiedź :)

Adi323_filmweb

1. Tak był, w 13 odcinku 1 sezonu najprawdopodobniej.
2. Owszem, w finale 1 sezonu.
3. Nie i póki co nie zanosi się na to.

ocenił(a) serial na 10
Praescientia

z tego co czytałem umrze on na infekcje ucha i to już całkiem niedługo po jego koronacji na króla ma on maxymalnie rok czasu

ocenił(a) serial na 3
Adi323_filmweb

"Reign" nie jest serialem historycznym tylko jedynie luźno opartym na historii co zresztą widać na kilometr. Nie jest to rzeczywisty obraz życia Marii Stuart, a jedynie serial głównie dla nastolatek osadzony w tamtych czasach. Mamy więc rozwleczony wątek miłosny Marii i Franciszka, w stu procentach fikcyjną postać Bash'a by było trochę dramy i tak uwielbianego przez stację CW trójkąta miłosnego, mamy damy dworu zachowujące się kompletnie nieodpowiednio jak na tamte czasy itp itd. Serial ten nie wiele ma wspólnego z historią i nikt też nie wmawia nam, że jest inaczej. Jeden z producentów wykonawczych wypowiedział się ponoć na temat potencjalnej śmierci Franciszka twierdząc właśnie, że NIE jest to serial historyczny, więc nie muszą się ściśle trzymać faktów, a że postać Franciszka jest bardzo ważna i bardzo lubiana to nie zamierzają go uśmiercać, a przynajmniej nie w najbliższej przyszłości.

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

aha to teraz wszystko rozumiem dzięki że się wypowiedziałeś na ten temat bo jakby wszystko było by jak w historii to wtedy straszna chu*nia bo oglądałem ostatnio serial The Tudors i tam wszystko w większości się zgadza tak jak w historii było więc trochę się zmartwiłem co do serialu Reign :)

ocenił(a) serial na 8
nnowecka94

łudź się dalej :D

Sathyriasiska

dokładnie, nawet pokazali wizję nostradamusa, jak francis umiera z krwią w uchu, to maria stuart jest główną postacią i jej losy są tragiczne, czasy we francji to pikuś z tym co było potem