Jakie wrażenia, opinie ?
Mi zauroczyła czołówka, naprawdę cudna. Odcinek sam w sobie ciekawy, dużo się działo jak na 40 minut : )
Wiadomo kiedy bd jakaś oficjalna decyzja na temat tego co dalej z Reign ? Czekam jak na szpilkach, żeby tylko nie skasowali ...
Mnie ten serial niesamowicie denerwuje, główna aktorka jest tragiczna, nienawidzę bohaterek typu ciepłe kluchy, którzy mówią prawie przez płacz jak Marry... Nie wiem czy ktoś to zauważył...
Jedynym tematem rozmów między Mary a jej kolesiem to: oh franciszku franciszku, czy chcesz ślubu, oj mariomario ja nie wiem, nie wiem, nie mogę....oh franciszku ty nie chcesz ślubu, oh ah uh o bogowie moja szkocja i ty nie chcesz ślubu.....oh mario mario jednak chcę ślubu ale...nie..jednak...chcę ale nie mogę!
mi w tym odcinku podobała sięCzołówka, świetna, klimatyczną nio i ubrania :P ..w warstwie scenariuszowym to tylko motyw tej przyjaciółki Charles ( zapomniałam teraz jej imienia sorki) a ogólnie wynudził mnie odcinek strasznie, tylko mary w niebezpiecz. mary w opałach....ech...poczekam może następny będzie lepszy
No ale z drugiej strony jakie problemy mają dzisiejsze " ciepłe kluchy " ? :-) Ojej on spojrzał na mnie, czy to coś oznacza ? Czy doda mnie na Fejsia ? Jejku jakie jego nowe zdjęcie w awiku jest słitaśne, jestem za gruba/za chuda, nie mam co na siebie włożyć no i ten pryszcz na nosie, a jak on będzie na tej imprezie ? A jak się spojrzy ? Chyba umrę. A jak podejdzie to co mu powiem ?
Poza tym Maryśka miała gorzej, zewsząd czyhało na nią niebezpieczeństwo, nawet zupiny w spokoju zjeść nie mogła. Dobrze chociaż, że Franciszek ma wszystkie zęby i sprawne członki ;) Bo jakby zaaranżowano ślub z jakimś geriatrykiem , który by w noc poślubną dokonał żywota ?
Myślałam,że sobie łeb utne taka byłam wkurzona po drugim odcinku. Uwielbiam filmy fantastyczne, sci-fi,a że posucha na rynku to chociaż klimat historyczny jest temu bliski jak np. Dynastia Tudorów. Oglądam pierwszy odcinek i mówie, eee przeżyje może będzie tak jak z Tudorami,że trzeba przebić się przez 5 pierwszych odcinków, oglądam drugi i błagam o śmierć. To jest Zmierzch w krainie Zamków.... ;/
macie może napisy do 2 odcinka ? bo nie mogę nigdzie znaleźć a nie mogę się już doczekać ?
Czy ktoś to tłumaczy? Mam na myśli, czy ktoś będzie to w miarę szybko tłumaczył? :D Bo czekam i czekam, w tej chwili to mój uluniony serial xD Sama mogę to chętnie tłumaczyć, tylko nie znam sie na tym skąd brać napisy itd, więc jak ktoś wie i wysyłałby mi je, a potem wstawiał to moge to z chęcią tłumaczyć :))
Muszę przyznać ,że serial mnie zaciekawił . Z początku denerwował mnie Francis ale po 2 odcinku zaczynam go lubić co nie zmienia faktu ,że czekam na wątki Mary/Bash chociaż to pewnie nie wypali ;/ To jak Caroline i Klaus z TVD wszyscy chcieli ich razem , było kilka fajnych scen i dupa :) Tak też pewnie bd w tym wypadku :)
mnie też zacciekawił ten serial :) i też czekam na rozwój wątku Basha i Mary :D ten serial nie wydaje mi się żeby był 100 % na faktach więc mam nadzieję że rozwina jakoś ten wątek :)
Czy ktoś to tłumaczy? Mam na myśli, czy ktoś będzie to w miarę szybko tłumaczył? :D Bo czekam i czekam, w tej chwili to mój uluniony serial xD Sama mogę to chętnie tłumaczyć, tylko nie znam sie na tym skąd brać napisy itd, więc jak ktoś wie i wysyłałby mi je, a potem wstawiał to moge to z chęcią tłumaczyć :))
Podobno napisy mają się pojawić jutro. Ja też wariowała , aż w końcu postanowiłam oglądnąć po angielsku .
Bash nawet w rzeczywistości nie istniał więc z pewnością trochę odchodzą od faktów, a nawet bardzo, biorąc pod uwagę cały aspekt super naturalny ; ) Mi to odpowiada, bo może dzięki temu unikniemy szybkiej śmierci Franciszka ...
Właśnie czytam i napisane jest że zaplanowane są 3 odcinki?! To niemożliwe... zbyt wiele wątków w Pilocie żeby wyjaśnić to w 3 odcinkach...
Gdyby to było takie proste.... :) Nie znam sie na tym, coś pobrałam ale sie nie otwiera, jeśli ktoś jest chętny wysyłać mi napisy normalnie w formie tekstu, a potem wstawiać to do filmu, to mogę tłumaczyć :))
oczywiście adres linku bez tych odstępów ale inaczej nie chciało sie dodać :)
chciałam do ciebie napisać ale nie moge Ci wyslac wiadomości :) mam nr gadu do administratora tej strony :) mogłabyś tłumaczyć te napisy a oni by je wklejali :) skontaktuj się ze mną to dam Ci ten nr :)
Też nie mogę do Cie napisać... po prostu wyślij mi ten numer na gg - 12687289 ;)
Tylko , że ja mam to w formie normalnego pliku, nie wiem czy na e-mail się bd dało wysłać film + napisy, ale mogę spróbować w ten sposób
O właśnie, ok dodałam ; ) Przepraszam za ewentualne literówki, ale trochę na szybko robione napisy, mam nadzieję, że bd ok ; ) chomik -Willow154 Miłego oglądania :)
nie rozumiem czemu ten Franciszek nie chce z nią mieć ślubu ?!
przecież niby chce ją tak chronić i dbać o nią a związać się nie chce.
?
Tak, ale jak wspomniał w pierwszy odcinku jego priorytetem jest Francja, a sojusz ze Szkocją może ją zniszczyć. Chodzi o to, że zarówno ojciec Franciszka jak i on sam zdają sobie sprawę z tego, że Szkocja nie jest zbyt mocnym sojusznikiem przeciw Anglii, dlatego też być może znajdą kogoś kto będzie lepszym sprzymierzeńcem. Zresztą widać, że Franciszek bije się z myślami, chce, ale jako przyszły król, nie może. : )
Nie jest to dla mnie problem , więc postaram się i może tym razem obejdzie się bez literówek itp , ale te do 1x02 robiła na szybko, bo sama lubię oglądać z napisami ;)
te literówki to nie był jakiś wielki problem :D i tak jesteś wielka że zrobiłaś te napisy bo w przeciwny, wypadku chyba byśmy się nie doczekały :)))